آیا حضور نخست‌وزیر ارمنستان در سن‌پترزبورگ، یخ‌های روابط با روسیه را آب می‌کند؟

مسکو-ایرنا-نخست وزیر ارمنستان که در ماه‌های اخیر با غیبت در برخی نشست‌های منطقه‌ای دلخوری خود را از مقامات کرملین نشان داده بود، دوشنبه با سفر به سن‌پترزبورگ و شرکت در نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا مورد توجه ویژه رسانه‌ها قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان دوشنبه چهارم دی‌ماه ۱۴۰۲ برای شرکت در نشست شورای عالی سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به سن‌پترزبورگ رفت و سه‌شنبه نیز به دعوت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در جلسه غیررسمی کشورهای مشترک‌المنافع حضور خواهد یافت.

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در خصوص حضور نخست وزیر ارمنستان در روسیه با توجه به تیرگی روابط دو کشور در ماه‌های اخیر و احتمال برگزاری دیدار دوجانبه بین پوتین و پاشینیان گفت: سران روسیه و ارمنستان در حاشیه نشست امروز فرصت بسیار خوبی برای صحبت با یکدیگر خواهند داشت.

پیشتر در وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به سفر دو روزه پاشینیان به این کشور، از آمادگی مسکو برای حل تمام موضوعات پیش آمده میان دو کشور در فضایی آرام، حرفه‌ای و دوستانه خبر داده بود.

پاشینیان در اکتبر سال جاری میلادی (۲۱ مهر ۱۴۰۲) از شرکت در نشست سران کشورهای مشترک‌المنافع در بیشکک امتناع کرده بود. وی همچنین در جلسه سازمان پیمان امنیت جمعی که در ۲۳ نوامبر (۲ آذر ۱۴۰۲) در مینسک برگزار شد، حضور نیافت. همین موضوع باعث شکل‌گیری شایعاتی در خصوص تمایل ایروان به کناره‌گیری از سازمان پیمان امنیت جمعی در رسانه‌ها شد.

کار تا جایی بالا گرفت که الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس به نخست‌وزیر ارمنستان توصیه کرد هیچ اقدام عجولانی انجام ندهد و عواقب گام‌های بعدی خود را که منجر به عدم انسجام کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی می‌شود، در نظر بگیرد. پاشینیان البته پس از این صحبت‌ها هر گونه زمینه‌سازی برای خروج ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی را رد کرد.

عدم مساعدت روسیه در مناقشه قره‌باغ؛ دلیل دلخوری پاشینیان

با این حال پاشینیان پیشتر درباره دلسردی ایروان از حمایت مسکو در خصوص مناقشه قره‌باغ صحبت کرده بود. به گفته وی، روسیه چنان که باید توافق مربوط به حل و فصل درگیری در ناگورنی قره‌باغ را اجرا نکرد. رئیس جمهور ارمنستان همچنین از موضع سازمان پیمان امنیت جمعی و نیروهای حافظ صلح روس در خصوص اقدامات جمهوری آذربایجان انتقاد کرده بود.

ارمنستان همچنین اساسنامه رم دادگاه کیفری بین المللی را پذیرفت، همان دیوانی که حکم دستگیری پوتین را صادر کرده بود.

از سوی دیگر، پوتین در نشست پایان سال خود با رسانه‌ها گفت: «ارمنستان ناگورنی قره‌باغ را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخت اما در مورد تصمیم خود به مسکو اطلاعی نداد». پاشینیان البته در پاسخ به این اظهارات اظهار تعجب کرد.

پاشینیان دوشنبه در نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز گفت: «این اتحادیه یک ماهیت اقتصادی دارد و نباید دستور کار سیاسی یا ژئوپلتیک داشته باشد».

باید به انتظار نشست و دید آیا حضور پاشینیان در سن پترزبورگ و استقبال گرم پوتین از وی یخ‌های روابط پرتنش ماه‌های اخیر مسکو و ایروان را آب می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha