شهریار حیدری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با اشاره به نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در این نشست که با حضور وزیر کشور برگزار شد گزارش هیأت اعزامی کمیسیون به راسک برای بررسی علل حادثه تروریستی در این منطقه قرائت شد و وزیر کشور نیز توضیحاتی را در این موضوع به اعضای کمیسیون ارائه کرد.
جزئیات گزارش کمیسیون امنیت ملی از حادثه تروریستی راسک
رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده وجود خلأ مرزی از سوی کشور پاکستان مهمترین علت این حادثه تروریستی دانسته شد.
وی افزود: واقعیت این است که در منطقه تنها ایران است که تمام توان خود را برای کنترل مرز به کار گرفته و کشور پاکستان در کنترل مرز چه عامدانه و چه غیرعامدانه اقدامات جدی برای کنترل مرز انجام نمی دهد.
حیدری خاطرنشان کرد: وجود خلأهای مرزی در مرز ایران و پاکستان از سوی کشور همسایه باعث شده تا گروه های تروریستی کنترل این خلأهای مرزی را در دست بگیرند و باعث ایجاد ناامنی در داخل کشور ما شوند.
رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ورود گروه های تروریستی به کشور ما به این معنا نیست که مرز توسط مرزبانان ایران کنترل نمی شود نکته اینجا است که یک کشور هرچقدر هم که کنترل دقیقی بر مرز داشته باشد 50 درصد کار را انجام داده و 50 درصد دیگر کار باید توسط کشور همسایه انجام شود.
وی افزود: در این جلسه وزیر کشور در توضیحات خود عنوان کرد که برای کنترل هرچه بهتر مرز ما نیازمند اعتبارات برای تجهیز مرزبانانمان هستیم و باید برای کنترل هر چه بهتر مرز سیستمهای هوشمند در نقاط مرزی به کار گرفته شود.
حیدری خاطرنشان کرد: واقعیت این است که با وجود اینکه مرزبانان ما شبانه روز کار کنترل مرز را با دقت تمام انجام می دهند اما به دلیل کمبود تجهیزات و امکانات و هوشمند نبودن سیستمها ما بعضا شاهد ورود تروریستها به داخل کشور و اقدامات تروریستی آنها هستیم.
رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس اظهار داشت: انجام اقدامات تروریستی در بعضی از مواقع و موارد به این معنا نیست که تروریستها هر وقت که می خواهند وارد کشور ما می شوند و دست به اقدامات خرابکارانه می زنند بلکه در دهها مورد این گروهک ها شناسایی و متلاشی می شوند و به صورت موردی گروهک هایی وارد کشور شده و دست به اقدامات خرابکارانه می زنند.
جزئیات مکاتبات دیپلماتیک ایران و پاکستان در مورد امنیت مرز
وی افزود: دستگاه دیپلماسی ما مکاتبات و پیگیریهایی را در باره کنترل مناطق مرزی با کشور پاکستان داشته تا این کشور بر مرزهای خود کنترل لازم را داشته باشد و یا در این باره با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند و یا اجازه دهد تا ایران تا شعاع چند کیلومتری داخل خاک پاکستان اقدامات لازم را برای برخورد با گروههای تروریستی انجام دهد.
حیدری خاطرنشان کرد: هنوز پاکستان به این مکاتبات دستگاه دیپلماسی ما پاسخی نداده است و البته ما هم نمی توانیم دست روی دست بگذاریم که آیا پاکستان پاسخی در این باره به ما خواهد داد یا خیر! ما نمی توانیم این مسأله را بپذیریم که خاک کشور همسایه محل امنی برای گروه های تروریستی و دشمنان کشور ما شده و قطعا اقدامات لازم را برای برخورد با این گروه های تروریستی انجام خواهیم داد.
رئیس کمیته مرز کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس اظهار داشت: دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ما از جمله سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات پیگیریهای لازم را برای شناسایی و دستگیری عاملان شهادت پرسنل فراجا در راسک داشته و دارند و دیر یا زود این گروه تروریستی توسط نیروهای اطلاعاتی ما شناسایی و دستگیر خواهند شد و برخورد قاطعی با آنها صورت خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، نیمه شب پنجشنبه - ۲۳ آذرماه - در پی حمله گروهک تروریستی جیش الظلم به مقر انتظامی راسک در استان سیستان و بلوچستان ۱۱ نفر از نیروهای پلیس شهید شدند و در مقابل تعدادی از تروریست ها نیز به هلاکت رسیدند؛ یک نفر از این تروریستها نیز دستگیر شده است.
نظر شما