گره‌هایی برای فاطمه + فیلم

ساوه - ایرنا - ولادت فاطمه (س) است و برای این روز چه هدیه ای باید به او داد؟، اندیشه ای که خالق ۱۸ تخت فرش دست بافت در شهرستان ساوه شده است.

به گزارش ایرنا، ۲۰۰ بانوی ساوجی دست در دست هم به نیت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) بر دارهای قالی گره‌هایی زده اند تا بانوی ۲ عالم گره گشای زندگیشان شود.

همراه مسوول واحد خواهران ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان ساوه و بانی این اقدام، به منزل بانویی که تعدادی از این فرش ها در خانه او بافته شده است، می رویم، خانه ای که صاحب خانه اش به گرمی تا جلوی در به استقبال ما آمده و بعد از سلام چیزی که می گوید: اجرتان با امام حسین (ع) است.

دلم می لرزد و با خودم می گویم مگر من چکار کردم که اجری از سیدالشهدا (ع) بخواهم با ذهنی درگیر این افکار پشت سر صاحب خانه که درد پاهایش او را وادار به آهسته قدم برداشتن کرده از پله ها برای رسیدن به محل بافتن فرش بالا می رویم.

دار قالی در پذیرایی این خانه برپا شده و با باز شدن در با بانوانی روبرو می شوم که آمده اند تا آخرین تار و پود تابلو فرش چهارده معصوم که مزین به نام حضرت ابوالفضل (ع) شده است را به اتمام برسانند.

از میان ۳۰ بانوی حاضر در جمع هیچ کس حاضر به مصاحبه نشد چراکه عقیده داشتند کار دل باید در دل بماند

اشک چشمان برخی از آنان را خیس و حال و هوای جمع را غریبانه و معنوی کرده بود؛ از میان ۳۰ بانوی حاضر در جمع هیچ کس حاضر به مصاحبه نشد چراکه عقیده داشتند کار دل باید در دل بماند.

اصرار نمی کنم و با مسوول واحد خواهران ستاد بازسازی عتبات عالیات ساوه پای دار قالی به گفت و گو می نشینم.

به گفته وجیهه هادیان‌فر، فقط یک تخته از این فرش ها در کارگاه ستاد عتبات عالیات شهرستان بافته شده و بقیه در خانه های بانوان هنرمند این شهرستان در شهر و روستاها تکمیل شده است.

وی با بیان اینکه طرح پویش نذر قالی در راستای تحقق اهداف ستاد عتبات عالیات و جلب مشارکت های بانوان ساوجی از یکسال گذشته آغاز شده است افزود: در این پویش که با استقبال ۲۰۰ بانوی ساوه ای مواجه شده ۱۸ تخته فرش و سه تابلو فرش بافته شده است.

هادیان‌فر یادآور شد: قالی و قالیچه های بافته شده حدودا ۳۰ متر مربع از نقشه های ایرانی، تابلوفرش ها نیز شامل آیه وإن یکاد،‌ چهارده معصوم و پنج تن آل عبا است که علاوه بر بافت هزینه خرید مواد اولیه آنها نیز توسط بانوان ساوه ای تامین شده است.

وی خاطر نشان کرد: هرکدام از بانوان هنرمند این شهرستان با نیتی در پویش نذر قالی مشارکت کرده اند و قرار است درآمد حاصل از فروش این قالی ها در توسعه، بازسازی و ساخت حرم و صحن های عتبات عالیات هزینه شود.

درآمد حاصل از فروش این قالی ها در توسعه، بازسازی و ساخت حرم و صحن های عتبات عالیات هزینه شود

مسوول واحد خواهران ستاد بازسازی عتبات عالیات ساوه با بیان اینکه تلاش می شود این پویش با مشارکت بانوان ساوه در سال های آتی نیز تداوم داشته باشد گفت: ۸۰ نفر از بانوان این شهرستان همچنین در طرح بنای نور نیز مشارکت داشته و تا کنون یک متر مربع از ساخت صحن عقیله بنی هاشم را تامین کرده اند.

۲ تن از بانوان هنرمند حاضر در جمع مشغول بافتن آخرین تارهای تابلو فرش چهارده معصوم هستند و در این فرصت رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات ساوه در پاسخ به سوالم گفت: ۱۸ تخته فرش به نیت ۱۸ سال سن حضرت فاطمه زهرا (س) بافته شده است که پنجشنبه ۱۴ دی ماه به همراه تابلو فرش ها همزمان با جشن ولادت این حضرت و روز مادر رونمایی می شود.

مجید زنجانی افزود: مراسم رونمایی از این فرش ها عصر پنجشنبه بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد ابوذر این شهرستان در مراسمی با عنوان " فرشی برای عرش" برگزار می شود و همزمان با آن به فروش گذاشته خواهد شد تا در ساخت صحن حضرت زهرا (س) و زینب (س) هزینه شود.

ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی متعهد شده است که در سال جاری ۱۷۰ میلیارد ریال کمک مردمی از این استان جمع‌آوری کند که سهم شهرستان ساوه با توجه به جمعیت و فعالیت صنایع مختلف ۳۰ میلیارد ریال تعیین شده است.

ستاد بازسازی عتبات عالیات ساوه در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده که ساخت درب باب‌الرأس حرم مطهر حضرت ابوالفضل از جمله خدماتی است که این ستاد از محل کمک های مردم این شهرستان ارائه کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha