به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز ( دوشنبه) به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد، غلامرضا رضایی بیان کرد: در خصوص حج سال آینده ابتدا از روش ثبت نام و بعد کاروان بندی استفاده شده است که اگر از این روش در استان ها استقبال بیشتر باشد می توان جابجایی ظرفیت در استان ها را بهتر مدیریت کرد.
وی از زائرانی که سند اولویت دار دراختیار دارند خواست که هرچه سریع تر برای ثبت نام اقدام کنند تا کارهای زمانبندی در خصوص حج آینده به ویژه خرید وانتقال ارز و تامین مسکن به موقع انجام شود.
سرپرست حجاج ایرانی نیز از رئیس سازمان حج و زیارت خواست که با حضور در برنامه های گفت و گو محور رسانه ملی درباره فعالیت های انجام شده در حوزه های عمره و حج آینده اطلاع رسانی لازم به مشتاقان اعزام به سرزمین وحی انجام و به سوالات مردم پاسخ داده شود.
رئیس سازمان حج و زیارت از سفر اخیر خود به عربستان و مذاکرات انجام شده با وزیر و مسئولان حج و عمره این کشور که به امضای تفاهم نامه حج ۱۴۰۳ منجر شد، گزارش داد.
سید عباس حسینی افزود: در این مذاکرات موضوعات افزایش سهمیه، اختصاص سهمیه به ایرانیان مقیم خارج از کشور، سهمیه مورد نیاز عوامل و کارگزاران اجرایی کاروان های ایرانی و تسهیل در انتقال حواله های ارزی، برگشت زائران پس از رمی جمرات به چادرهای منا و انتقال دارو و مواد غذایی مطرح شد.
وی با توجه به حضور سفیر ایران در ریاض و سرکنسول ایران در جده در این مذاکرات گفت: قرار است طرح موضوع پرداخت نشدن غرامت به تعدادی از زائران آسیب دیده در حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و پرونده شهدای منا از طریق منابع دیپلماتیک دنبال شود.
افزایش ۵۴ درصدی اعزام به اماکن متبرک
معاون عتبات سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه بیان کرد: اعزام ها به اماکن متبرکه در عراق در نه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵۴ درصد افزایش یافته است.
حمیدرضا محمدی افزود: در ۹ ماهه اول امسال ۳۷۰ هزار نفر در قالب کاروان های تحت نظارت سازمان حج و زیارت به عراق رفتند و در دیماه نیز تاکنون ۳۲ هزار نفر ثبت نام کردند که بخش عمده ای اعزام شدند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی لازم برای ماههای رجب و شعبان انجام شده است، به ظرفیت سازی برای اعزام ها در حد فاصل ۱۷ دی تا پایان بهمن اشاره کرد و گفت: ۵۵ هزار ظرفیت تاکنون ایجاد شده است و این رقم افزایش می یابد.
محمدی همچنین از اقدامات انجام شده در حوزه های اسکان، حمل و نقل و تغذیه و تدارکات برای افزایش رضایتمندی زائران حسینی گزارش داد و عوامل موثر در افزایش تعداد زائران نسبت به نه ماهه سال گذشته را برشمرد.
نظر شما