رجبی دوانی: یک سال پیگیر خاکسپاری پیکر شهید گمنام در بنیاد ایرانشناسی بودیم

تهران- ایرنا- تدفین پیکر شهدای گمنام در نهادهایی که به ثبت میراث فرهنگی رسیده با موانعی روبرو بوده و مسئولان بنیاد ایرانشناسی پس از یک سال تلاش و پیگیری توانستند پیکر یک شهید گمنام را در این بنیاد به خاک بسپارند. 

از هفته پیش که پیکر یک شهید گمنام با لالایی مادر شهیدان حجت الله و محمد پیروزی در بنیاد ایرانشناسی آرام گرفت، عطر و بوی این شهید در شهرک والفجر پیچید و مشتاقان زیارت شهدا را به سوی این بنیاد کشاند که به گفته امام انقلاب، همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت، مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود. عطر این شهیدان بوی جبهه می دهد؛ بوی سنگرهای چذابه و مجنون یا شلمچه و مهران.

چند سالی است که تدفین شهدای گمنام در نهادها و سازمان های فرهنگی و دولتی باعث شده تا هم کارکنان و مدیران بدانند که این کشور با فداکاری چه مردانی در طول تاریخ باعث عزت و سرافرازی شده و هم توجه داشته باشند که باید امانتدار خون شهدایی باشیم که مادران و پدران آن ها سال های سال است که چشم انتظار رسیدن خبر یا پلاکی از جگرگوشه خود هستند و در سالروز شهادت حضرت زهرای مرضیه(س) با عطرآگین شدن کشور به پیکر ۲۸۰ شهید گمنام دوباره داغ دل این مادران زنده شد و ۱۱۰ پیکر در تهران تشییع شد.

پیکرهای این شهیدان پس از سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در برخی مراکز و سازمان ها تدفین شد که یکی از این شهدا با حضور مردم و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه به خاک سپرده شد. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که خودش داخل قبر شده بود تا شهید گمنام را به خاک بسپارد، گفت که محل تدفین شهید گمنام همچون امامزاده عشق خواهد بود و همکارانش در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه انگیزه جدیدی پیدا می کند تا با توان بیشتری در تحقق آرمان های شهدا گام بردارند.

پیکر یکی دیگر از این شهیدان گمنام با حضور مردم قدرشناس شهرک والفجر و محلات اطراف در بنیاد ایرانشناسی به خاک سپرده شد اما باید بدانیم تدفین شهید در یک سازمان و مرکز دولتی به راحتی میسر نیست.

رجبی دوانی: یک سال پیگیر خاکسپاری پیکر شهید گمنام در بنیاد ایرانشناسی بودیم

محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی که افتخار تدفین شهید گمنام را پیدا کرد و با لالایی مادر شهید اشک می ریخت، پس از این مراسم در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا درباره تدفین شهید در ساختمان بنیاد ایرانشناسی گفت: ساختمان اینجا ثبت میراث فرهنگی شده و طبق ضابطه ای که از زمان طاغوت مانده، دفن اموات در اماکن ثبت میراث ممنوع است و ما با مشکلات فراوانی درگیر بودیم ولی شهدا عنایت کردند و این موانع برداشته شد که جا دارد از مسئولان بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس برای همکاری های خالصانه آن ها تشکر کنم و این افتخار نصیب ما شد که پیکر پاک یک شهید را اینجا دفن کنیم.

شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس می تواند بر اساس ضوابط و مقررات مجوز تدفین را صادر کند که با موافقت بنیاد حفظ آثار این مجوز را صادر کردوی افزود: پیگیری مسئولان بنیاد ایرانشناسی برای دفن شهید گمنام از یک سال پیش آغاز شد و این بنیاد در اردیبهشت امسال نامه ای برای رئیس جمهور نوشت تا بتوانند قانون سال ۱۳۷۷ مبنی بر ممنوعیت تدفین در اماکنی که به ثبت میراث فرهنگی رسیده را بردارد که معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس می تواند بر اساس ضوابط و مقررات مجوز تدفین را صادر کند که با موافقت بنیاد حفظ آثار این مجوز را صادر کرد.

رجبی دوانی درباره اظهار ارادت مسئولان بنیاد ایرانشناسی به ساحت شهدا گفت: این بنیاد وظیفه دارد افتخارات ایران را هم در داخل و هم در خارج به مخاطبان بشناساند و چه افتخاری بالاتر از شهیدان برای ایران. ایران به برکت خون این شهیدان، باقی مانده و غفلتی در بنیاد ایرانشناسی بوده که تاکنون سایه شهیدی بر سر این بنیاد وجود نداشته است.

وی افزود: در دانشگاه ها و مراکز دیگر این افتخار را داریم که شهدا در مراکز علمی و مناطقی که محل رفت و آمد مردم است، پیکر پاک شهیدان گمنام دفن شود تا این تذکر و یادآوری باشد که اگر کشوری مانده است و اگر دین و ناموسی مانده، به برکت خون این شهیدان بوده است. بقای این کشور مدیون خون پاک شهیدان است و این افتخار نصیب ما شد که بتوانیم میزبان پیکر پاک شهیدی آسمانی باشیم که به ظاهر گمنام است.

رجبی دوانی افزود: در این دوره ما با مساله هویت و بحران هویت در برخی جوانان و بخشی از جامعه مواجه هستیم و دغدغه ما هویت ارزشمند ایرانی اسلامی ماست که در سال های اخیر به شدت مورد هجمه دشمنان واقع شده است.

رجبی دوانی: یک سال پیگیر خاکسپاری پیکر شهید گمنام در بنیاد ایرانشناسی بودیم

این استاد دانشگاه درباره کارهای انجام شده با موضوع شهدا در بنیاد ایران شناسی گفت: یکی از وظایف ما طبق اساسنامه، شناساندن تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران است و تحقیقاتی در این زمینه انجام شده و خدمات علمی نیز به پژوهشگران ارائه می شود ولی موضوع شهدا و مفقودان دفاع مقدس به صورت مستقیم در کار بنیاد تعریف نشده بود که به برکت این شهید که در بنیاد دفن شده، می توانیم در راستای شناساندن بهتر ایران، معرفی شهیدان بزرگ را داشته باشیم.

رئیس بنیاد ایرانشناسی ادامه داد: ما حتی شهیدان قبل از اسلام را داریم و برنامه هایی برای بزرگانی داریم که برای حفظ این مرز و بوم در برابر مهاجمان و تجاوزگران بیگانه جان خود را فدا کردند. مثل آریو برزن که در مقابل اسکندر متجاوز، قهرمانی نشان داد و در دفاع از این سرزمین به شهادت رسید یا سورنا سردار بزرگ شهید ایرانی قبل از اسلام و در دوره اسلامی نیز شهدای بسیاری در مقاطع مختلف داشتیم.

رجبی دوانی: یک سال پیگیر خاکسپاری پیکر شهید گمنام در بنیاد ایرانشناسی بودیم

وی از انتشار کتاب دوجلدی سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی به عنوان یکی از کارهای انجام شده در این زمینه یاد کرد و گفت: نخستین کاری که ما انجام دادیم تالیف این کتاب دو جلدی توسط برادرم محمدحسن رجبی انجام شده که به قول خودش از کهنه سربازان انقلاب و پاسداران بازنشسته است که به عشق حاج قاسم سلیمانی در همان ایامی که سردار دل ها به شهادت رسید، تالیف کرد و اسفند سال گذشته با حمایت بنیاد ایرانشناسی منتشر و با حضور برخی مسئولان رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha