به گزارش ایرنا " قدرت الله نوری " روز یکشنبه در نشست با مسوولان استان بوشهر اظهار کرد: در خشکسالیها یکی از راهکارها برای حمایت از کشاورز در بخش کشاورزی بیمه است که در سالهای گذشته سازمان بحران کشور خسارت را جبران میکرد، اما از ۲ سال قبل این وظیفه برعهده صندوق بیمه کشاورزان گذاشته شده است.
وی افزود: در طرح جهش تولید در دیم زارها از مجموع ۱۱ میلیون ریال اصل حق بیمه برای یک هکتار گندم، هشت میلیون ریال آن را دولت به عنوان حق بیمه کشاورزی پرداخت میکند و ۳۰ درصد آن را باید کشاورز پرداخت کند که از این ۳۰ درصد ۱۵ درصد را وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام پرداخت میکنند و بقیه توسط کشاورزان پرداخت میشود.
معاون امور بیمه صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: در طرح کشاورزی قراردادی نیز ۲۰ درصد به کشاورز تخفیف داده میشود و مابقی حق بیمه نیز در زمان تحویل محصول به مرکز خرید از محل مطالبات وی برداشت میشود.
وی عنوان کرد: هم اکنون میانگین عضویت در صندوق بیمه کشاورزان برای طیور ۹۸ درصد و در باغات ۲۵ درصد است که برای استان بوشهر با توجه به وجود نخیلات ۷۵ درصد است و در زمینه میگو بیش از ۷۰ درصد بهره برداران سطح زیر کشت استان عضو صندوق بیمه هستند.
معاون امور بیمه صندوق بیمه کشاورزی افزود: برای حمایت از پرورش دهندگان میگو امسال احتمال یک بیماری نوپدید را در نظر گرفته شد تا بتوانیم از پرورش دهندگان حمایت کنیم و اگر این مورد را لحاظ نمیکردیم حمایت بیمه را در این بیماری نداشتند.
نوری اضافه کرد: حق بیمه دریافت شده از تولید کنندگان میگو ۱۲۰ میلیارد ریال بود، اما برآورد خسارت بیش از یکهزار میلیارد ریال بود یعنی ۱۰ برابر حق بیمهای که از تولید کنندگان میگو دریافت شد غرامت پرداخت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز گفت: هم اکنون ۱۰۰ درصد مرغداریهای استان بیمه است و میانگین عضویت کشاورزان بوشهری در صندوق حمایت بیمهای جایگاه یازدهم کشوری است.
نوذر منفرد افزود: پرورش دهندگان میگو در صورتی که بیمه پایهای را به بیمه تکمیلی تبدیل کنند صد درصد خسارت را دریافت میکنند.
نظر شما