محمد اربابی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال ۹۴۲ نفر از متقاضیان ایجاد اشتغال های خانگی از تسهیلات بهره مند شدند.
وی افزود: یکهزار و ۱۵۶ میلیارد ریال اعتبار در این مدت در حوزه مشاغل خانگی به متقاضیان چهار دستگاه اجرایی شامل صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تخصیص داده شده است.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی تصریح کرد: یکهزار و ۴۱۴ طرح مشاغل خانگی از سوی این دستگاهها به ارزش یک هزار و ۲۵۵ میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی شدند.
وی افزود: مشاغل خانگی تاکنون توانسته است یکی از بستر های مهم شکوفایی اقتصاد خانواده ها را را نسبت به ظرفیت های موجود ایجاد کند.
اربابی گفت: مشاغل خانگی نقش مهمی در اشتغال استان داشته است به نحوی که با کاهش هزینه های جاری نسبت به مشاغل آزاد گرایش به این حوزه روز به روز بیشتر می شود.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی، به صورت قرض الحسنه و با عاملیت بانکهای توسعه تعاون، رفاه، پست بانک، ملی، صادرات، تجارت، ملت و قرض الحسنه مهر به متقاضیان پرداخت میشود.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار کرد: بیشتر تسهیلات مشاغل خانگی استان به متقاضیان طرح های گلیم بافی، خیاطی، دامداری، رودوزی سنتی و کشاورزی پرداخت شد.
به گزارش ایرنا، مشاغل خانگی، مشاغلی است که بیشتر در منازل و محل سکونت و زندگی فرد اجرا می شود. اجرای مشاغل خانگی نیاز به فضای زیاد ندارد، همچنین در این طرحها نیاز به پرداخت اجاره مکان نیست از این رو هزینهها برای ایجاد اشتغال کمتر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان شمالی بالا است اما وجود اشتغال ناقص سبب شده تا با وجود اشتغال، درآمد کسب شده کفایت معیشت را نداشته و سرانه درآمد خانوارها در این استان پایین باشد.
نظر شما