اسفندیار دریکوندی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: در این مدت ۱۸۰ هزار و ۵۲۴ تُن کالا در قالب تعداد چهار هزار و ۸۵۰ اظهارنامه از قم صادر گردید، عمده کشورهای هدف صادراتی استان در این بازه زمانی شامل عراق، امارات، پاکستان، افغانستان، روسیه، ترکیه، ازبکستان، سوریه، گرجستان و ارمنستان بودهاست؛ به طور کلی کالاهای تولید شده در استان قم به بیش از ۳۰ کشور در مناطق مختلف جهان صادر شد.
وی افزود: عمده محصولات صادراتی استان در این مدت شامل کالاهایی همچون سرب، گرانول و کامپاند، کفش و صندل، الیاف پلی استر، تخم مرغ، ورق کامپوزیت، ماشین لباسشویی و شمش فولادی بودهاست که نشان از تنوع بالای کالاهای صادراتی قم دارد.
وی ادامه داد: این آمار از وضعیت صادرات قم مربوط به کالاهایی است که از محل گمرکات استان به کشورهای مختلف جهان صادر شدهاست، چراکه برخی از فعالان اقتصادی قم به دلایل خاص خود کالایشان را از طریق سایر گمرکات کشور صادر میکنند.
دریکوندی تاکید کرد: اداره کل گمرکات قم در طی سالهای اخیر تلاش کرده تا بسترهای مورد نیاز برای صادرات انواع کالاها را در محل گمرکات استان و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان فراهم آورد و اکنون فعالان اقتصادی و صادرکنندگان قم میتوانند از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنند.
وی با اشاره به این که درآمد کل گمرکات قم از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه حدود ۶۷۰ میلیارد تومان بودهاست، افرود: با سرمایهگذاری هرچه بیشتر در حوزه فعالیتهای تجاری و کمک به فعالان اقتصادی برای تولید کالاهای صادراتی، میتوان درآمد استان در این بخش را هرچه بیشتر ارتقا داد.
گفتنی است در کنار راههای زمینی، فعالسازی خط راهآهن گمرکات قم و انتقال کالاهای صادراتی از خطوط ریلی تحولی بزرگ در حوزه صادرات استان بهشمار میآید. این روش صادرات با همکاری ادارهکل راهآهن قم و شرکت انبارهای عمومی به صورت مستمر ادامه خواهد یافت و محمولههای بزرگ با استفاده از خطوط ریلی از قم صادر خواهد شد.
نظر شما