حجت اسلام محمد سبزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ناکارآمدی بودجه مشکل اساسی چندین ساله گذشته کشور بود به طوریکه پس از تدوین بوده توسط دولت، نهادهای مختلف از جمله مجلس نیز بر اساس مطالبات مردم برخی بارهای اضافی را به آن افزایش می دادند و در نهایت تحقق پیدا نمی کرد.
وی افزود: اما در دولت رییسی با توجه به تاکیدها و فرمایشات رهبر معظم انقلاب برخی اصلاحات در ساختار بودجه اعمال و لایحه آن وقعی تر شد و در لایجه بودجه سال ۱۴۰۳ نیز روند واقعی تر شدن درآمدهای آن ادامه دارد.
حجت الاسلام سبزی با اشاره به اینکه سال گذشته با افزایش تحقق بودجه متوجه متوجه شدیم که لایجه بودجه ارایه شده توسط دولت سیزدهم روند بهتری را طی کرده است افزود: دولت در لایحه ۱۴۰۳ دارایی های سرمایه خود را کمتر دیده و اتکا به درآمدهای نفتی را کاهش و درآمدهای مالیاتی را افزایش داده است.
وی گفت: در بحث اخذ مالیات از مودیان جدید به عنوان یکی از راهکارهای دولت برای درآمدهای پایدار، برخی گمان می کنند که دولت دست بر جیب مردم برده اما اصل ماجرا برخلاف این است به گونه ای که دولت به دنبال جلوگیری از فرارهای مالیاتی و شناسایی مودیان جدید است.
حجت الاسلام سبزی در خصوص تشریح افزایش درآمدهای دولت از محل اخذ مالیات مودیان جدید گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون مودی مالیاتی در کشور وجود داشت و هم اکنون به حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار مودی رسیده و به این معنا است که هم اکنون آن عده از افرادی که مالیات نمی داند و یا فرار مالیاتی داشتند در دوره جدید از آنان مالیات اخذ می شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز دولت تعداد مودیان را افزایش داده تا بتواند درآمدهای پایدار خود را به منظور واقعی تر شدن لایجه بودجه بیشتر کند.
وی در خصوص پیش برآورد درآمدها در بررسی لایحه بودجه د کمیسیون تلفیق گفت: نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق بنا به خواست مردم در حوزه های انتخابیه برخی اعتبارات را افزایش می دهند اما در بسیاری از موارد می بینیم که در تخصیص اعتبارات به علت محدودیت بودجه اتفاقی نمی افتند.
حجت الاسلام سبزی تاکید کرد: بنابراین شایسته است لایجه بودجه که دولت به مجلس ارسال کرد با کمترین تغییر از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت اجرا به تصویب برسد.
نظر شما