به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر محمدمهدی گویا، در دومین پیش نشست پاسداشت یکصدسالگی موسسه رازی، با ابراز خرسندی از حضور در جمعی از فرهیختگان و محققان کشور اظهار کرد: موسسه رازی، مجموعه ای با سابقه و ریشه دار در کشور بوده و همواره ارتباط تنگاتنگی بین این مجموعه و وزارت بهداشت وجود داشته است.
وی گفت: در طول ۲۳ سال مسئولیت در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، تامین به موقع سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی و عقربزدگی همواره از مهمترین دغدغههای این مدیریت بود و از طرفی هم، یقین داشتیم که هیچ سرمی در دنیا قابل رقابت با تولیدات موسسه رازی نیست.
رییس اسبق مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگرچه در فضای رقابتی موجود، قانع کردن مسئولان کار راحتی نبود، اما تقریبا همه میدانستیم که انتخابمان برای مصرف عمومی در کشور باید سرم های درمانی موسسه رازی باشد. این در حالی بود که سرم های درمانی این موسسه متقاضی فراوانی در کشورهای اطراف داشت و موسسه میتوانست از محل فروش این سرمها درآمد زیادی کسب کند.
دکتر گویا تصریح کرد: طبق گزارشها،موارد معدودی از مرگ و میر ناشی از مارگزیدگی در کشور وجود دارد و همانموارد معدود نیز عمدتا به علت تاخیر در رسیدن به مراکز درمانی یا انجام درمانهای خانگی است و تمام استفاده کنندگان از سرم های درمانی ضدمارگزیدگی و عقرب زدگی موسسه رازی نجات مییابند.
وی ادامه داد: همیشه تلاش می کردیم اهمیت و کیفیت تولیدات موسسه رازی را برای مسئولان بالادستی بازگو کنیم که کمترین عارضه ای در اثر استفاده از آنها گزارش نشده و این نکتهای بسیار مهم است.
رییس اسبق مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم حمایت از موسسه رازی، به نمونهای از موفقیت کشورها در حمایت از مراکز مهم خود اشاره کرد و گفت: در یکی از اجلاسهای جهانی، یکی از دانشمندان کشور کاستاریا به عنوان دانشمند برجسته حوزه سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی معرفی شد این در حالی بود که این دانشمند، به گفته خودش از موسسه رازی دانش و مهارتهای بسیاری آموخته بود.
وی ادامه داد: با او صحبت کردم و تعریف میکرد که مرکز تولید سرمهای درمانی ضدمارگزیدگی این کشور، بسیار مجهز است و یکی از دلایل موفقیت این مرکز، برخورداری از حمایتهای ملی است که توانسته کشور کوچکی را در گستره جهانی، مطرح کند.
رئیس اسبق مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تصریح کرد: موسسه رازی، قلب کشور و منطقه است و کشورهای دیگر به شدت به سرمهای درمانی تولید این موسسه نیازمند هستند؛ لذا حمایت از این مجموعه، هم به لحاظ امنیت سلامت کشورمان و هم به سبب تامین امنیت سلامت بین المللی بسیار حائز اهمیت است و مسئولان ارشد کشوری باید قدر این مجموعه را بیشتر بدانند.
وی گفت: جذب اعتبار ملی به منظور بازسازی، بهسازی و نوسازی تجهیزات و ساختمانهای موسسه رازی، امری لازم و ضروری برای نگهداشت این مرکز مهم کشور است.
نظر شما