عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

تهران-ایرنا- گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد.

به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از این نوع زیردریایی‌ها ساخته است.

سال گذشته کنگره آمریکا در گزارشی فاش کرد مشکلی در ناوگان زیردریایی‌های سریع هسته ای نیروی دریایی ایالات متحده رخ داده است. بر اساس این گزارش، از ۴۹ زیردریایی تهاجمی چند منظوره (SSN) در نیروی دریایی، ۱۸ زیردریایی در حال حاضر برای تعمیر غیرفعال و از رده خارج شده‌اند.

طبق این گزارش، از سال ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم ۳۷ درصد از کل ناوگان زیردریایی‌های آمریکا از رده خارج شده است و این رقم هیچ تناسبی با اهداف اعلام شده از سوی نیروی دریایی آمریکا ندارد که به گفته رونالد اورورک، تحلیلگر نظامی آمریکایی از رده خارج شدن این تعداد از زیردریایی‌های آمریکا این کشور را با مشکل عملیاتی روبه‌رو خواهد کرد.

به گزارش بلومبرگ، بیشتر زیردریایی‌هایی که از رده خارج شده‌اند، آنهایی نیستند که موشک‌های بالستیک هسته‌ای کلاس اوهایو را حمل می‌کنند، بلکه آنهایی هستند که می‌توانند اژدرها و موشک‌های کروز تام‌هاوک را به سوی کشتی‌ها و اهداف زمینی شلیک کنند و ماموریت‌های شناسایی انجام دهند. به نظر می‌رسد این نقص ضربه سختی به غرور دریاسالاران آمریکایی باشد.

تحلیلگران نظامی اعتقاد دارند که در وضعیت کنونی که نوعی جنگ سرد بین قدرت‌های جهانی است، چنین نقضی نمی‌تواند با پیروزی‌های خوداعلام شده آمریکا تناسبی داشته باشد.

در اکتبر سال ۲۰۲۱ ناو یواس‌اس در دریای چین جنوبی دچار نقص فنی شد. حادثه دیگر به ۹ ژانویه ۲۰۰۵ برمی‌گردد که زیردریایی هسته‌ای سان فرانسیسکو در نزدیکی گوام در اقیانوس آرام به گل نشست که یک نفر کشته و ۲۳ نفر در این حادثه زخمی شدند. در فوریه ۲۰۰۱، سکان ناو گرینویل عرشه قایق ماهیگیری ژاپنی را شکست و ظرف چند دقیقه آن را غرق کرد. در این حادثه ۹ سرنشین قایق ژاپنی جان باختند.

به گفته کارشناسان و تحلیلگران نظامی این حوادث و گزارش‌ نقص‌های زیردریایی‌ها همچنان در حال افزایش است و به نظر می‌رسد نیاز به بودجه‌های سرسام‌آوری برای ساخت و تعمیر زیردریایی‌های جدید وجود داشته باشد.

ارل راسموسن، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفت که اعتقاد دارد از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی عملیاتی ارتش آمریکا به این معناست که این کشور باید عملیات خود را در دریای سرخ و دیگر دریاها مثل دریای چین جنوبی محدود کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha