به گزارش ایرنا، ناخودآگاه تا چشمم به ۱۱مناسبت جدید افتاد سریع بهدنبال نام "مهران" و ثبت سالروز آزادسازی آن در دهمین روز نخستین ماه تابستان گشتم و لیست را بالا و پایین کردم، یک مرتبه، ۲مرتبه، ۳مرتبه و... نبود، اینبار هم نام مهران نبود.
چند سال است که مسئولان استان ایلام در این زمینه رایزنی کرده تا این مناسبت در سالنامه رسمی کشور منتشر شود ولی این رایزنی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تا روز گذشته نتیجه ای نداشته است.
غفلت از مهران و نادیده گرفتن آزادسازی آن در تقویم در حالی است که این شهرستان در دوران هشت سال دفاع مقدس پیشانی جنگ و خط مقدم مبارزه با رژیم بعث بود و خون هزاران شهید در این منطقه به زمین ریخته شده است.
داشتن مرز مشترک استان ایلام با عراق موجب شد تا این استان زودتر از باقی کشور جنگ در آن آغاز و اولین تجاوز نظامی عراق به مرزهای ایران اسلامی تنها ۲ ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سیزدهم فرودین سال ۵۸ و در مهران صورت گرفت.
به همین علت مهران که مورد هجوم و حمله رژیم بعث قرار گرفت چندین مرحله اشتغال شد که مهمترین آن ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۵بود که با تلاش رزمندگان غیور اسلام در عملیات کربلای یک با رمز ”یا ابالفضل العباس(ع) ادرکنی” و منفعل کردن سیاست تهاجمی عراق، سرعت عمل، حفاظت عملیات، فریب دشمن، تناسب نیروها با طرح عملیات، انجام کارهای مهندسی لازم و غیره منطقهای به وسعت ۱۷۵ کیلومترمربع از خاک ایران و نیز عراق به همت سبزپوشان غیور سپاه شامل شهر مهران و روستاهای اطراف آن، جاده دهلران – مهران – ایران، ارتفاعات حساس و سرکوب قلاویزان و حمرین و نیز ۲ پاسگاه مرزی آزاد، عقبههای دشمن از جمله شهرهای بدره و زرباطیه در دید و تیررس قوای خودی قرار گرفت و یک هزار و ۲۱۰ نفر از نیروهای دشمن اسیر شدند.
۱۰تیرماه نه یک روز عادی بلکه یک حماسهای بی نظیر از رزمندگان اسلام بود که در دفتر زرین افتخارات ایران اسلامی ثبت شد بهطوریکه امام راحل در اهمیت آزادسازی مهران فرمودند: "مهران را هم خدا آزاد کرد "۱۰ تیرماه سالروز آزادسازی مهران روزی پر افتخار و غرورآمیز و سمبل مقاومت، رشادت و شهامت مردمان مظلوم و صبور این دیار و همه پرستوهای خونین بال عملیات کربلای یک شد که روزها در گرمای بالای ۵۰درجه مهران مقابل دشمن برای دفاع خاک میهن جنگیدند و امروز مهران آزاد و قهرمان، دروازه میلیونها نفر برای رسیدن به وصل سرور و سالار شهیدان است.
مهران قهرمان که تا دیروز سپر تهاجم دشمن بعث بود، امروز پیشانی توسعه و کلید طلایی افتخار دروازه عتبات عالیات ایلام است که به عنوان امنترین گذرگاه و نزدیکترین معبر برای رسیدن به وصال جانان و زیارت کربلا مردم آنرا انتخاب می کنند.
نظر شما