دوبی میزبان گردهمایی مخالفان مالزی برای سرنگونی انور ابراهیم

تهران- ایرنا- سران و اعضای احزاب مخالف مالزی به تازگی در دوبی گردهم آمدند تا یک توطئه را برای سرنگونی انور ابراهیم نخست وزیر این کشور طراحی کنند.

به گزارش ایرنا از روزنامه استریتس تایمز، متحدان انور ابراهیم که نسبت به سرنگون شدن دولت به علت رویگردانی نمایندگان پارلمان احساس نگرانی می‌کنند، در حال مذاکره برای ارائه یک قانون جدید هستند تا ائتلاف حاکم بتواند دوره کامل ۵ ساله را به پایان برساند.

در هفته‌های اخیر صحبت‌ها در مورد فاصله گرفتن ائتلاف حاکم با مخالفان بالا گرفته است. یک مقام ارشد آژانس تبلیغاتی دولت مالزی روز ۳۰ دسامبر (۹ دی) فاش کرد که رهبران و برخی از نمایندگان مخالف به تازگی در دوبی در امارات متحده عربی گردهم آمدند تا توطئه‌ای را برای سرنگونی دولت ۱۴ ماهه انور ابراهیم ترتیب دهند. این توطئه ادعایی به طور گسترده‌ای تحت عنوان «اقدام دوبی» شناخته می‌شود.

زاهد حمیدی معاون نخست وزیر مالزی بمنظور مقابله با این سرکشی‌ها، در روز ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) پیشنهاد تصویب «قانون دوره ثابت پارلمان» (FTPA) را ارائه کرد که از هر گونه تغییر دولت تا انتخابات سراسری بعدی یا پیش از تکمیل دوره ۵ ساله پارلمان جلوگیری شود.

آزالینا عثمان وزیر حقوقی مالزی روز دوشنبه گفت که یک تحقیقات عمقی درباره این طرح انجام خواهد شد.

این پیشنهاد دوره ثابت برای پارلمان از حمایت مردمی که از شرایط سیاسی خسته هستند، برخوردار است. آنها شاهد اوضاع آشفته بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ بوده‌اند که در این بازه چهار نخست‌وزیر مختلف در مالزی روی کار آمدند. این وضعیت بی ثباتی همچنین انتصاب انور به ریاست یک ائتلاف ناپایدار پس از انتخابات نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) را شامل می‌شود.

برخی از سیاستمداران التزام به قانون جدید را زیر سوال بردند، درحالیکه قوانین فعلی به دولت اجازه می‌دهد تا از طریق رای اعتماد مشروعیت خود را در پارلمان تایید کند. دولت برای تصویب اکثر لوایح به حداقل حمایت ۱۱۲ قانونگذار نیاز دارد.

در میان افزایش شکاف‌ها بین حزب حاکم و مخالفان که خطر فروپاشی دولت را افزایش می‌دهد، اظهارات ماهاتیر محمد نخست وزیر اسبق مالزی، رئیس دولت فعلی این کشور را خشمگین کرده است.

انور ابراهیم صحبت‌های ماهاتیر محمد مبنی بر اینکه هندوهای مالزی «کاملاً به کشور وفادار نیستند» را غیرمسئولانه دانست. او گفت که هیچ نخست‌وزیر سابقی نباید به هیچ نژادی توهین کند و البته چنین اظهاراتی از سوی ماهاتیر چیز جدیدی نیست.

انور دیروز سه‌شنبه در دانشگاه پوترا مالزی به رسانه‌ها گفت: من سخنان دکتر ماهاتیر در مورد وفاداری هندی‌ها به کشور را مناسب نمی‌دانم. من این را غیرمسئولانه می‌دانم که چنین اظهاراتی برای توهین به هر نژادی بیان شود درحالیکه او سال‌ها نخست وزیر بوده است.

ماهاتیر به خاطر عقایدش مشهور است؛ او معتقد است مالایی‌ها به جز خودش همه تنبل هستند و چینی‌ها نیز به جز چند تن از دوستانش به کشور وفادار نیستند.

انور ابراهیم تاکید کرد: من کاملاً با چنین اظهاراتی مخالفم، زیرا باید به همه مالزیایی‌ها یکسان نگاه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha