مصطفی قانونی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گُنبدخانه مسجد جامع گلپایگان نزدیک به ۲۰ سال مرمت نشده، به همین دلیل این قسمت از بنا نیازمند مرمت است که هماکنون در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: بندکشی فضای داخلی گُنبدخانه تخلیه شده و آجرهای آن باید تعویض و شورههایی که در اثر نفوذ آب در جدارههایش ایجاد شده است باید اصلاح شود.
قانونی یادآور شد: مرحله نخست مرمت مسجد نیمه اول سال ۱۴۰۱ به اتمام رسید که با توجه به نیاز مرمتی بنا از جمله در قسمت گُنبدخانه برای آغاز مرحله دوم عملیات برنامهریزی شده است تا با تخصیص اعتبار لازم انجام شود.
قانونی اظهار داشت: مرمت شبستانِ ضلع جنوبی مسجد انجام و پشت بام آن سبکسازی و آجرفرش آن نیز اجرا شده است.
وی افزود: اکنون اصلاح بدنههای اضلاع مسجد و سبکسازی پشت بامهای این بنای تاریخی با نظر ویژه اداره کل میراث فرهنگی استان و با تخصیص اعتبارات در حال اجراست.
قانونی یادآور شد: آزادسازی حریم مسجد مهمترین مساله ما بود که صورت گرفت و ساخت و سازهای غیرمجاز در یکی از ضلعهای آن با پیگیری قضاییِ میراث فرهنگی تخریب شد.
وی افزود: این ساخت و سازها مغازههایی بود که اوقاف با همکاری شهرداری در یکی از ضلعهای مسجد بنا کرده بود و میراث فرهنگی توانست حکم تخریب آنها را از مراجع قضایی بگیرد.
به گزارش ایرنا، مسجد جامع گلپایگان از آثار مهم دوران سلجوقی و از مساجد بزرگ ایران محسوب میشود.
با توجه به تاریخ ساخت این مسجد گفته میشود معماری آن الگویی برای ساخت مساجد بزرگ دیگر در ایران بویژه در مناطق تحت قلمروی سلجوقیان بوده است.
شهرستان گلپایگان در ۱۸۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
نظر شما