سند بناهای قبل از ۹۴ در سکونتگاه‌های غیررسمی به افراد واگذار شود

کرمان-ایرنا- مشاور شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در حاشیه‌نشینی سکونتگاه هایی که سابقه سکونت آنها براساس قانون قبل از سال ۱۳۹۴ بوده و اراضی آنها دولتی است برای واگذاری به شخص می توانند تشکیل پرونده دهند.

به گزارش ایرنا، محمدرضا مهمان‌دوست روز چهارشنبه در حاشیه جلسه بررسی وضعیت محله های بافت ناکارآمد شهر بم در جمع خبرنگاران اظهارداشت: ساخت و ساز افرادی که در سکونتگاه های غیررسمی قبل از سال ۹۴ ساکن هستند از طریق بازآفرینی انجام می شود.

وی بیان کرد: اراضی ناکارآمد شهری با سه گونه بافت فرسوده، تاریخی و سکونتگاه غیررسمی وجود دارند و دراین زمینه اقدامات قانونی در حال انجام است.

مشاور شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: در راستای آموزه‌های ناشی از زلزله بم که پنجم دی ماه همزمان با سالگرد زلزله این شهر انجام شده بود از سال گذشته تا امسال از شهرداری های سطح کشور خواسته بودیم اقدامات بازآفرینی را رصد و در اختیار ما قرار دهند.

جایزه بم در دهه فجر اهدا می‌شود

وی عنوان کرد: شهرداری ها باید اقدامات خود را براساس محورهایی که به آنها ابلاغ شده بود جمع آوری کنند.

مهمان دوست ادامه داد: شروع کار جایزه بم در این شهرستان و با حضور شهرداران کل استان کرمان همزمان با سالگرد زلزله بود و در دهه فجر به کار خود پایان می دهد.

وی اضافه کرد: این جایزه به شهرداری های برتر با محورهای برتر و منتخب از بین شهرداران سراسر کشور اهدا می شود.

مشاور شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: ۱۶۸ هزار هکتار بافت فرسوده در سطح کشور وجود دارد اما در بحث بازآفرینی و اختصاص قیر برای بافت های ناکارآمد، درصد بالایی را برای بم نسبت به مجموعه کشوری در نظر گرفته ایم.

مهمان دوست گفت: از سه هزار کوچه و معبر خاکی بم در فاز اول برای ۲۵۰ کوچه اعتبار قیر رایگان برای شهرداری ها در نظر گرفته شد و در مجموع و در فازهای بعدی نیز ۶۰۰ معبر و کوچه را در نظر می‌گیریم.

وی افزود: بم را به گونه‌ای خواهیم دید که اتفاقاتی که در ۲۰ سال گذشته در این شهر رخ نداده است را جبران کنیم.

سند بناهای قبل از ۹۴ در سکونتگاه‌های غیررسمی به افراد واگذار شود

۲۵ درصد شهر بم بافت ناکارآمد است

در ادامه فرماندار بم نیز با بیان اینکه ۲۵ درصد شهر بم بافت ناکارآمد است که جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر در این محلات ساکن هستند اظهارداشت: نیازمند کمک شرکت بازآفرینی برای آسفالت کوچه و معابر آن منطقه هستیم.

محمد برزنگ افزود: در فاز اول بازآفرینی ۶۸۳ هکتار بافت ناکارآمد در بم معرفی و سال گذشته حدود پنج هزار و۱۲۷ تُن قیر تحویل شهرداری بم شده است.

وی بیان کرد: یکسری از موارد ما در بافت های ناکارآمد به دلیل تفکیک هایی که انجام شده جاافتاده است که به طور حتم در همان فاز اول با کسری قیر مواجه می شویم.

فرماندار بم اضافه کرد: از ۶۸۳ کوچه بافت ناکارآمد تعداد ۲۵۰ کوچه تاکنون آسفالت شده و ۸۰۰ تُن نیز توسط شهرداری آسفالت انجام شده است.

برزنگ عنوان کرد: مشاور طرح بازآفرینی حدود ۷۰۰ هکتار دیگر بافت ناکارآمد را شناسایی کرده و بخشی از مراحل کار و کمیسیون ماده پنج آن پیش رفته که در حال نهایی شدن است.

وی توضیح داد:از سه هزار کوچه خاکی که در سطح شهر بم وجود دارد حدود ۳۰ درصد آن آسفالت شده و ۷۰ درصد دیگر آن باقی مانده است.
برزنگ تصریح کرد: حدود ۶ پیمانکار برای پروژه آسفالت بافت های ناکارآمد در نظر گرفته شده است.
فرماندار بم گفت: در فاز اول مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال یعنی حدود ۵۰ درصد بودجه شهرداری بم اعتبار برای پیمانکاران بافت ناکارآمد هزینه شده است.
برزنگ اظهارداشت: هنوز شهر بم با گذشت ۲۰ سال از زلزله در حال بازسازی است و نتوانسته‌ایم موارد عمرانی شهر را تکمیل کنیم و نواقصی وجود دارد.

بم در ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد و زلزله مهیب سال ۸۲ این شهر سبب تخریب بیشتر مناطق این شهر شد که افزون بر ۴۰ هزار قربانی داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha