حامد مصلحی روز دوشنبه در حاشیه جلسه همکاری وزارت بهداشت و آموزش و پرورش با محوریت برنامه سلامت روان (برنامه نماد و سراج) ویژه ضابطان و مشاوران آموزش و پرورش و روانشناسان در هتل قلب در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: از آنجایی که وزارت بهداشت متولی اصلی ارتقای سلامت روان جامعه است، به گسترش خدمات روانشناختی به صورت رایگان در ۲۳ مرکز جامع سلامت اقدام شده است.
وی اظهار داشت: در این مراکز، پزشک عمومی، روانشناس، مشاور و کادر درمان حضور دارد و غربالگری اختلالات روان مراجعه کنندگان و آزمونهای روانشناختی و ارزیابیهای جدیتر انجام میشود.
مصلحی با اشاره به حدود 16 میلیون جمعیت دانشآموزی در کشور، گفت: بهداشت در دو سال اخیر با آموزش و پرورش همکاری خوبی برای ارتقای سلامت روان دانش آموزان داشته است و با توجه به تکالیف در سند نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان (نماد)، وزارت بهداشت خود را شریک اجرایی و همکار راهبردی آموزش و پرورش در انجام غربالگری سلامت روان این جمعیت میداند.
به گفته مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به همین دلیل نشستی ویژه ضابطان و مشاوران آموزش و پرورش و روانشناسان وزارت بهداشت برگزار شد و به صورت گروهی اقداماتی برای ارتقای سلامت روان دانش آموزان انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سند ائتلاف نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان که به اختصار «نماد» خوانده می شود، به عنوان یکی از نخستین تجربیات ائتلاف ملی در حوزه امور اجتماعی کشور، با هدف پیشگیری، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در بین دانش آموزان، در سال ۹۴ به عنوان میثاق همکاریهای چندجانبه بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و سایر دستگاهها به تصویب شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی رسید.
همانطور که در سند تعریف شده، منظور از نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان، مجموعهای نظام یافته از خدمات و برنامهها شامل غربالگری، آموزش، توانمندسازی و حمایتهای روانی ـ اجتماعی، به منظور مراقبت دانشآموزان در برابر رفتارهای پرخطر، آسیبهای اجتماعی و جرائم از طریق مداخله بهموقع و موثر است.
نظر شما