دکتر مهدی فیضی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر اظهار کرد: در اجرای این طرح که به صورت کاملا رایگان و در مدت چهار ماه انجام شد، هزینه واکسن توسط سازمان دامپزشکی کشور و هزینه عملیات واکسیناسیون توسط بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی در قالب خرید خدمت تامین شده و هیچ مبلغی از دامداران اخذ نشد.
این مقام مسئول دامپزشکی استان با انتقاد از عدم همکاری برخی از دامداران و روستاییان منطقه با گروههای مایهکوب دامپزشکی گفت: علیرغم رایگان بودن اجرای این طرح متاسفانه شاهد عدم همکاری برخی از دامداران بودیم که ادامه این روند در عدم تزریق واکسن میتواند منجر به آسیبپذیری جدی جمعیت دامی در برابر این بیماری شود.
وی در عین حال از آغاز اجرای مرحله دوم طرح سراسری واکسیناسیون تب برفکی از اول دی ماه به مدت ۲ ماه در استان خبر داد و افزود: اجرای مرحله دوم طرح در ادامه مرحله اول و در راستای تداوم روند کنترلی و پیشگیری از بیماری و به صورت کاملا رایگان انجام میشود و از دامداران و روستاییان انتظار میرود با گروههای مایهکوب دامپزشکی همکاری کنند تا حجم بیشتر از جمعیت دامی زیرپوشش واکسیناسیون قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا ، بیماری تب برفکی که در اصطلاح محلی به بیماری داباغ معروف است یکی از مهمترین، مسریترین و خسارت بارترین بیماری دامی در دامهای زوج سُم است که موجب کاهش تولید گوشت، شیر و پشم دامها شده و در دامهای جوان با مرگ ناگهانی و تلفات بالا خود را نشان میدهد.
علیرغم اینکه این بیماری قابل انتقال به انسان نیست، ولی ویروس آن به اندازهای قوی و سریعالانتشار است که به سرعت از طریق بزاق دهان، هوا و حتی فضولات دام آلوده به دامهای سالم سرایت میکند.
نظر شما