پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار + فیلم

سبزوار- ایرنا- مراکز یاددهی و یادگیری محلی اداره سوادآموزی سبزوار با تلفیق سواد و مهارت، علاوه بر کاهش چشمگیر نرخ بی‌سوادی، توانسته‌اند بستری مناسب را برای اشتغال پایدار در این منطقه فراهم آورند.

به گزارش ایرنا، مراکز یادگیری محلی به همت سازمان نهضت سوادی در مناطق مختلف کشور فعال شده اند تا از این طریق افراد محروم از سواد خواندن و نوشتن، که عمدتا از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند،‌ در کنار آموزش سواد، به طور همزمان با برخی مهارت های شغلی نیز آشنا شوند.

امروزه توسعه فناوری ها و نیاز مبرم به آموختن دانش و مهارت های زندگی در کنار سوادآموزی به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است، در همین راستا طرح راه اندازی مراکز یادگیری سواد با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب با رویکرد توانمندسازی افراد جامعه برای رسیدن به یک زندگی هدفمند در دستور کار سازمان نهضت سوادآموزی قرار گرفته است.

مراکز یاددهی و یادگیری به افراد بی سواد، که عمدتا از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند،‌ در کنار آموزش سواد، مهارت های شغلی نیز می آموزند

هم اینک در شهرستان سبزوار ۲ مرکز یاددهی و یادگیری سواد فعال است که در این مراکز علاوه بر سوادآموزی، به مهارت‌آموزی، ایجاد اشتغال و تولید نیز توجه ویژه‌ ای شده است.

ایجاد انگیزه در سوادآموزان با آموزش‌های مهارتی

فعالیت مراکز یادگیری محلی منجر به توسعه مهارت ارتباطات اجتماعی و بهبود معیشت خانواده ها و زمینه ای برای فراگیری مهارت های زندگی، ارتباط با جامعه و یادگیری حقوق شهروندی است.

رییس نهضت سوادآموزی سبزوار به خبرنگار ایرنا گفت: پایدار کردن یادگیری، آموزش مهارت های اساسی زندگی، حرفه آموزی و آماده سازی افراد برای ورود به صحنه های اجتماعی از جمله اهداف راه اندازی مراکز یادگیری محلی است.

پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار

عبدالمجید شجاع اظهار داشت: اجرای طرح ملی پیوند سواد و زندگی یکی از اهداف مورد توجه در مراکز یادگیری محلی است که علاوه بر آموزش، سوادآموزان به منظور راه انداختن یک حرفه و ایجاد اشتغال،‌ رسته های مختلف شغلی را فرا می‌ گیرند.

وی افزود: در ۲ مرکز یاددهی و یادگیری "دکتر علوی مقدم" و مرکز خیرساز "زنده یاد سرهنگ حسین بلوک" طی سالهای گذشته بیش از ۳۰۰ فرصت شغلی، به ویژه برای بانوان سوادآموز ایجاد شده است.

شجاع گفت: در این مراکز یادگیری، سواد آموزان رشته های مختلفی شامل فرت بافی، گیوه بافی، گلیم بافی، بافت تابلوفرش، تذهیب، میناکاری، طراحی روی لعاب، نقطه کوبی، خیاطی، چرم دوزی، معرق چرم و نقاشی روی پارچه را فرا می گیرند که به آنها مدرک فنی و حرفه ای نیز اعطا شده است.

فرت بافی، گیوه بافی، گلیم بافی، بافت تابلوفرش، تذهیب، میناکاری، طراحی روی لعاب، نقطه کوبی، خیاطی، چرم دوزی، معرق چرم و نقاشی روی پارچه از مهارتهایی است که سوادآموزان در کنار سواد فرا می گیرند

رییس نهضت سوادآموزی سبزوار با بیان اینکه آموزش به تنهایی منجر به اشتغال نمی شود، گفت: با هدف حمایت از سواد آموزان و کسب درآمد پایدار برای آنها، مواردی همچون دریافت تسهیلات، برپایی نمایشگاه های محلی در مناسبت های مختلف و نیز هماهنگی های لازم با برخی نهادهای دولتی و غیردولتی برای خرید محصولات تولیدی سوادآموزان مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

۱۰۰ درصد تعهد سوادآموزی در سبزوار محقق شد

نهضت سوادآموزی سبزوار در خراسان رضوی برتر شد

باسوادی در سبزوار بالاتر از میانگین کشوری است

پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار

مراکز یادگیری، بستری برای باسوادی و بهبود معیشت خانواده

مدیر مرکز یاددهی و یادگیری دکتر علوی مقدم در اداره سوادآموزی سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مراکز یادگیری نه تنها برای آموزش خواندن و نوشتن گروه سنی ۱۰ تا ۶۵ سال برنامه ریزی می شود، بلکه هدف اصلی آن بالا بردن سطح آگاهی های فردی برای توسعه اجتماعی و اقتصادی در جامعه است.

فاطمه علی آبادی افزود: مراکز یادگیری محلی علاوه بر آموزش می توانند بستری برای فراگیری مهارت های اجتماعی و حقوق شهروندی باشند که این مهم با مشارکت سازمان های مردم نهاد و سایر دستگاه ها محقق می شود.

وی اظهار داشت: ایجاد این مراکز محلی تجربه ای موفق در حوزه کاری سوادآموزی بوده است که با گسترش آن به ویژه در مناطق حاشیه ای شهرها، می توان به توسعه مهارت ارتباط اجتماعی و بهبود معیشت خانواده ها از طریق یادگیری مهارت کمک کرد.

علی آبادی افزود: در مراکز یادگیری محلی با آموزش سواد و حرفه آموزی، سواد از حالت معمول خارج شده و با آموزش مهارت های مختلف کیفیت زندگی افراد ارتقا می یابد که این موضوع مهم در مرکز یاددهی و یادگیری دکتر علوی مقدم مشهود است.

ایجاد مراکز محلی، تجربه ای موفق بوده است که با گسترش آن به ویژه در مناطق حاشیه ای شهرها، می توان به توسعه مهارت ارتباط اجتماعی و بهبود معیشت خانواده ها از طریق یادگیری مهارت کمک کرد

وی اظهار داشت: تلفیق سواد با مهارت و ایجاد انگیزه در افراد برای حضور در کلاسهای سوادآموزی، افزایش تاب آوری، ارتقای شاخص های اجتماعی و فرهنگی مناطق آسیب پذیر و آموزش مهارت های اساسی زندگی به افراد،‌ که عمده آنها بانوان هستند، از دستاوردهای حوزه سوادآموزی است.

پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار

آموزش های مهارتی، نیروی محرکه ترویج سواد

آموزش های مهارتی با رویکرد مشاغل خانگی و مبتنی بر نیاز بازار، نیروی محرکه ترویج برنامه های سوادآموزی است که در مراکز یادگیری سواد آموزی زمینه مطلوبی برای ایجاد اشتغال و درآمد بانوان در کنار خانواده فراهم شده است.

مدیر مرکز یاددهی و یادگیری دکتر علوی مقدم سبزوار گفت: این مرکز حدود یک دهه پیش در سبزوار راه اندازی شده است که به طور میانگین سالانه ۱۵۰ نفر سواد آموز دارد و می توان گفت که در این مدت ۸۵۰ نفر دوره های سه گانه سواد را در این واحد گذرانده اند.

علی آبادی افزود: یکی از رویکردهای این مرکز برگزاری دوره مهارت های زندگی است چنانکه از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۷۰ دوره مهارت های زندگی برگزار و هزار ۴۰۰ هنرجو از آن بهره مند شده اند. همچنین در راستای توانمندسازی سواد آموزان طی این مدت ۱۰۰ دوره مهارت آموزی با حضور هزار و ۵۰۰ هنرجو برپا و گواهی معتبر برای آنها صادر شده است.

ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی برای بانوان سوادآموز

مدیر مرکز یاددهی و یادگیری دکتر علوی مقدم سبزوار گفت: از طریق این مرکز بیش از ۲۰۰ فرصت شغلی برای سواد آموزان در رشته های مختلف فرت بافی، گیوه بافی، گلیم بافی، تابلو فرش، تذهیب، میناکاری، خیاطی (در رشته‌های نازک دوزی، مانتودوزی، ضخیم دوزی، لباس مجلسی، لباس مردانه و بچه گانه، سرویس آشپزخانه و سرویس خواب)، دوخت سنتی و تزیینات روی لباس و دکوراسیون داخلی ایجاد شده است.

علی آبادی افزود: همچنین با محوریت این مرکز یادگیری، کارگاه تولیدی خیاطی فعال با حضور بانوان سرپرست خانوار با اشتغالزایی برای دست کم ۲۰ نفر، کارگاههای فعال به صورت طرح "کار در محیط واقعی" در رشته های میناکاری، گلیم بافی و تابلوفرش با اشتغالزایی ۱۰ نفر ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: اشتغالزایی بانوان در منزل در حیطه های گیوه بافی، گلیم، تابلوفرش و خیاطی بیشتر از دیگر رشته ها بوده است و در همین راستا بیشتر از ۱۰ نفر از بانوان روستای "کهنه آب" سبزوار با حضور در دوره های گیوه بافی به درآمدزایی رسیده اند.

علی آبادی افزود: برای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان این مرکز و معرفی محصولات آنها تاکنون چندین نمایشگاه شامل توانمندی‌های بانوان شهرستان، نمایشگاه دهه فجر، نمایشگاه هفته صنایع دستی و نمایشگاه اختصاصی مراکز یادگیری اداره سوادآموزی برپا شده است.

وی ادامه داد: در این مرکز یادگیری علاوه بر برپایی دوره های مهارت آموزی کلاس های حفظ و قرائت قرآن، نقاشی، خطاطی و کامپیوتر ویژه فرزندان سوادآموزان و اهالی محل برگزار می شود.

بیشتر بخوانید:

۹۰۰ سبزواری از آموزش‌های نهضت سوادآموزی بهره‌مند شدند

فیلم/ برپایی نمایشگاه صنایع دستی سوادآموزان در سبزوار

پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار

اعطای ۱۳ میلیارد ریال وام اشتغال به سوادآموزان مهارت آموز

مدیر مرکز یاددهی و یادگیری خیرساز زنده یاد سرهنگ حسین بلوک سبزوار نیز گفت: این مرکز در سال ۱۴۰۰ در روستای "دولت آباد" از توابع بخش مرکزی سبزوار راه اندازی شد که به طور میانگین سالانه ۵۰ سواد آموز دارد و تاکنون ۱۵۰ سواد آموز جذب کرده است.

ملیحه فیض آبادی افزود: از ابتدای تاسیس این مرکز یادگیری تاکنون با برپایی ۶۰ دوره مهارت های زندگی و مهارت آموزی، ۷۰۰ نفر از آموزش های آن بهره مند شده و برای این هنرجویان مدرک معتبر صادر شده است.

ایجاد کارگاه های جدید صنایع دستی توسط هنرآموزان مراکز محلی سوادآموزی، جان دوباره‌ای به برخی صنایع منسوخ شده در منطقه بخشیده است

وی اظهار داشت: برای حمایت و رونق کسب و کار سوادآموزان دارای مهارت اشتغال، این مرکز هشت میلیارد ریال تسهیلات از سوی بنیاد برکت و پنج میلیارد ریال از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) به آنها پرداخت کرده است.

فیض آبادی افزود: علاوه بر تسهیلات بانکی، خیران نیکوکار نیز سه میلیارد ریال کمک کرده اند که ماحصل این حمایت ها، ایجاد ۱۰۰ فرصت شغلی از طریق این مرکز بوده است.

پیوند سواد و اشتغال، دمیدن جانی تازه در کالبد سوادآموزی سبزوار

احیای هنر ایرانی و کمک به اقتصاد خانوار

یک بانوی کارآفرین که در این مراکز محلی مهارت آموخته است، گفت: در کنار گذراندن دوره های سواد در مرکز یاددهی و یادگیری دکتر علوی مقدم سبزوار، هنر گیوه بافی را فراگرفتم که اکنون در این زمینه مشغول هستم.

عاطفه جاهد افزود: گیوه بافی از هنرهای دستی سنتی در بخش‌هایی از کشور از جمله خراسان و نیز شهرستان سبزوار محسوب می‌شود که علاقه مندان بسیاری دارد.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی کارگاه های جدید گیوه بافی، توسط هنرآموزان مراکز محلی سوادآموزی، جان دوباره‌ای به این صنعت منسوخ شده در منطقه دمیده شده و من هنرجویان زیادی را در رشته بافت گیوه آموزش داده ام.

وی افزود: رویکرد مراکز یادگیری به حوزه مهارت آموزی در کنار سواد آموزی اقدامی ارزشمند است که زمینه اشتغال خانگی و کمک به اقتصاد خانواده را فراهم‌ می کند.

این بانوی کارآفرین گفت: برخی هنرجویان برای راه اندازی کارگاه، خرید تجهیزات و تامین مواد اولیه نیاز به حمایت و ارائه تسهیلات دارند که مسوولان نباید از آنها غافل شوند.

به گزارش ایرنا، بنا به فرمان حضرت امام خمینی(ره) نهضت سوادآموزی در هفتم دیماه ۱۳۵۸ تشکیل شد که پس از آن یکم تا هفتم دیماه به مناسبت صدور فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی، هفته سوادآموزی نام‌ گرفت.

مرکز شهرستان ۲۸۵ هزار نفری سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha