به گزارش ایرنا " مرجان محمدی " روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مخازن یادشده در ۴۰ کیلومتری شمال گناوه اظهار کرد: نخستین بار است که در کشور از مخازن بتنی و با طراحی مهندسان ایرانی برای ذخیرهسازی نفت بهره برده میشود.
وی افزود: ساخت مخازن نفت خام منطقه گوره شامل چهار مخزن ۵۰۰ هزار بشکه ای و ۲ مخزن یک میلیون بشکه ای با ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی با هدف ذخیرهسازی چهار میلیون بشکه نفت خام درعمق ۲۰ متری زمین در حال ساخت است.
محمدی با بیان اینکه این طرح در بهمن امسال راهاندازی میشود، عنوان کرد: بهرهبرداری از این طرح بدلیل کاهش میزان و اجارهبهای ذخیره نفت در شناورها، ماهانه ۸۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور در بر دارد.
مجری طرح ساخت مخازن ذخیرهسازی نفت خام گوره یادآور شد : این طرح از سال ۱۳۸۱ آغاز بهکار کرد که در ۲۰ سال و در قالب سه پیمان و قرارداد، ساخت آن نافرجام بود، اما وزارت نفت از بهمن سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت آن را در یک سال به سرانجام برساند.
محمدی ادامه داد: بهدلیل قطعات خارجی بهکار برده شده در این طرح از سال نخست و وجود تحریمها علیه صنعت نفت، گمان میرفت که ساخت این طرح مهم و راهبردی عملی نباشد، اما با پشتیبانی شرکت ملی نفت ایران و با تلاش متخصصان و سازندگان داخلی و تمامی کارفرمایان، پیمانکاران و مشاوران، طرح با چهارمین پیمان آغاز شد و اکنون پس از یک سال در گامهای پایانی است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل طولانی شدن این طرح فرسودگی بخشی از قطعات مانند لولههای زیرزمینی انتقال نفت بهدلیل سالیان فراوان و همچنین آسیب سیلاب در این ۲۰ سال است .
محمدی گفت: لولههای انتقال نفت با تصمیمی علمی و آیندهنگرانه تعویض شدند تا کار بهدرستی و بدون نقص به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بهعنوان بهرهبردار تحویل شود.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح باعث اشتغال یکهزار و ۴۰۰ نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم شده است که بیشتر آنان بومی استان بوشهر هستند.
محمدی افزود: نفت منطقه گوره شهرستان گناوه به جزیره خارگ بزرگترین پایانه صادراتی نفت ایران برای صادرات منتقل میشود.
نظر شما