شکست آمریکا در تحمیل پیمان ابراهیم نشانه فروپاشی نظام سلطه است

تهران- ایرنا- معاون اطلاعات ارتش گفت: همراهی نکردن کشورها با آمریکا و رژیم صهیونیستی در تصمیم‌گیری‌های اخیر سازمان ملل و شکست در تحمیل پیمان ابراهیم نشانه آشکار بیداری، تشدید مخالفت کشورهای آزاده و فروپاشی نظام سلطه است.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی ایرنا، امیر سرتیپ عباس جعفری‌نیا روز دوشنبه در نشست وابستگان دفاعی نظامی خارجی مقیم تهران که در ستاد کل ارتش برگزار شد، اظهار داشت: ایران از لحاظ ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک طی دو قرن اخیر در حد فاصل راهبردهای قدرت‌های بزرگ جهانی رقیب قرار داشته و نقش حائل را در فرایندهای رقابت‌آمیز قدرت‌های جهانی بازی کرده است.

وی افزود: برای ایرانیان که قرون متمادی موقعیت، سیاسی، علمی، فرهنگی و نظامی ممتاز و برجسته‌ای داشته‌اند تحت نفوذ سیاسی و نظامی بیگانگان قرار گرفتن، ناگوار بوده و بدیهی است که دخالت‌های خارجی را نپذیرد و نفی هرگونه سلطه و سلطه گری هدف و آرمان‌شان باشد.

معاون اطلاعات ارتش بیان کرد: تجلی این روحیه و خواست مشترک در رفتار سیاسی ملت ایران را می توان در جریان جنگ‌های جهانی اول و دوم، نهضت مشروطه، ملی شدن صنعت نفت، انقلاب اسلامی و جنگ ایران و عراق و روحیه ضدآمریکایی و ضداستکباری پس از پیروزی انقلاب اسلامی و هم اینک اقتدارطلبی و کسب و توسعه قدرت ملی برای بقاء توام با استقلال مشاهده کرد.

سرتیپ جعفری‌نیا خاطرنشان کرد: در دوره نظام توازن قوا و نظام دوقطبی و به طور کلی در عصر گفتمان ژئواستراتژیک، موقعیت جغرافیایی ایران به عنوان ریملند نظریات ژئوپلیتیک عامل ارتباط، اتصال، تعامل و تقابل ایران با نظام بین الملل محسوب می شد در این مقطع زمانی متاثر از نظریات قدرت دریایی ماهان، هارتلند مکیندر و مهمتر از آن ریملند اسپایکمن و کمربندهای شکننده کوهن، جایگاه جغرافیایی ایران به دلیل ارتباط و اتصال با دریاهای آزاد و در اختیار داشتن تنگه راهبردی هرمز همچنین اتصال با سرزمین قلب از طریق مرزهای شمالی و قرار گرفتن بین دو قدرت بری و بحری در استراتژی جهانی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار بود.

وی افزود: رقابت قدرت‌های بزرگ در دوره موازنه قوا و در نظام دو قطبی در خصوص ایران ناشی از جایگاه ژئواستراتژیک این کشور بود به گونه‌ای که موقعیت جغرافیایی ایران به عنوان یکی از حلقه‌های مهم سیاست و سد نفوذ در استراتژی غرب از اعتبار خاصی برخوردار شد، که با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مردم ایران این سیاست از هم پاشید.

معاون اطلاعات ارتش ادامه داد: با تحول گفتمان ژئواستراتژیک به ژئواکونومی در دهه های اخیر و ایفای نقش برتر اقتصاد در عرصه مناسبات جهانی، ایران با دارا بودن ذخایر عظیم نفت و گاز همچنان اهمیت خود را حفظ کرده به گونه ای که از دو جنبه تولید و مصرف انرژی در کانون توجه و تعاملات‌ بین‌المللی واقع شده است.

سرتیپ جعفری‌نیا گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، غرب و به ویژه نظام سلطه و به ویژه ایالات متحده آمریکا یکی از تکیه‌گاه‌های خود را در این منطقه راهبردی از دست داد و از این رو با توطئه‌هایی نظیر کمک به ضد انقلاب داخلی، تحمیل جنگ ۸ ساله، پرونده‌های موهوم انرژی هسته ای، حقوق بشر، توسعه نفوذ منطقه ای ایران، برد موشک‌های بالستیک و غیره به انحاء مختلف در تقابل و رویارویی با نظام نوپای ضد سلطه و سلطه گری برخاست.

وی افزود: ۴۵ سال رویارویی ایران با نظام سلطه به سرکردگی آمریکا به دلیل «نه» بزرگ ملت ایران به سلطه‌طلبی هژمون پروری، بی عدالتی و خوی استکباری نظام لیبرال دموکراسی غرب است که امامین انقلاب پرچمدار این مبارزه ملت ایران علیه ظلم و بی عدالتی نظام سلطه بوده اند.

معاون اطلاعات ارتش عنوان کرد: با فروپاشی نظام دو قطبی و نظام توازن قوا، جهان در پیچ تاریخی و گذرگاه نظم جدید قرار دارد و در نظم آینده، به طور قطع ظلم، ستم و بی عدالتی جایی نخواهد داشت.

سرتیپ جعفری‌نیا گفت: سال ۲۰۲۳ میلادی که به تازگی که به پایان رسید جهان شاهد رویدادها و روندهای مهمی در صحنه بین‌الملل و حوزه تحولات دفاعی امنیتی بویژه در منطقه غرب آسیا بود.

وی خاطرنشان کرد: فجایعی که امروز صهیونیزم متاثر از لیبرال دموکراسی غربی به ویژه آمریکا در غزه مرتکب می شود، حاصل سیاست جنگ افروزانه نظام سلطه به رهبری آمریکاست، هدایت مستقیم، پشتیبانی بی چون و چرا و همدستی تمام عیار در نسل کشی آشکار صهیونیست‌ها که در برابر چشمان بهت زده جهانیان و افکار عمومی خشمگین آنان رخ می دهد، پس از گذشت بیش از ۱۰۰ روز برای رژیم صهیونیستی و متحد راهبردی اش براساس معیارهای نظامی و اصول و قواعد، دستاورد تاکتیکی و عملیاتی نیز در پی نداشته است.

معاون اطلاعات ارتش تاکید کرد: اصرار غربی‌ها به ویژه آمریکایی ها برای حمایت بی چون و چرا از رژیم جنایتکار صهیونیستی باعث شده که امروز در محافل بین المللی از لزوم تغییر گسترده در ساختار سازمان ملل و حذف حق وتوی نظام سلطه جدی تر از همیشه سخن گفته شود.

سرتیپ جعفری‌نیا گفت: عدم همراهی کشورها با آمریکا و رژیم صهیونیستی در تصمیم گیری های اخیر سازمان ملل نشانه آشکاری از بیداری و تشدید مخالفت کشورهای آزاده با عملکرد آتش افروزان و انزوای سلطه گران در آینده است. شکست آمریکا در تحمیل پیمان ابراهیم به منطقه خلیج فارس و کشورهای مسلمان از نشانه های فروپاشی نظام سلطه است.

وی یادآور شد: جهان پس از نظم دوقطبی و به ویژه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، نشان از آن دارد که جهان و روابط بین الملل در نقطه عطف مهمی قرار گرفته که همان دوران گذار به نظم جدید و گام نهادن در جهان پسا آمریکا است و بی تردید جمهوری اسلامی که بواسطه انقلاب اسلامی ملت ایران نقش مهمی در فراهم آمدن زمینه این گذار ایفا کرده در مرحله نوین تاریخ بشر نیز رسالت و نقش قابل توجهی بر عهده خواهد داشت.

معاون اطلاعات ارتش گفت: ضمن تبریک سال نو میلادی و آرزوی زندگی در سایه صلح، رفاه و شکوفایی برای همه شما و کشور و ملت گرامیتان به عنوان مسئول دیپلماسی دفاعی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنم که ارتش و نیروهای مسلح ما با همه ظرفیت خود آمادگی دارد تا به توسعه روابط سازنده و همکاری های نظامی دفاعی در عرصه های عملیاتی، اطلاعاتی، آموزشی، علم و فناوری و آمادی، در حوزه های رزم، زمینی پدافندی، هوایی، دریایی و همکاری های راهبردی در زمینه فناوری‌های نوین و شالوده شکن سایبری و فضایی با ارتش های کشورهای دوست همسایه و برادر بپردازنند و پذیرای هرگونه هم افزایی مبتنی بر احترام که موجب استحکام روابط متقابل و تقویت صلح و امنیت در سطوح مختلف منطقه ای و بین المللی می شود، هستند.

سرتیپ جعفری‌نیا تاکید کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از کوله بار ارزشمند تجربیات جنگ تحمیلی ۸ ساله مبارزه با تروریسم و تجزیه طلبی و رشد و پیشرفت کمی و کیفی در دوران پسا جنگ در شرایط تحریم های ظالمانه و همه جانبه با پافشاری بر اصول خدشه ناپذیر استقلال و نفی سلطه پذیری به لطف خداوند متعال و تحت هدایت های حکیمانه رهبر معظم انقلاب و همچنین بواسطه برخورداری از پشتیبانی ملت ایران در شرایط مناسبی به لحاظ برخورداری از تجارب و شایستگی‌های رزمی قرار گرفته است.

وی گفت: ارتش امروز و با برخورداری از جایگاه غیر قابل انکار در تامین صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی این آمادگی را دارد؛ تا توانایی ها و ظرفیت های خود را با سایر ارتش های کشورهای دوست که شما میهمانان گرامی به نمایندگی از آنها در کشور ما حضور دارید به اشتراک گذارد و روابط خود را با آنها گسترش دهد.

نشست سالیانه وابستگان نظامی کشورهای خارجی مقیم تهران با امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه - دوم بهمن ماه - برگزار شد.

این نشست در راستای تقویت و توسعه تعاملات بین المللی و ارتقای سطح دیپلماسی نظامی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

امیر سرتیپ عباس جعفری نیا معاون اطلاعات ارتش، تعدادی از فرماندهان عالی رتبه آجا و دین وابستگان نظامی کشورهای خارجی مقیم تهران در این مراسم حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha