به گزارش ایرنا از تارنمای الشرق، بنا بر ادعای این گزارش، نسخه اولیه ابتکار مصر به خاطر مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین که مدعی شده نقش این تشکیلات در این طرح نادیده گرفته شده بدون اشاره به شکل حکومت و نحوه اداره نوار غزه و کرانه باختری پس از جنگ تعدیل شده و این در حالی است که در نسخه اولیه تشکیل یک دولت تکنوکرات قید شده بود.
این منبع مدعی شده که طرح تعدیلی مصر در مرحله اول شامل یک آتش بس بشردوستانه ۱۰ روزه میشود که طی آن حماس همه اسرای غیرنظامی نزد خود از جمله کودکان، زنان و سالمندان را در ازای آزادی توافقی تعدادی از اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد خواهد کرد.
همچنین به ادعای این منبع، مرحله اول شامل آتش بس سراسری در نوار غزه از سوی هر دو طرف است، مشروط بر اینکه نیروهای اسرائیلی بیرون مناطق مسکونی مستقر شوند و اجازه تردد شهروندان از جنوب نوار غزه به شمال آن از جمله عبور و مرور خودروها و کامیونها را بدهد.
وی همچنین مدعی شد که بر اساس این طرح، پروازهای هوایی رژیم صهیونیستی از جمله پرواز پهپادها و هواپیماهای شناسایی در غزه متوقف شده و همزمان ارائه کمکهای بشردوستانه و امدادی از جمله به مناطق شمال نوار غزه افزایش مییابد.
این منبع در ادامه اعا کرد که مرحله دوم طرح شامل آزادی تمام سربازان زن بازداشت شده توسط حماس در ازای آزادی توافقی شماری از اسرای فلسطینی نزد رژیم صهیونیستی است.
بنا بر ادعای این منبع فلسطینی همچنین مرحله سوم این طرح شامل مذاکراتی به مدت یک ماه در مورد آزادی تمام سربازان بازداشت شده توسط جنبش حماس در ازای آزادی تعداد توافقی از اسیران فلسطینی نزد رژیم صهیونیستی خواهد بود.
این منبع همچنین در خصوص عوامل تعیین کننده اجرای این ابتکار مدعی شده است که این طرح شامل یک آتش بس ۴۸ ساعته قبل از شروع اجرای آن میشود تا فرصتی برای توافق بر سر اعلام اسامی اسرای آزاد شده در فاز اول و دوم بین رژیم صهیونیستی و حماس از طریق مذاکرات غیر مستقیم در مصر وجود داشته باشد.
همچنین بنا بر ادعای این منبع فلسطینی بر اساس این طرح، انتقال از مرحلهای به مرحله دیگر از این توافق منوط به اجرای تمام مفاد مرحله قبل است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و متوقف ساختن عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما