۳۰ دی ۱۴۰۲، ۱۴:۰۶
کد خبرنگار: 2296
کد خبر: 85359755
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

نمایشگاه «سازخانه» هنرمند پیشکسوت در تهران برپا شد

تهران- ایرنا- نمایشگاه «سازخانه» ایرج طباطبایی با نمایش سازهای تنبک، سه‌تار، قیچک، رباب آلتو و ساز ابداعی «قیچک وارون» در گالری کاخ سعدآباد برپا شد.

به گزارش ایرنا، ایرج طباطبایی نوازنده تنبک و سازنده ساز، دارنده درجه یک هنری و سرپرست کارگاه سازسازی پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی، سازسازی را از سال ۱۳۷۷ در سازمان میراث فرهنگی زیرنظر استادانی همچون بیاض امیرعطایی، حسین قلمی و محمود قربانعلی فرا گرفته است.

ساخت قیچک، تنبک، سه تار، رباب، قیچک وارون (با اقتباس از ساز قیچک) در اندازه‌های آلتو و باس و سوپرانو و پژوهش در مورد سازهای موسیقی سنتی از دیگر فعالیت‌های این هنرمند است.

وی آشنایی با موسیقی به ویژه ساز تنبک را مرهون پدر است. طباطبایی نوازندگی تمبک را از سال ۱۳۶۱ نزد استاد محمود فرهمند، بهمن رجبی و استاد محمد اخوان دنبال کرد و در طول فعالیت‌های حرفه‌ای خود با استادان برجسته موسیقی کشور از جمله جواد ضرابیان، حسین علیزاده، ملیحه سعیدی، رضا شفیعیان، جواد بطحایی، مصطفی پیوست، فریدون ناصری و اسماعیل تهرانی همکاری داشته است.

طباطبایی همچنین کنسرت‌هایی را به همراه گروه‌های مختلف موسیقی در کشورهای ژاپن، آذربایجان و اتریش برگزار کرده است. وی سابقه تدریس تنبک در هنرستان موسیقی ملی، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، نیاوران و آموزشگاه‌های موسیقی را دارد.

این نوازنده تاکنون آلبوم‌های موسیقی «از فراغ تا صبح» شامل دونوازی تمبک و سنتور، «طلوع غم»، «همکاری با ارکستر»، «قصه آفاق» شامل دونوازی با تار و با حضور خواننده و همچنین آلبوم «غم تنهایی» شامل دونوازی تمبک و سنتور را روانه بازار کرده است.

نمایشگاه «سازخانه» هنرمند پیشکسوت در تهران برپا شد

طباطبایی همچنین در سازمان میراث فرهنگی به هنرجویان سازسازی در کارگاه هنرهای سنتی آموزش می‌دهد و سال ۱۳۹۵ نیز در همین سازمان نخستین نمایشگاه ساز خود را با نمایش ساز تنبک برگزار کرد.

نمایشگاه «سازخانه» این هنرمند پیشکسوت موسیقی با نمایش سازهای تنبک، سه‌تار، قیچک، رباب آلتو و ساز ابداعی «قیچک وارون» در گالری کاخ سعدآباد برپاست.

طباطبایی درباره نمایشگاه «سازخانه» اظهارداشت: در موسیقی و سازسازی همواره تا حد ممکن از تکرار پرهیز کرده‌ام، چون در ساخت ساز یک سری مختصات فنی و استانداردها را باید در نظر گرفت اما از لحاظ فرم همیشه دوست داشتم سازهایم مشابه یکدیگر نباشند و یک بخشی از ساز در عین تناسب و زیبایی با دیگری تفاوت داشته است.

این هنرمند پیشکسوت گفت: در طول ۲۴ سال تجربه سازسازی، در پی تنوع در الگوی سازها به ویژه تنبک بوده و هستم. این نمایشگاه نمونه و دستاورد قسمتی از فعالیت‌هایم در این سال‌هاست که به آنها دسترسی داشتم.

نمایشگاه «سازخانه» ۲۸ دی ماه در گالری کاخ سعدآباد واقع در میدان دربند، ورودی کاخ سعدآباد افتتاح شد و به مدت یک هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۷ میزبان علاقه‌مندان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha