ابتلای چهار کهگیلویه و بویراحمدی به بیماری خطرناک کیست هیداتید

یاسوج- ایرنا- رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: روز گذشته ابتلای چهار نفر از هم استانی ها به بیماری خطرناک کیست هیداتید گزارش شد که هم اکنون در یکی از استان های همجوار بستری هستند.

"محسن رضائیان" روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این بیماری از پراکنده شدن مدفوع حیوان ولگرد (سگ) در محیط به ویژه روی سبزیجات به انسان منتقل می شود که بسیار هم خطرناک است.

وی ابراز کرد: تشخیص این بیماری کمی پیچیده و دشوار است به همین خاطر بیشتر مواقع دیر تشخیص داده می شود.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: به طور میانگین شاید در طول سال ۱۰ نفر در استان به این بیماری مبتلا شوند اما از بیماری خود تا مدتی اطلاع ندارد.

رضائیان ادامه داد: شستن اصولی سبزیجات برای کاهش آمار مبتلایان بسیار ضروری است.

وی تصریح کرد: سال گذشته تنها یک مورد ابتلای به این بیماری در استان گزارش شد اما به دلیل افزایش تعداد بیماران قرار است به زودی کمیته ای در استان در این خصوص تشکیل شود.

تماس با دام‌ها و سگ‌های آلوده‌ای‌ که داروهای ضدانگلی دریافت نکرده‌اند از راه‌های انتقال «کیست هیداتید» هستند و عمده‌ترین کیست‌های هیداتید انسانی کیست‌های کبدی با علائمی چون بزرگی کبد، ضعف و زردی است.

در کیست‌های ریه علائم مختلفی از جمله سرفه، تنگی نفس، دردهای قفسه‌سینه و خلط خونی تظاهر می‌کند و دامپزشکان می‌توانند با درمان سگ‌های آلوده نقش موثری در کنترل این بیماری مشترک بین انسان و دام داشته باشند.

ارتباط انسان با سگ‌های آلوده که داروهای ضدانگلی دریافت نکرده‌اند زندگی در مناطقی با شغل دامداری، از راه‌های انتقال آلودگی به این انگل محسوب می‌شود در فرد آلوده به این بیماری انگلی آسیب به عضو حیاتی می‌تواند به قطع عملکرد عضو منجر شود و یا براثر شوک ناشی از پارگی کیست هیداتیک به مرگ میزبان منتج شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha