به گزارش ایرنا، رضا درخشانفر مدیرعامل مشاور سرمایهگذاری ترنج، گفت: در سالهای اخیر با سیاستگذاری و حمایت سازمان بورس و اوراق بهادار شاهد گسترش انواع صندوقهای سرمایهگذاری بودیم، میتوان گفت سازمان بورس انواع صندوقهای سهامی را به هدف ترویج سرمایهگذاری غیرمستقیم و صندوقهای درآمد ثابت را به هدف تسهیل تامین مالی در بستر بازارسرمایه توسعه داده است.
وی با اشاره به تحولات بزرگ تامین مالی در بازارسرمایه، افزود: طی سالهای گذشته بازیگران اصلی تامینمالی شرکتهای تامین سرمایه بودند و تعداد صندوقهای درآمد ثابت غیربانکی محدود بود، همچنین حجم منابع در اختیارشان هم زیاد نبود. از طرف دیگر تامینمالی از طریق بازارسرمایه شناخته شده نبود و اکثر شرکتها ترجیح میدادند به صورت سنتی از طریق بانک تامینمالی کنند.
درخشانفر، با اشاره به تحولاتی که باعث پیشرفت تامینمالی در بازارسرمایه شده است، گفت: اولین اتفاقی که رخ داد، رشد بازارسرمایه از سال ۱۳۹۹ بود، همین مسئله به سادگی باعث شد بسیاری از شرکتها در مورد تامینمالی از طریق بازارسرمایه شناخت پیدا کنند. نکته دیگر این بود که بانکها در سال گذشته منابع کافی در اختیار نداشتند و در نتیجه نمیتوانستند به شرکتها تسهیلات اعطا کنند. بسیاری از شرکتهایی که به تامین مالی نیاز داشتند، از بانکها مایوس شده و سعی کردند راهها و مدلهای جدید برای تامین مالی را پیدا کنند که بازارسرمایه مهمترین آن بود.
مدیرعامل شرکت ترنج در مورد نقش سازمان بورس در توسعه تامینمالی گفت: اقداماتی که سازمان بورس در دوره جدید از اواسط سال ۱۴۰۰ تاکنون انجام داده از جمله تغییرات در آییننامهها و دستورالعملها بسیار موثر بوده است. برای مثال اصلاح دستورالعمل اوراق مرابحه به تامینمالی جانی دوباره بخشید، پیش از این وقتی شرکت اوراق مرابحه منتشر میکرد، پول را دریافت نمیکرد و پول به دست کسی میرسید که مثلا مواد اولیه را خریداری میکرد. طبق تغییرات اخیر، پول به شرکتها پرداخت شده و شرکتها این اجازه را دارند که خودشان برای بهرهگیری از آن، تصمیمگیری کنند. روی هم رفته همه این مسائل باعث شده شیوه تامین مالی از طریق بازار سرمایه متحول شود و شرایط را دگرگون کند.
وی افزود: تسهیل صدور مجوز نهادهای مالی و صندوقهای سرمایهگذاری بویژه درآمد ثابتها از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، عامل تعیین کننده دیگری در توسعه تامینمالی بود. برای مثال صندوق درآمد ثابت افران بهعنوان بزرگترین صندوق حقیقی ETF بورس طی یکسال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال از منابع خود را صرف پروژههای تامینمالی شرکتهایی مانند: توسعه اعتماد مبین، فولاد سیرجان، شرکت اکتوورکو، شرکت صنایع لوازم خانگی مادیران، شرکت صنایع الکترونیک مادیران، تولیدی شهر فرش ایرانیان و... کرده است.
مدیرعامل ترنج در پایان تاکید کرد: مهمترین دستاورد صندوق درآمدثابت افران مشارکت در تامینمالی به نفع تولید در تحقق شعار سال ۱۴۰۲ و جلوگیری از خروج پول حقیقی از بورس به عنوان بزرگترین صندوق ETF بازارسرمایه بوده است.
نظر شما