به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور روز شنبه در ستاد مدیریت بحران مازندران افزود: این که مهمترین گونه های جنگل های هیرکانی را در اثر آتش سوزی با عامل خطای انسانی از دست بدهیم، یک ضعف در مدیریت بحران است.
وی با بیان این که باید از مشارکت مردم در برخورد با قاچاقچیان چوب و آتش سوزی جنگل ها بیشتر استفاده کنیم، در عین حال ادامه داد: صد البته باید امکانات و تجهیزات اطفاء حریق در جنگل های شمال را افزایش بدهیم.
وی هجمه به جنگل های مازندران با افزایش قاچاق چوب به عنوان یک ضعف مدیریت بحران در استان توصیف کرد و اظهار داشت: مسوولان نظارتی و دستگاه های مرتبط به صورت ویژه با مسسبان آتش سوزی در جنگل و قاچاقچیان چوب برخورد کنند.
طبق بررسی های صورت گرفته از سوی یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران علاوه بر این که گرمتر شدن هوا، وزش باد گرم، بارش کم باران، سخت گذر بودن مناطق، ریزش برگهای خشک، بیش از ۸۰ درصد از آتشسوزی جنگلهای استان خطای انسانی بویژه بیتوجهی گردشگران است.
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است. برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
فقدان زنجیره مدیریت بحران در مازندران
استاندار مازندران با تاکید بر این که مخاطرات طبیعی در استان متنوع و زیاد شده است، گفت: دستپاچگی مدیران در مدیریت بحران های کوچک ناشی از نبود زنجیره مدیریت بحران است.
حسینی پور به اهمیت زنجیره مدیریت بحران به عنوان مهمترین مسوولیت پذیری در استان اشاره کرد و گفت : اقدامات پیش بینی و پیشگیری در مخاطرات طبیعی مهمترین فعالیت در مدیریت بحران است.
وی به بی توجهی برخی از دستگاه های اجرایی در مدیریت سیلاب مازندران اشاره کرد و بیان داشت: مدیریت جاری بحران در حال انجام است که باید بیش از پیش توانمند شود.
استاندار مازندران با اشاره به وجود پل های متعدد مازندران که علاوه بر فرسودگی به لحاظ فنی و مهندسی با مشکل مواجه است، تصریح کرد: مازندران در چهار فصل با مشکلات و مخاطرات طبیعی و غیر عادی مواجه است، به همین دلیل باید همواره آماده در مدیریت بحران باشیم.
وی به ساخت و ساز های غیر مجاز در حریم رودخانههای مازندران، فرسودگی ساختمان های مسکونی در بافت فرسوده، بلند مرتبه سازی و بی توجهی به امنیت آن و مهمتر بحران های ناشی از خشکسالی، تنش آب شرب، کشاورزی و رانش زمین اشاره کرد و گفت: آینده نگری در مدیریت بحران از اهمیت خاصی برخوردار است.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت: دستگاه های اجرایی از دانشگاه ها در پیش بینی های مخاطرات طبیعی استان استفاده کرده و آنان را پای کار بیارند و از دانشگاه های استان نیز خواسته می شود تا مجموعه مدیریت بحران استان را به اجرای طرحهای پیشگیری عمرانی سوق بدهند.
حسینی پور به عقب نشینی و پسروی دریای خزر به عنوان مزید بر علت مدیریت بحران مازندران اشاره کرد و گفت: این مقوله مهم باید با همکاری دانشگاه ها با انجام تحقیقات میدانی مورد اهتمام قرار بگیرد.
وی به تبعات تنش آبی و خشکسالی در مدیریت بحران مازندران اشاره کرد و گفت: بحران فروش و تغییر کاربری غیرمجاز زمین و فرو نشست از دیگر مشکلات استان است.
استاندار مازندران اشراف فرمانداران نسبت به مدیریت بحران در شهرستان ها را بسیار مهم و ضروری دانست و بیان داشت: بانک اطلاعاتی مدیریت بحران باید در استان شکل بگیرد.
وی سیلاب و رودخانه های مازندران را مهمترین بحران طبیعی استان در چند سال اخیر دانست و گفت: تاکنون خسارت سنگینی از این مخاطره به استان وارد شده است.
حسینی پور با تاکید بر این که بیمه برای حمایت از خسارت دیدگان ناشی از مخاطرات طبیعی در مازندران ضروری است، بیان داشت: هدایت آب های سطحی در شهر های استان با مدیریت شهرداران باید مورد اهتمام قرار بگیرد.
لزوم تامین گاز برای صنایع تولیدی مازندران
استاندار مازندران با بیان اینکه افت فشار گاز صنایع استان را با چالش مواجه می کند، گفت: برای ارتقا مصرف انرژی به خصوص آب، برق و گاز به لحاظ کمیت در مازندران باید برنامهریزی داشته باشیم.
حسینی پور تصریح کرد: مردم توقع دارند که اکنون با توجه به تجهیزات پیشرفته و پیش بینی های دراز مدت، مخاطرات طبیعی به خدمات عمومی کمتر خسارت بزند تا در گرفتن خدمات با چالش مواجه نشوند.
نماینده عالی دولت در مازندران در عین حال با ذکر این نکته که برای گسترش تامین گاز طرح های عمرانی زیادی در حال اجرا است، اما فرهنگ مصرف انرژی های مختلف از جمله گاز باید ترویج شود، گفت: اقدام سلبی با صاحبان ویلای های خالی که گاز مصرفی دارند با اقتدار تداوم و عملیاتی شود.
استاندار مازندران با بیان اینکه مصرف انرژی در استان و ذخیره سازی سوخت در فصل زمستان باید به درستی عمل شود، گفت: محدودیت ۴۰ لیتر سوخت گیری خودروها در مازندران سبب اعتراض و گلایه مردم است که بایدحل و فصل شود.
وی وضعیت ارایه خدمات عمومی در جایگاه های پمپ بنزین های مازندران به خصوص سرویس های بهداشتی و نماز خانه ها را بسیار نامطلوب توصیف کرد و گفت:با وجود تاکید فراوان، اما هنوز به این مقوله مهم توجه نشده است.
حسینی پور گفت: دستگاه های مربوطه و ناظران دولتی پمپ بنزین هایی را که در مازندران خدمات بهداشتی مناسب از جمله سرویس بهداشتی و نماز خانه مناسبی نداشته باشند، تعطیل کنند.
وی ادامه داد: بی توجهی به مسایل بهداشتی در پمپ بنزین های مازندران بسیار نگران کننده شده است، بنابر این فرصت ۱۵ روزه به تمام پمپ بنزین های مازندران برای حل و فصل مشکلات بهداشتی داده می شود.
نظر شما