به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مختار احمد روز پنجشنبه درهمایش بینالمللی گفتوگوهای علمی، فرهنگی ایران و پاکستان در دانشگاه ادیان و مذاهب قم، بیان داشت: باعث خوشحالی ماست که در جمع اساتید دانشگاههای ایران و قم حضور داریم، نهالی که در عرصه همکاریهای علمی ایران و پاکستان کاشته شده در حال باروری و رشد است.
وی افزود: در طول این چند روز احساسی نکردیم که درکشوری دیگری قرار دهیم، مثل آنکه در کشور و در مراکز علمی که متعلق به خودمان است و احساس بیگانگی نمیکنیم.
وی ادامه داد: اساس و بنیاد روابط مستحکم ما چند چیز مشترک است، خدا، کتاب، دین و پیامبر واحد و این اساس آنقدر استحکام دارد که با حوادث قابل گسست نیست.
رییس کمیسیون آموزش عالی پاکستان گفت: علاوه بر اشتراکات دینی که میان ما پابرجاست، یکی از نکات مورد توجه دیگر برای ما موضوع همسایگی است، همانطور که در دین بر این مساله تاکید شده و حقوق خاصی برای همسایگی است که الحمدلله آن را رعایت میکنیم.
وی افزود: راهی که در خصوص فعالیتهای مشترک علمی میان ایران و پاکستان باز شدهاست کمبودی بود که احساس میشد و ما باید برای همکاریهای مشترک علمی از این راهی که باز شده است بهترین استفاده را بکنیم.
وی ادامه داد: من و هیات همراه در خصوص نتایج این سفر کاملا مطمئن هستیم، چون در مراکز علمی ایران به گرمی از ما استقبال شد و ما با بسیاری از مراکز علمی قراردادهای همکاری امضا کردیم.
احمد همچنین در سخنانی گفت: متاسفانه همانگونه که مستحضر هستید در چند روز اخیر اتفاقاتی در مناطق مرزی ما رخ داد، من اعتقاد داریم این هم توطئه دشمنان مشترک ماست که ان شاء الله از این موقعیت به سلامت عبور خواهیم کرد.
وی افزود: هر وقت که تصمیم گرفته میشود تا کار بزرگی انجام شود، این گونه اتفاقات ناخوشایند ترتیب مییابد که جلوی این کارها گرفته شود، اما ما از آن عبور خواهیم کرد و هدف بزرگ ما تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم با همکاری هم با استفاده از توان اساتید و دانشمندان مسائل و مشکلات پیشروی ملتهای خودمان را در عرصه آموزش و تکنولوژی حل کنیم و بتوانیم زندگی بهتری را برای مردم خود رقم بزنیم.
رییس کمیسیون آموزش عالی پاکستان گفت: همانطور که تاکید کردم، ما نقاط مشترک فراوانی داریم از دین اسلام، ریشه زبانی مشترک، ریشه تمدنی و سایر موارد که همه این نقاط مشترک برای ما افتخار است و باید بر اساس همین نقاط مشترک جوانان خود را پرورش دهیم و به سمت پیشرفت سوق دهیم.
وی بیان داشت: در دنیا اتفاقاتی برای مسلمان رخ میدهد مثل حوادث غزه، کشمیر و افغانستان، راه حل این مشکلات، رسیدن به قدرت اقتصادی، علمی و تکنولوژی است تا جهان مجبور باشد بر اساس خواست ما حرکت کند.
وی ادامه داد: ضمن تشکر از برگزاری این همایش، از برادران ایرانی خودم خواهش میکنم به سوی همدیگر حرکت و در مسیر تعمیق روابط تلاش کنیم.
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب قم نیز در این همایش بیان کرد: پاکستان کشور دوست و برادر ما نخستین جمهوری اسلامی درجهان است که افتخارات بزرگی دارد و برای ما مهمترین و کلیدیترین همسایه است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن نواب گفت: آنقدر رشته محبت و همکاری در بین ما محکم است که طوفان حوادث در طول تاریخ نتوانسته به آن کمترین آسیبی بزند.
وی افزود: بنابراین ما به حضور هیات بلند پایه علمی و فرهنگی از کشور پاکستان در دانشگاه ادیان افتخار میکنیم و آرزوی ما افزایش سطح روابط به ۱۰۰ برابر میزان کنونی است.
نظر شما