به گزارش خبرنگار ایرنا هادی توانا روز چهارشنبه در حاشیه نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری گناباد در گفت و گو با خبرنگاران میزان جذب سرمایه گذاری خارجی طی سال ۱۴۰۰ در استان خراسان رضوی را ۸۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: این میزان در سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافت.
وی اضافه کرد: تاکید استاندار خراسان رضوی افزایش سه برابری جذب سرمایه گذاری خارجی این استان طی سال جاری در مقایسه با سال قبل است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی تعداد طرحهای صنعتی در این استان که به دلیل کمبود سرمایه در گردش و کمبود نقدینگی متوقف شدند و نیازمند جذب تسهیلات برای راه اندازی مجدد هستند را ۵۰ طرح ذکر کرد و گفت: هر یک از این طرحها برای راه اندازی دوباره به ۱۰ تا ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارند.
توانا رفع موانع تولید و اشتغال و راه اندازی واحدهای تولیدی دارای مشکل را رویکرد مهم استانداری خراسان رضوی در سال جاری برشمرد و افزود: طی سال گذشته تعداد زیادی واحدهای تولیدی که شرایط احیا و راه اندازی مجدد را داشتند با حمایت و پرداخت تسهیلات دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
وی تاکید کرد: تسهیلات از منابع دولتی باید به آن دسته از واحدهای تولیدی پرداخت شود که شرایط احیاء و راه اندازی مجدد را دارند و یا بعد از مدتی فعالیت به دلیل کمبود سرمایه در گردش تعطیل شده اند و با اعطای تسهیلات، فعالیت مجدد آنها آغاز می شود و باید از پرداخت این تسهیلات به طرحهای نیمه تمام صنعتی خودداری کرد.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی مهمترین مزیت راه اندازی واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری در شهرستان گناباد را نیروی انسانی ارزان قیمت دانست و گفت: در شرایطی که بسیار از واحدهای تولیدی در مشهد با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه هستند و کارگران حتی با حقوق ماهانه ۱۰۰ میلیون ریال هم حاضر به فعالیت در آنها نیستند ولی در گناباد نیروی انسانی و کارگران با حقوقهای کمتر و حتی ۷۰ میلیون ریال حاضر به فعالیتند.
فرماندار گناباد هم میزان تعهد اشتغال سال جاری این شهرستان را هزار و ۷۱۴ نفر برشمرد و گفت: تاکنون هزار و ۵۴۴ نفر معادل ۹۰ درصد این تعهد محقق و ثبت سامانه رصد شده است.
رضا نصیری میزان تعهد اشتغال سال گذشته شهرستان گناباد را هزار و ۹۰۰ نفر برشمرد و تصریح کرد: صد درصد این میزان محقق شد.
وی ظرفیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری شهرستان گناباد را یادآور شد و چهار زنجیره تولید شیر، تولید گوشت سفید، پسته و شترمرغ را از جمله این قابلیتها برشمرد.
۱۸۸ واحد صنعتی در زیربخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راهاندازی آنها چهار هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است و برای سه هزار و ۶۹۵ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کردهاند.
سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما