آیت الله صفایی: راهبرد خبرگان تعیین، نظارت و حمایت از رهبری است/ رکن حمایت را فعال می‌کنیم

تهران- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ضمن روایتی از کاندیداتوری خود در «خبرگان ششم» گفت: نقش مجلس خبرگان در هر سه ضلع مثلث کار یعنی تعیین، نظارت، حمایت باید فوق العاده قوی باشد و نیاز داریم خبرگان در این سه حوزه فعال و دقیق‌تر عمل کند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، یازدهم اسفند ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و ایران، بار دیگر شاهد مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود خواهد بود. در همین راستا و بر اساس منویات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر حضور جریان‌ها در آوردگاه انتخابات پیشِ رو، خبرگزاری جمهوری اسلامی بر آن شد نشست های انتخاباتی خود را با حضور داوطلبان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، فعالان سیاسی و کنشگران انتخاباتی برگزار کند در همین راستا در جلسه‌ای فرصت شد تا با آیت الله «غلامعلی صفایی بوشهری» امام جمعه بوشهر و نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در مورد انتخابات به گفت‌وگو بنشینیم.

وی که در این دوره از استان تهران نامزد مجلس خبرگان شده، روایتی از کاندیداتوری خود در این دوره بیان کرد و در عین حال با اشاره به جایگاه خبرگان به تبیین سه ضلع مهم در این نهاد ـ در دوره جدید ـ پرداخت.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر هفته گذشته به مناسبت برگزاری همایش سراسری ائمه جمعه به تهران آمد و دعوت خبرگزاری ایرنا برای نشست انتخاباتی را پذیرفت.

متن کامل این گفت‌وگو بدین شرح است:

ایرنا: همانطور که در جریان هستید ۴۰ روز دیگر آوردگاه مهم انتخابات ۱۱ اسفند را پیش رو داریم. رهبر معظم انقلاب اخیرا در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور، فرموده بودند: حضور در انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است. پیش از این هم در دیدار با مردم قم تاکید کرده بودند که همه باید برای حضور مردم در صحنه تلاش کنند. حضور مردم در صحنه نیاز به چه الزاماتی دارد و چرا باید مردم در آوردگاه انتخابات شرکت کنند و رأی بدهند؟

صفایی بوشهری: یکی از مهم ترین مولفه‌های قدرت در هندسه نظام اسلامی مردم‌داری و مشارکت جدی مردم در سرنوشت خود است. بدین خاطر است که در سیاست راهبردی نظام اسلامی که از متون فاخر دین استفاده می‌شود و سیره رفتاری پیامبر گرامی اسلامی به ساحت مقدس امیرالمومنین (ع است، مردم‌داری و حضور مردم در ساختار همه جانبه نظام اسلامی مهم است و انتخابات هم تجلی بسیار روشن مردم داری و مردم‌سالاری دینی محسوب می‌شود.

همواره هم امام راحل (ره) و هم مقام معظم رهبری بر حضور مردم در صحنه و در عرصه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و مدیریت تاکید فراوان داشتند. همواره انتخابات در عمود زمان نشان از این داشته که دشمن با سیاست راهبردی خود به‌دنبال این بود که مردم از صحنه خارج باشند ولی سیاست اساسی و راهبردی اسلام و انقلاب این است که مردم حضور جدی در صحنه داشته باشند. بدین جهت است که انتخابات یک فرصت و یک قله برای نظام اسلامی، کشور عزیز و مقتدر ایران است. هر چه این جبهه سیاسی قوی‌تر، مقتدرتر، پرشورتر، با بصیرت‌تر تحقق یابد قطعاً به اقتدار نظام افزون خواهد شد و جبهه مقابل دچار گسست در اندیشه و نوع عملکرد و برخورد با نظام ما خواهد بود.

جهان استکبار دارای نگاه تحریمی به نظام ما است؛ به دنبال این است که تحریم‌های مختلفی که در سطح جهان داریم به تحریم‌های درون منجر شود تا مردم از نظام و تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها دور شوند و نظام هم از درون و هم از بیرون دچار مشکل شود، لکن مردم ما در طول تاریخ نشان دادند با بصیرتی که همواره داشتند در مقابل این توطئه نرم جهان استکبار به خوبی هم قدرت درک و بصیرت بالا از خود نشان داده‌اند و درست مقابل دشمن عمل کردند و با حضور پرشور هم در عرصه نظام به معماری خود پرداختند و هم توطئه دشمن را سرکوب کردند.

نکته مهم که در نظام فلسفه سیاسی بیان می شود این است: اگر بخواهید بدانید یک کار چقدر مهم است به دشمنان نگاه کنید که آنها چه می‌خواهند، بدانید نقیض آن وظیفه همگان است. الان آمریکا، رژیم صهیونیستی و تمام کشورهایی که در طول تاریخ حیات خود جز جنایت، استعمار و چپاول ثروت و تسلط بر مراکز قدرت چیزی نداشتند، به دنبال تحریم انتخابات هستند. تقلیل حضور مردم در عرصه انتخابات نگاه آنهاست. این فکر موجب ضعف نظام خواهد شد؛ وظیفه شرعی و ملی ما حضور بسیار پرشور و سراسر شعور در انتخابات است که هم وظیفه شرعی و ملی خود را انجام دهیم و هم توطئه دشمن را سرکوب کنیم. دشمن به دنبال تضعیف نظام است که بتواند به اهداف خود دست یابد. ما را به ساحت های سابق ایران بازگرداند که آن وابستگی‌ها بود، تصمیم گیری‌هایی که از خارج ایران می‌شد و ما با حضور در عرصه انتخابات قطعاً این توطئه را خنثی خواهیم کرد و ایران استقلال و اقتدار خود را افزون خواهد کرد.

ایرنا:برای حضور مردم در صحنه که مطالبه رهبر معظم انقلاب هم بود چه اقداماتی باید انجام شود تا مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو شکل گیرد؟

یکی از الزامات برای حضور مردم در صحنه، جهاد تبیین است. باید کاملاً جایگاه و موقعیت مهم تاریخی ما تبیین شود.

صفایی بوشهری:من یک نکته دیگر بیان کنم که اگر شهدا بودند در انتخابات چه کار می‌کردند؟ اگر امام(ره) بودند چه می‌گفتند و چه کار می‌کردند؟ اگر شهید سلیمانی بود، اگر شهید همت، شهید باقری، شهید زین الدین و دیگر شهدا بودند چه کار می‌کردند؟ کسانی که جان خود را برای این مملکت دادند، اگر بودند چه کار می‌کردند؟ حضرت امام(ره) کوشش می‌کرد در عرصه انتخابات در اولین دقایق انتخابات شرکت کند، حتی تاخیر هم نمی‌انداختند. حضرت آقا هم همینطور هستند. پیام شهدا هم همین است که حضور در انتخابات ادامه راه خط شهادت و خدمت به مردم و نظام است. در رابطه با سوالی که بیان کردید، باید بگویم یکی از این لوازم، جهاد تبیین در عرصه ارزش حضور مردم در انتخابات است. باید کاملاً جایگاه و موقعیت مهم تاریخی ما تبیین شود.

آیت الله صفایی: راهبرد خبرگان تعیین، نظارت و حمایت از رهبری است/ رکن حمایت را فعال می‌کنیم

دوم توطئه‌های دشمن را در این رابطه بیان کنیم که چه طراحی دارند. سوم اینکه تجربه تاریخی که از انتخابات داشتیم هم در نظر گرفته شود. شاهد بودیم، دشمنان می‌خواستند با انتخابات ایجاد تهدید کنند اما ما این را تبدیل به فرصت برای نظام کردیم. آن موفقیت‌ها در این عرصه حاصل شده است، از این رو ثمرات عالی انتخابات را بیان کنیم. نکته دیگری که اینجا وجود دارد این است که دشمن به دنبال ایجاد ناامیدی است. آینده را تاریک نشان دهد، در حالی که حرکت نظام رو به جلو و امیدوارکننده است و این امورات و مشکلاتی که دیده می‌شود تحمیلی و توسط تحریم ها و مشکلاتی که داریم است و مقداری هم به ضعف های مدیریتی برمی‌گردد که باید مسئولان جبران کنند و شرایط را طوری فراهم کنند که دریچه امید به آینده را مردم به طور شفاف ملاحظه کنند.

ایرنا:جنابعالی نماینده ولی فقیه در بوشهر هستید. فضای استان بوشهر در آستانه انتخابات چگونه است؟

صفایی بوشهری:بوشهر دارای یک تاریخ فوق العاده باشکوهی در عرصه ولایتمداری و مقاومت و بیداری بویژه در مقابل جهان استکبار است. استان بوشهر بیش از ۵ قرن مقاومت در مقابل جهان استعمار را داشته است و تمامی تهاجم‌ها چه تهاجم‌های سخت و چه تهاجم‌های نرم را تجربه کرده است. تهاجم‌های سختی که پرتغالی‌ها در سال ۹۲۰ هجری قمری داشتند و بعد از حمله به هند و عمان به بوشهر هم حمله کردند و همانجا خط مقاومت برخاسته از مبانی دین و فقه مقاومت شکل گرفت و پرتغالی‌ها شکست خوردند. همچنین انگلیسی ها ۴ بار به بوشهر حمله کردند که در هر ۴ بار علما حکم به دفاع دادند و مردمان عزیز این خطه و سرداران بزرگی همچون «رئیسعلی دلواری»، «باقرخان»، «احمدخان تنگستانی» آنجا حماسه آفریدند. به همین خاطر مردم بوشهر کاملاً دارای بصیرت فوق العاده سیاسی منبعث از فقه اسلامی هستند. بدین جهت است که تمامی این دفعات منبعث از حکم وجوب دفاع علما بوده است، همچون مجاهد برازجانی، علامه بلادی، سید علی نقی دشتی، این حرکت تاریخی در شرایط کنونی یک فضایی در استان بوشهر ایجاد کرده که ولایتمداری نسبت به مقام معظم رهبری اصل است.

مردم استان بوشهر هم فوق العاده در حوزه سیاسی دارای نظر و حساسیت هستند و در یک چارچوب فوق العاده حساب شده و هوشمندانه و پربصیرت بر اساس هدایت های مقام معظم رهبری حرکت می‌کنند و مقام معظم رهبری به خود بنده فرمودند که مردم استان بوشهر مردم امتحان داده‌ای هستند و مقاومت در آن خطه فرهنگ شده است و گواه این مسئله هم تاریخ این استان است که همیشه برای انقلاب بال بوده است، بار نبوده است. در حوزه انتخابات هم حضوری فعال داشتند و جوانان بسیار انقلابی داشتیم و داریم و در جنگ تحمیلی هم استان بوشهر به تعداد روزهای جنگ، بمباران را در خارک تجربه کرده است. بنابراین خط دفاع در بوشهر وجود داشته و جوانان به جبهه‌های جنوب و غرب می‌رفتند و حماسه می‌آفریدند. در آخرین مرحله نیز مستقیماً با آمریکایی‌ها در خلیج فارس به نبرد برخواستند و خود آمریکایی ها را متوقف کردند و نشان دادیم که استان بوشهر هوشیار، فعال، پای کار است و با بیگانگان به هیچ صورت لحظه‌ای مماشات نخواهد کرد.

ایرنا: پس با برداشتی که از صحبت‌های شما کردم، از هم اکنون فضای گرم و انتخاباتی در بوشهر حاکم است؟

صفایی بوشهری:در شرایط کنونی فضا رو به گرمی و توجه به انتخابات می‌رود و شرایط بسیار فعال است و جای امیدواری بسیار خوبی دارد. مردم بوشهر پربصیرت هستند و می‌دانند که انتخابات حضور در صحنه و استحکام بخشی بدنه اقتدار نظام است به همین خاطر پای انقلاب ایستاده اند.

ایرنا:جناب آقای صفایی بوشهری! جنابعالی در این دوره به جای بوشهر از تهران نامزد انتخابات خبرگان شدید. چرا تغییر حوزه دادید؟ جهت حضور در خبرگان و ثبت نام از تهران با افرادی مشورت کردید؟

با جامعه مدرسین و خیلی از عزیزانی که مشورت کردم اتفاق نظر داشتند که در انتخابات خبرگان از تهران حضور داشته باشم. من هم گفتم اگر این ضرورت و تعین را تشخیص می‌دهید و این مسئله در رابطه با تهران مناسب دیده می‌شود من حرفی ندارم از این رو کاندیدای خبرگان شدم

صفایی بوشهری: با توجه به اینکه حضرت آیت الله حسینی بوشهری تمایل داشتند که از بوشهر در انتخابات ثبت نام کنند و بخاطر وحدت استان و مراعات اخلاق، احترام و جو صمیمیت در این عرصه، با اینکه خیلی ها تقاضا داشتند در آنجا کاندیدا شوم اما گفتم برای بنده مراعات اخلاق اجتماعی و حکومتی و وحدت ملی اصل است و احترام برای بنده از همه چیز در این عرصه مهم تر است. بزرگان در سطح ملی فرمودند حضور شما در مجلس خبرگان در شرایط کنونی بسیار لازم است و شما باید شرکت کنید و چون می‌فرمایید می‌خواهید مراعات اخلاق در این رابطه را داشته باشید و برای شما وحدت بسیار مهم ست در سطح ملی حتماً شرکت کنید. عرض کردم اگر ضرورت است، خود را سرباز نظام و خدمتگزار می‌دانم اما اگر ضرورت و تعین نیست اجازه دهید ما مشغول کار خود باشیم و آقایان هستند که حضور یابند، همه آقایان گفتند حضور شما لازم و نیاز است. بنده خیلی مشورت کردم که این تکلیف برای من ثابت شود. جامعه محترم مدرسین، بزرگان ایران و خیلی از عزیزانی که مشورت کردم این نکته را بیان کردند و اتفاق نظر داشتند که در انتخابات خبرگان از تهران حضور داشته باشم. من گفتم اگر این ضرورت و تعین را تشخیص می‌دهید و این مسئله در رابطه با تهران مناسب دیده می‌شود، من هم حرفی ندارم و ما سرباز نظام و در خدمت مقام معظم رهبری و مردم عزیز هستیم.

ایرنا: اگر موافق هستید وارد ساختار و وظایف مجلس خبرگان شویم. در این بخش، درباره نقش و جایگاه مجلس خبرگان در نظام جمهوری اسلامی و اهمیت انتخابات پیش روی انتخابات مجلس خبرگان توضیحاتی بفرمایید؟

صفایی بوشهری:در هندسه نظام اسلامی یک ساختار خاصی است که رکن اساسی این هندسه امامت و ولایت است. در زمان حضور امامان معصومین آنان هستند و در زمان غیبت ولی فقیه است. نظام حکمرانی در فقه سیاسی اسلام یک منظومه ای است که کانون و مرکز این منظومه امامت و ولایت فقیه است. هرگاه جهان اسلام در این منظومه و بر مدار خود حرکت کرد، ما تمدن و پیشرفت و تعالی فرهنگی و علم، دانش، مردم داری را تجربه کردیم. هرگاه این منظومه دچار بحران در این عرصه شد، تمدن ها سقوط کرده و از بین رفته است. بنابراین نظام حکمرانی اسلام که الان متنعم به آن هستیم کانون اصلی آن امامت و ولایت است و مجلس خبرگان یک مجموعه‌ای از علما هستند که دارای قدرت تشخیص در عرصه انتخاب ولی فقیه هستند که در موقع ضرور و نیاز با هم اندیشی‌هایی که دارند و کارشناسی‌هایی که می کنند ولی فقیه را انتخاب می‌کنند، یعنی مهم ترین رکن این منظومه نظام را انتخاب و به تعبیری کشف و بیان می‌کنند.

آیت الله صفایی: راهبرد خبرگان تعیین، نظارت و حمایت از رهبری است/ رکن حمایت را فعال می‌کنیم

نکته دیگری که در مجلس خبرگان بسیار مهم است نظارت بر راهبردهای اساسی حوزه ولایت و امامت و رهبری است که بسیار کار مهمی است و نکته سومی که باید خیلی برای آن تاکید شود حمایت ها از رهبری است. ما همیشه فکر می‌کنیم مجلس خبرگان دارای دو مسئولیت مهم است، یکی کشف و ارائه و انتخاب رهبری و دیگری نظارت بر مسائل کلان در این عرصه است. نکته سوم حمایت است. وقتی رهبری کشف و انتخاب شد و نظارت‌ها وجود داشت، آن حمایت ‌ها باید به عنوان رکن سوم محقق شود. فردی که رهبریت را به دوش گرفته است، این مسئلویت بزرگ را متحمل شده و باید به طور جدی حمایت شود و این همان ولایتمداری است که در متون فاخر دین بدان تاکید شده است که همگان، چه عموم جامعه و چه خواص جامعه باید ولایتمدار و به طور جدی از مقام رهبری در مقابل تهاجم‌های بیگانگان و مزدوران داخلی دفاع کنند و در عرصه داخلی نظام و فضای ملی کاملاً حمایت از اندیشه‌ها و هدایت‌ها و ارائه راهبردهای مقام معظم رهبری و ولایت و امامت باشند.

ایرنا: خُب سوالی که قابل طرح است اینکه، نظارت بر مقام رهبری به عنوان مسئولیت خطیر مجلس خبرگان با چه سازوکارهایی انجام می‌شود؟

صفایی بوشهری:این سازوکارهای آنها در آئین نامه مجلس خبرگان آمده و مقام معظم رهبری بسیار بر آن تاکید دارند و آن حمایت‌ها به صورت جدی باید صورت گیرد که الحمدالله این هم وجود دارد. هر چند باید درجه آن بالاتر برود و دارای یک برد و افق فوق العاده‌ای باشد. الان ایران اسلامی در شرایطی به سر می برد که در جغرافیای نظم نوین جهان نقش فوق العاده ای باید ایفا کند. نظم کنونی دوره گذار خود را طی می‌کند و در یک شرایط زمانی نزدیک وارد نظم نوین آینده جهان خواهیم شد. در نظم نوین آینده جهان، دو نکته مهم را استکبار در مهندسی خود بکار می گیرد. نخست تسلط بر مراکز قدرت برای چپاول تمامی ثروت جهان است که با دو شیوه مدیریت ادراکی از آن در سطح جامعه که حضرت آقا در تعبیر عمومی آن را به عنوان تهاجم نرم مطرح می‌کنند و دیگری به شکل نظامی و سخت است. ما باید در عرصه حمایت از رهبری تمام توان خود را بکار بگیریم چون رهبری است که در مرکز اقتدار و منظومه حکمرانی قرار داد. به همین خاطر مجلس خبرگان که در بررسی‌ها و کشف و تعیین و ارائه رهبریت نقش اساسی دارند و در سازکارهای نظارتی بر کلان امور حکمرانی یک نظارت جامعی دارند در عرصه حمایت هم باید به شکل ویژه این حمایت انجام شود. به همین خاطر نقش مجلس خبرگان در هر سه ضلع مثلث کار یعنی، تعیین، نظارت، حمایت باید فوق العاده قوی صورت گیرد و نیاز داریم مجلس خبرگان در این سه حوزه فعال تر و دقیق تر عمل کند.

نقش مجلس خبرگان در هر سه ضلع مثلث کار یعنی تعیین، نظارت، حمایت باید فوق العاده قوی ظاهر شود و نیاز داریم مجلس خبرگان در این سه حوزه فعال و دقیق‌تر عمل کند.

ایرنا: در حال حاضر شاهد و ناظر آن هستیم برخی از فعالان سیاسی که در آن مقطع فتنه ۸۸ هم فعالیت می‌کردند، امروز با دلسری از صحنه انتخابات عبور می کنند و مدعی می شوند فضا برای حضور در صحنه مساعد نیست و به عبارتی از تحریم سخن می گویند، واکنش شما به این مواضع چیست؟

صفایی بوشهری:در تاریخ اسلام همواره بخش عظیمی از جامعه ما چه خواص و چه عوام از رهبری حمایت می‌کردند و منظومه حکمرانی به شکل منطقی خود حرکت می‌کرد. در زمان امیر مومنان علی ابن ابیطالب(ع) جبهه‌هایی علیه منظومه ولایت و امامت طراحی شد، از قاسطین، ناکسین، مارقین و ساکتین بودند. نظام ولایت را تحت فشار گذاشتند. بزرگانی همچون عمار، خزیمه، مالک اشتر، قیص بن سعد و غیره بودند که به عنوان ارکان حمایت از خط ولایت درخشیدند و مردم را به جریان ولایتمداری هدایت کردند اما آن جریاناتی که مثل ناکسین، پیمان شکن ها، مارقین، ساده لوحانی که فریب می‌خوردند، قاسطین و قدرت طلبانی که به هر قیمتی دنبال قدرت بودند، ساکتین که فقط حق‌گرایی را ترجیح می دادند. این چهار جبهه، نظام ولایت را تنها گذاشتند و هم تهدید کردند و به نحوی در نهایت تخریب کردند. ساحت مقدس امیرالمؤمنین در یک کلامی نکته مهمی به تاریخ بیان کرد که فرمودند: هر زمان خواستید آینده را تحلیل کنید نگاه به گذشته کنید و از گذشته تجربه و عبرت بگیرید. آینده هم همینطور خواهد بود.

قطعاً در هر دوره‌ای این جبهه‌ها ایجاد خواهد شد. این ما هستیم که باید موضع گیری درست داشته باشیم. نمونه ای آن فتنه ۸۸ بود، در آن ایام شما ملاحظه کردید چه شرایطی ایجاد کردند. اما تنها راه موفقیت کنار مقام معظم رهبری قرارگرفتن و در خط هدایت های ایشان قرار گرفتن است. ما در همان مقطع با طراحی بزرگ ایشان جهان استکبار را شکست دادیم، از این رو تنها راه تعالی نظام اسلامی حرکت در مدار ولایت و امامت است.

انتخابات یک وظیفه‌ای برای اقتدار ایرانِ انقلابی است و هم یک حقی است که مردم عزیز دارند. یعنی مردم عزیز ما حق تعیین سرنوشت خود را دارند و این در قانون اساسی است و اساساً اصل نظام اسلامی بر احقاق حق مردم است که یکی از آنها ایجاد شرایط برای تعیین سرنوشت و حق سرنوشت و دیگری مایه اقتدار در مقابل تهاجم‌های گوناگون دشمنان است، بنابراین یک وظیفه شرعی و ملی تلقی می‌شود و نشان از عقلانیت بالای سیاسی شخص دارد. بنابراین این حضور یک حضور بسیار پرمعناست. در انتخابات مجلس شورای اسلامی مردم حق دارند، سرنوشت در عرصه تصمیم سازی و تصمیم گیری و نظارت بر حوزه اجرا را داشته باشند. این حق را مردم با انتخابات بدست می آورند. همچنین حضور نمایندگان پربصیرت، کارآمد موجب ارتقای قدرت نظام می شود. همچنین دشمن می‌خواهد نظام ما را دچار چالش‌های جدی کند. یک حرکت حداقلی در انتخابات ایجاد کند که بر اساس آن برنامه‌های فوق العاده پیچیده اقتصادی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و نظامی ایجاد کند.

هر جناحی که مردم را در صحنه انتخابات ناامید کند، همسو با دشمنان انقلاب و ایران حرکت کرده و این یک حرکت بسیار خطرناکی است که موجب تضعیف نظام خواهد شد.

حضور مردم هم مایه ارتقای قدرت نظام در عرصه‌های پیشرفت و عدالت خواهد شد و هم موجب دفاع در مقابل تهاجم های سخت و نرم دشمن است. هر کس، هر جناحی که مردم را در صحنه انتخابات ناامید کند، همسو با دشمنان انقلاب و ایران حرکت کرده و این یک حرکت بسیار خطرناکی است که موجب تضعیف نظام خواهد شد. همیشه مقام معظم رهبری و امام راحل (ره) بر مولفه مردم تاکید دارند و همواره سفارش می‌کردند، این درختی که بنا کردید از آن مردم است و حضور مردم این اقتدار را به این درخت خواهد داد و ثمره آن از آن مردم است. هر چه نگاه می کنیم می بینیم نظام اسلامی مردم را اساس قرار داده است و این در فقه سیاسی اسلام و در نظام حکمرانی اسلام یک اصل است، بنابراین کسانی که می‌گویند مردم پای انتخابات نیایند می خواهند مردم را از صحنه سیاست و نظام خارج کنند و مقابل مردم قرار گرفته‌اند و می خواهند مردم را از حق خود بازدارند و آن کسانی که می‌گویند در انتخابات شرکت کنند، مثل مقام معظم رهبری به دنبال تکریم، تعظیم، تجلیل و هدایت مردم هستند.

ایرنا: دو سوال غیر انتخاباتی هم مطرح کنیم. نخست درباره عملکرد دولتِ مردمی است. عملکرد آیت‌الله رئیسی را در دو سالی که سکاندار مدیریت اجرایی کشور است، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صفایی بوشهری: مردمی بودن، انقلابی و جهادی عمل کردن، در صحنه بودن از اولویت‌های دولت انقلابی است. در صدر این جهاد دولتی، تلاش شخص رئیس‌جمهور بیش از همه اعضای دولت به خوبی قابل مشاهده است. سفرهای استانی دولت نیز بیانگر روحیه مردم گرایی و درصحنه بودن شخص آیت الله رئیسی است که در شناسایی و برطرف کردن مشکلات بسیار کارساز است. حضور هیأت دولت در استانها موجب بررسی آمایشی نیازها و ظرفیت‌های استان می‌شود و با جذب اعتبارات مصوب منجر به تلاش بیشتر مسئولان محلی خواهد شد.

سفرهای استانی دولت بسیار کار خوب و موثری است که باید گسترش یابد، البته باید این کار دو سویه انجام شود به نحوی که بعد از مدتی مسئولان ارشد استان برای ارائه گزارش از روند اجرای مصوبه های استان در خدمت دولت باشند. سفرهای استانی دولت بسیار کار خوب و موثری است که باید گسترش یابد، البته باید این کار دو سویه انجام شود به نحوی که بعد از مدتی مسئولان ارشد استان برای ارائه گزارش از روند اجرای مصوبه های استان در خدمت دولت باشند.

همچنین از دولت محترم انتظار می‌رود در کنار تلاش‌های دیپلماسی خارجی، به حل مشکلات زیربنایی اقتصادی و مشکلات معیشتی و اقتصاد عمومی مردم توجه کارآمد و موثر داشته باشدو مسئله گرانی‌ها و گران‌فروشی‌ها مدیریت شود و در انتخاب مدیران دقت بیشتر در راستای تحول اساسی و جوانگرایی هوشمند صورت گیرد. همانطوری که مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند احترام و خدمت به مردم و حل مشکل آنها اساس حکمرانی و نشان از عقلانیت مدیریتی است.

سیره حکمرانی پیامبر گرامی اسلام و امام علی (ع) مردم داری و بر اساس پیشرفت‌های عمرانی، گسترش فرهنگ معنویت و عدالت محوری است. مردم مولفه مهم قدرت و هندسه حکمرانی نظام اسلامی هستند، از این رو توجه دولت به مردم و بالا بردن سطح خدمت و مشارکت آنها (مردم) در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها و به کارگیری در عرصه مدیریتی به ویژه در حوزه اقتصادی و فرهنگی باید مورد توجه اساسی مسئولان قرار گیرد.

ایرنا: بامداد سه شنبه ۲۶ دی ماه، مقر جاسوسی موساد در شهر اربیل عراق و مقر تروریست‌های داعش در سوریه با استفاده از موشک‌های بالستیک منهدم کرد. این اقدام سپاه چه پیامی داشت؟

صفایی بوشهری:قطعاً جهان استکبار به سرکردگی آمریکا با مزدوری رژیم اشغالگر قدس و گروه های تروریستی آمریکا ساخته که در منطقه حضور دارند، به دنبال تضعیف نظام و در نهایت ایجاد بحران های فرامرزی و ملی برای ما هستند. یکی از سیاست‌های راهبردی صحیح اقتدار نظام که شهید بزرگوار شهید سلیمانی به خوبی آن را انجام دادند ایجاد خط مقاومت است، یعنی خط مقاومت را در مرز ایجاد نکنیم، خط مقاومت را بسیار فراتراز مرز قرار دهیم. این سیاست تا الان فوق العاده کارآمد بوده و حمله موشکی به ادلب و اربیل نشان از هوشمندی سیاسی و اقتدار دفاعی ایران دارد.

ما نباید بگذاریم که در کشورهای همسایه جاسوس‌ها، طراحان تخریب و ناامنی برای مردم شوند و همچنین نیروهای تروریست در منطقه برای آسیب رسانی فعالیت کنند. این حرکتی هوشمندانه و اقتدارآفرین و یک خط امن فرامرزی برای ایران اسلامی بود. ما از کشورهای همسایه خود توقع نداریم که در جغرافیای آنها گروه‌های تروریستی و گروه های جاسوسی قرار گیرند و مطمئن باشند اگر این کار را انجام دهند این عملیات تکرار خواهد شد و این نشان از اقتدار ایران دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha