به گزارش خبرنگار ایرنا، اسحاق جهانگیری پنجشنبه شب در آیین هفتمین سالگرد ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی در قم افزود: عقل و تدبیر حکم می کند که مسوولان کشور به مباحث، احساسی و لحظه ای نگاه نکنند.
وی گفت: در شرایط کنونی متلاطم منطقه، رهبر معظم انقلاب طی سخنرانیهای اخیر همواره بر ضرورت مشارکت بالا و رقابت واقعی در انتخابات تاکید داشته اند.
جهانگیری افزود: مخاطب اصلی مقام معظم رهبری در موضوع ایجاد بستر مشارکت و رقابت در انتخابات، نهادهای نظارتی و شورای نگهبان هستند.
معاون اول دولت گذشته نقش واسطهای را از ویژگیهای بارز آیتالله هاشمیرفسنجانی یاد کرد و ادامه داد: مرحوم هاشمی رفسنجانی چه در دوران حکمرانی و چه در سایر دوران همیشه به نحوی رفتار میکرد که کسی از بدنه نظام اسلامی جدا نشود.
وی با تاکید بر اینکه عدم تصمیم گیری به موقع در اندیشه سیاسی جمهوری اسلامی به ابرچالشهایی تبدیل شده است، گفت: این ناترازی ها در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، محیط زیست، انرژی و غیره نمایان بوده و قابل انکار نیست.
جهانگیری ادامه داد: اگر این ناتعادلیها در تصمیمگیری ادامه یابد چالشهای کنونی در حوزه آب، انرژی، محیط زیست، تورم و غیره بزرگتر خواهد شد.
معاون اول دولت روحانی با بیان اینکه از نظر مسوولان برای مشکلات و چالش های کنونی فرمول و راهحل وجود دارد، گفت: تعمیق این چالشها بحرانهای بسیار بزرگی برای کشور بوجود خواهد آورد که وضعیت صندوقهای بازنشستگی از جمله مهمترین آنهاست.
وی تصمیم گیری دیرهنگام را عامل مشکلات بزرگ در کشور مانند صندوق بازنشستگی یاد کرد و افزود: حل مسائل اینگونه نیازمند توجه به محیط پیرامونی مسأله است، برای حل این مشکلات باید به اصلاح ساختارهایی توجه کرد که عامل ایجاد چنین مسائلی بوده است.
جهانگیری گفت: اصلاحات عمیق در کشور در عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی صرفا توسط افرادی قابل حل است که مورد اعتماد عامه مردم باشند، سرمایه اجتماعی در پیش بردن اصلاحات اجتماعی و اقتصادی حالتی مانند معجزه دارد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ابراز داشت: دولت تدبیر و امید تا سال ۹۶ از نظر سرمایه اجتماعی در اوج قرار داشت بنحوی که ۲ بار دست به اصلاح قیمت بنزین زد و مردم هیچ گونه اعتراضی نداشتند در حالیکه در سال ۹۸ وضعیت سرمایه اجتماعی بنحو دیگری بود.
وی خاطرنشان کرد: تقویت سرمایه اجتماعی و تعامل و حل مسائل با دنیا دو شاه کلید و پیشرط عبور از بحرانهای کنونی است.
جهانگیری اظهار داشت: حل مسائل با دنیا به معنای این نیست که فقط با آمریکا ارتباط داشته باشیم، تعامل با دنیا به معنای تسهیل ارتباط با همه کشورها است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه ایران به چند صد میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیازمند است، گفت: در سال ۹۵، ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری با کشورهای مختلف امضا شد و تا سال ۹۶ تورم به زیر هشت درصد رسید.
معاون اول روحانی با بیان اینکه با وجود همه محدودیتها هنوز امکان توسعه ایران از نظر زیرساختها، نیروی مادی و انسانی و تمدنی دارد، گفت: نباید شرایطی بنحوی باشد که مردم ایران بعد از مقایسه زندگی خود با اروپا، کشورهای شرق آسیا و ترکیه اینبار حسرت زندگی و پیشرفت کشورهای حاشیه خلیج فارس را بکشند.
جهانگیری با اشاره به تاثیر تکنولوژی در ایجاد فرصتهای توسعه در جهان معاصر خاطرنشان کرد: نباید فقط به جنبههای منفی تکنولوژی توجه کنیم، تمرکز به نقاط منفی اینترنت و تکنولوژی سبب شده تا نتوانیم استفاده مطلوبی از تکنولوژی جدید داشته باشیم.
وی ادامه داد: با روی کار آمدن نسلهای جدید اینترنت و تکنولوژی محدودیتهایی که امروز برای اینترنت ایجاد شده عملا بی تاثیر خواهند بود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: آیین بزرگداشت آیتالله هاشمی رفسنجانی فرصتی برای بازخوانی اندیشه، بینش، اخلاق و تجربه حکمرانی است که آیتالله هاشمیرفسنجانی آن را دنبال میکرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگران خاطرنشان کرد: آیتالله هاشمیرفسنجانی در مسائل دینی افکار و اندیشههایی داشت که بازخوانی و تفسیر آنها بهتر است توسط حوزویان انجام گیرد.
وی با بیان اینکه قطب نمای سیاسی آیتالله هاشمیرفسنجانی در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی، پیشرفت و عزت ایران اسلامی بود، گفت: بر همین اساس الگوی علمی و عملی رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، امیرکبیر بود که او نیز همواره دغدغه توسعه و تعالی ایران اسلامی را داشت.
معاون اول دولت روحانی با بیان اینکه آیتالله هاشمیرفسنجانی از ابتدای مبارزات سیاسی خود با امیرکبیر آشنا شد، اظهار داشت: توسعه یافتگی یکی از شاه کلیدهای اصلی اندیشه وی بود، از نظر آیتالله هاشمی رفسنجانی توسعه پایدار آن چیزی است که می تواند ظرفیتهای مختلف داخلی و خارجی ایران را تعمیق ببخشد.
جهانگیری با تاکید مجدد بر دغدغه مستمر آیتالله هاشمی رفسنجانی بر توسعه یافتگی ایران ادامه داد:در قالب نگاه توسعهای آیتالله هاشمیرفسنجانی به رغم تمام پیشرفتهای حاصل شده در ایران، اما کشور همچنان در مقایسه با کشورهای از عقب ماندگی برخودار است.
وی اجرای خط متروی تهران را از مصادیق نگاه توسعهای آیتالله هاشمیرفسنجانی یاد کرد و گفت: اگر این نگاه وی نبود اکنون شهرهایی مانند تهران، مشهد و اصفهان قابلیت زندگی نداشت، تأسیس دانشگاه آزاد نیز را باید در همین نوع نگاه بررسی کرد.
عضو حزب مرکزی کارگزاران صراحت، صداقت و دلسوزی را ویژگیهای بارز آیتالله هاشمیرفسنجانی یاد کرد و افزود: وی در امضای قطعنامه پایان جنگ هشت ساله بنحوی خود را سپر بلای مردم و ملت کرد و با ارائه گزارش های صادقانه به امام راحل مانع از ادامه جنگ شد.
جهانگیری گفت: مردم برای آیتالله هاشمیرفسنجانی اهمیت داشت و از این نظر انتخابات و مشارکت برای وی مهم بود.
نظر شما