به گزارش ایرنا، سردار سرتیپ پاسدار "علی ساری" روز یکشنبه در جلسه شورای عالی مسکن مازندران در ساری، از آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲۱۰ هزار واحد مسکن نیروهای مسلح کشورمان خبرداد و افزود: از این تعداد بخش عمده ای تحویل مقتاضیان واجد شرایط شده و بخش دیگر نیز در دست اقدام است.
وی سهمیه در نظر گرفته شده برای ساخت واحدهای مسکونی ویژه نیروهای مسلح در سالجاری را ۵۰۰ هزار واحد ذکرکرد و اظهار داشت: از این تعداد برای ارتش ۱۵۰ هزار واحد، سپاه ۱۰۰ هزار، فراجا ۱۷۵هزار، وزارت دفاع ۱۵ هزار، اعضای وابسته ۱۰ هزار و رزمندگان نیز ۵۰ هزار واحد مسکونی سهمیه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان این که، نیروهای فاقد مسکن در فراجا ۱۲۵ هزار نفر هستند، گفت: برای تامین مسکن نیروهای مسلح، تفاهمنامه ای با مسکن برای دریافت کمک ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی به امضا رسیده است تا مشکلات موجود در این بخش رفع شود.
دبیر قرارگاه ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: از دیگر کارهایی که برای ساخت مسکن نیروهای مسلح انجام شد افتتاح کارخانه صنعتی سازی با حضور رییس جمهور بود که این کارخانه ظرفیت ساخت ساختمان ۱۲ طبقه در ظرف مدت چهار ماه را دارد به عبارتی دیگر آنی کارخانه قادر خواهد بود تا در هر یک هفته یک طبقه با یکهزار متر مربع وسعت را تحویل بدهد.
سردار ساری، اجرای طرح نهضت ملی مسکن را از جمله اقدامات جهادی در دولت مردمی سیزدهم عنوان کرد و با بیان اینکه رویکرد رییس جمهور نیز جهادی عمل کردن در این بخش است، اظهار کرد: براساس آمارهای موجود، حدود ۶۰ درصد سبد معیشت خانوار را بخش مسکن تشکیل می دهد که میانگین این شاخص بر اساس اعلام راه و شهرسازی در بین نیروهای مسلح ۱۸ درصد است و هم اکنون ۵۱ درصد نیروهای مسلح در آجا، نیروهای ۳۴ درصد از نیروهای سپاه، ۳۰ درصد از نیروهای وزارت دفاع و در فراجا نیز ۵۴ درصد نیروها فاقد مسکن هستند.
وی گفت: با توجه به تدبیر رهبری در راستای کمک به دولت مردمی سیزدهم، یکهزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های نیروهای مسلح برای ساخت مسکن تحویل دولت شد و در مقابل دولت مردمی نیز ۲۲۵ هزار هکتار از زمین های خود را برای ساخت مسکن به نیروهای مسلح واگذار کرده است.
این مقام مسئول ادامه داد: قرارگاه مسکن نیروهای مسلح در راستای جبران عقب ماندگی های بخش مسکن در چند سال گذشته تشکیل شده است که با حرکت جهادی تلاش می شود تا این عقب ماندگی ها در حوزه تامین مسکن مردم رفع شود.
به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن را دولت سیزدهم برای خانه دار کردن مردم ارائه کرد. قرار است در چارچوب آن سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته و تحویل متقاضیان شود. سهم مازندران از این طرح سالانه ۳۸ هزار و در مجموع ۱۵۲ هزار خانه است.
طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، میتوانستند نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن میتوانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.
همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف میشوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی میکنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن میتوانستند ثبتنام کنند.
نظر شما