۲ بهمن ۱۴۰۲، ۱۵:۴۹
کد خبر: 85362255
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

جنبش کشاورزان خشمگین؛ خروشی جدید از خشم فرانسویان

تهران- ایرنا- موج نارضایتی‌ها و اعتراض‌های فرانسویان به سیاست‌های الیزه در مداری سینوسی هر بار گریبان یک بخش کلیدی را می‌گیرد و در گام جدید جنبش اعتراضی که ستون‌های آن را اعضای اتحادیه بزرگ کشاورزان تشکیل می‌دهند، خسته از وعده‌های شکست‌خورده دولت، پایه‌های حکومت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه را به چالش می‌کشند.

به گزارش ایرنا، اگرچه مکرون بر اساس آنچه تحلیلگران و رسانه‌های فرانسه به آن اعتراف و بر آن تاکید کرده‌اند در حوزه‌هایی همچون سیاست خارجی و امنیت داخلی ضعیف عمل کرده، اما در زمینه بسترسازی برای خروش خشم فرانسویان، هرآنچه می‌بایست را انجام داده است و براستی او را می‌توان عامل زایش بحران‌ها نامید.

نگاهی به آمار اعتراض‌ها، اعتصاب‌ها و تظاهرات‌های گسترده و میلیونی در ۶ سال سپری شده ریاست جمهوری مکرون، گواهی بر این مدعاست و دور از انصاف خواهد بود اگر او را در این زمینه و به ویژه منکوب کردن جنبه‌های دموکراسی ضعیف ارزیابی کنیم.

از جنبش مشهور جلیقه‌زردها که بنیان جمهوری پنجم فرانسه را با چالشی جدی مواجه کرد، تا اعتصاب پزشکان، بحران‌های بیمارستانی و بخش اورژانس، چالش تورم و افزایش هزینه‌های انرژی، تظاهرات‌های میلیونی علیه اصلاحات قانون بازنشستگی و همین تابستان گذشته، تظاهرات‌های گسترده و خونین علیه خشونت‌ پلیس فرانسه که در نهایت شعله‌های آن با سرکوب خاموش شد و خاکستر داغ آن بر دل شهروندان نشست، همگی بخشی از عملکرد مکرون در حوزه مدیریت داخلی است.

جنبش کشاورزان معترض؛ خروشی جدید از خشم فرانسویان

و امروز نوبت گردونه اعتراض‌ها به بخش راهبردی کشاورزی رسیده است، حوزه‌ای که فرانسه در آن از رهبران اروپا شناخته می‌شود و بر اساس اطلاعات منتشر شده در درگاه وزارت کشاورزی فرانسه، این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی با رقم ۸۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو صادرات محصولات این حوزه، در جایگاه ششمین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی و غذایی در جهان با سهم بازار ثابت ۴.۵ درصد قرار گرفت.

اما این ظرفیت عظیم در برابر توان بالای مکرون برای نادیده گرفتن اعتراض شهروندان و خشمگین کردن فرانسویان، قطره‌ای در برابر دریاست و این بار نیز همچون گذشته اعتراض‌های پس‌پرده و آشکارا بی‌نتیجه ماند و در نهایت بار دیگر کار به لشکرکشی و تظاهرات‌های خیابانی کشید.

از این رو کشاورزان و اتحادیه‌های کشاورزی که در هفته‌های گذشته از پیگیری روش‌های دیپلماتیکی همچون توسل به رسانه‌ها و نمایندگان پارلمان ملی برای بیان و حل مشکلات خود ناامید شده بودند، با وجود وعده‌های رنگین رئیس جمهوری و گابریل اتل نخست وزیر ۳۴ ساله وی برای بررسی مشکلات و برگزاری نشستی در ساعات پایانی روز جاری، خسته از وعده‌های شکست‌خورده دولت، خیابان‌ها و بزرگ‌راه‌های فرانسه را محل مناسبت‌تری برای مذاکره یافتند و بزرگراه ۲۸۷ کیلومتری A۶۴ که شهر تولوز (Toulouse) را از طریق بایون (Bayonne) و تارب (Tarbes) به پو (Pau) وصل می‌کند را مسدود کردند.

جنبش کشاورزان معترض؛ خروشی جدید از خشم فرانسویان

فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه (FNSEA) در تبیین اهداف حرکت اعتراضی امروز خود که رسانه‌های پرشمارگانی همچون لو فیگارو از آن به عنوان «جنبش کشاورزان» یاد کردند، تاکید کرد که این اعتراض‌ها با وجود وعده دیدار روز جاری در هتل ماتینیون (Hôtel de Matignon) مقر نخست وزیر فرانسه، در تمام هفته و تا زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت.

در این بین اخباری مبنی بر مسدود شدن مسیر نیروگاه اتمی گلفش (Golfech) و وقوع آتش‌سوزی در بزرگراه A۶۴ نیز منتشر شد که کشاورزان در موضوع دوم این اقدام را خارج از اهداف و برنامه‌های خود اعلام و آن را نتیجه عملکرد افراد بدخواه ابراز کردند.

ژروم بل (Jérôme Bayle) یک پرورش‌دهنده گاو با تاکید بر اینکه رویکرد ما از همان ابتدا «احترام، همبستگی و عزم» بوده و هست، در تشریح این واقعه اظهار داشت: صبح امروز زمانی که به محل تجمع در کربُن (Carbonne) رسیدیم، افراد بدخواه دیواری از کاه که برای مقاومت ایجاد کرده بودیم را به آتش کشیدند و این آتش‌سوزی تقصیر کشاورزان نبود.

وی اضافه کرد که هدف از تجمع ما در این بزرگراه مسدود کردن کامل عبور و مرور نیست بلکه فقط قصد داریم سرعت حرکت را کاهش دهیم تا مردم وضعیت اسفناک ما را درک کنند.

جنبش کشاورزان معترض؛ خروشی جدید از خشم فرانسویان

در ادامه این اعتراض‌ها رئیس فدراسیون ملی اتحادیه‌های کشاورزان فرانسه (FNSEA) روز دوشنبه در شبکه رادیویی فرانس‌اَنتر (France Inter) از آغاز اقدامات کشاورزان در سراسر فرانسه خبر داد و از دولت خواست تا قبل از نشستی که در ماتینیون برگزار خواهد شد، خستگی و خشم کشاورزان را بشنود.

آرنو روسو (Arnaud Rousseau) با بیان اینکه خشمی که ابراز می‌شود جدید نیست، تاکید دارد: آنچه امروز اتفاق می‌افتد نتیجه سیاست‌هایی است که از طریق دولت فرانسه و اتحادیه اروپا به کشاورزان فرانسوی تحمیل شده است و فعالان این عرصه می‌خواهند حیثیت را به حرفه خود بازگردانند. ... از این رو اعتراض‌ها از امروز و در طول هفته و تا زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت.

سخنانی تهدیدآمیز و اقداماتی تحریک‌آمیز در آستانه نشستی سرنوشت‌ساز با نخست وزیری ۳۴ ساله که نخستین آزمون مهم خود در این جایگاه را از بد روزگار با رهبران قدرتمند اتحادیه‌های کشاورزی تجربه خواهد کرد. حال باید منتظر ماند و دید این سیاستمدار جوان همچون تجربه پیشین خود در وزارت آموزش ملی و جوانان که طرح جنجالی ممنوعیت عبا را در مدارس پیاده کرد و با وجود اعتراض‌ها از مواضع خود عقب‌نشینی نکرد، این بار در هتل ماتینیون چالش اخیر را به بحرانی جدید تبدیل خواهد کرد یا از پس مشکلات برخواهد آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha