ارسال کپسول زیستی به فضا، قدرت موشکی ایران را به نمایش گذاشت

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ارسال کپسول زیستی به فضا این پیام را به دنیا مخابره کرد که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر توانایی ارسال موجود زنده به فضا برای ثبت داده‌های مختلف، از توان موشکی کافی برای این مهم برخوردار است.

فریدون عباسی دوانی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، درباره ارسال کپسول زیستی به فضا که اواسط آذرماه انجام شد، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در عرصه دستیابی به فضا باید سیاست ثابت داشته باشد، اظهار داشت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاهد رکود در عرصه فضایی بودیم اما دولت سیزدهم با اقدامات گسترده، ارتقا این صنعت را مورد توجه قرار داد.

وی افزود: حدود ۳۰ تا ۳۵ سال است که از دوران دفاع مقدس می گذرد و جمهوری اسلامی ایران توانست کارهای اولیه در زمینه موشکی را به انجام رساند و اکنون اقدامات زمان جنگ به سکوی پرتاب ما در حوزه فضایی تبدیل شده است.

رییس اسبق سازمان انرژی اتمی با اشاره به برنامه‌هایی که پیش از این در ارسال موجود زنده به فضا انجام شده بود، توضیح داد: پرتاب‌های کپسول زیستی در ایران از سال ۱۳۸۵ با پرتاب کاوشگرهای یک تا ۶ کلید خورد و ارسال کرم‌های خاکی، لاک پشت و میمون از جمله موجودات زنده‌ای بود که به فضا ارسال شد.

عباسی دوانی با اشاره به پرتابگری تحت عنوان «پیشگام» که در سال ۹۱، یک میمون را به ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری زمین ارسال کرد و بازگرداند، گفت: با وجود وقفه ۱۰ ساله در پرتاب کپسول زیستی به فضا که در دولت قبل رقم خورد، ارسال کپسول زیستی جدید در این دولت، گام مهمی در حوزه صنعت فضایی محسوب می شود.

نماینده مردم کازرون در مجلس تاکید کرد: با پرتاب موفق این کپسول، طرح اعزام به فضا شامل فناوری‌های پرتاب، بازیابی و فرود آرام کپسول، سپر حرارتی سامانه‌های کنترل سرعت و سپر ضربه‌گیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانه‌های مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

عباسی دوانی، این رویکرد را برای دیگر کشورها به ویژه کشورهای متخاصم با ایران حامل پیام دانست و یادآورشد: پیشرفت‌های ایران در حوزه فضا این پیام را دارد که جمهوری اسلامی علاوه بر توانایی ارسال موجود زنده برای ثبت داده‌های مختلف، از توان موشکی کافی برای این مهم برخوردار است.

وی ادامه داد: توانایی ایران اسلامی در این حوزه سبب ارسال این پیام به سایر کشورهای جهان شده است که امکان تهدید کشورمان وجود ندارد و در آینده‌ای نزدیک هم امکان فرستادن انسان به فضا میسر می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کشوری در آینده قدرتمند است و توانایی دفاع از خود را دارد که در عرصه فضا به توسعه و اقدامات مهمی برسد. حتی در حوزه زمین‌شناسی و زیست محیطی، اطلاعات داده‌هایی که از ماهواره‌ها و سفینه‌های فضایی به مبدا خود ارسال می‌شوند، تعیین کننده و ارزشمند هستند.

وی یادآور شد: برای رسیدن به چنین دستاوردهایی باید هر کشوری به صنعت موشکی پیشرفته دسترسی داشته و از شبیه‌سازی و محاسبات قوی برخوردار شود و در برخورداری از دستگاه‌های اندازه‌گیری و ایمنی صنعتی در حوزه هوافضا به پیشرفت قابل قبولی رسیده باشد تا دسترسی به فضا برای آن کشور امکان پذیر شود که باید گفت ایران اسلامی در همه این بخش‌ها صاحب توان بسیار بالایی است.

به گزارش ایرنا، نیمه آذرماه امسال کپسول زیستی ۵۰۰ کیلوگرمی که توسط متخصصان پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده بود، با پرتابگر بومی، با موفقیت پرتاب و بازیابی شد.

پرتابگر این کپسول «سلمان» نام داشت که نخستین نسخه از این کلاس پرتابگرهاست و قابلیت پرتاب کپسول‌های زیستی با وزن نیم تن را داراست و ویژگی‌های متعدد و پیشرفته‌ای در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha