ظرفیت تولید جوجه بومی در آذربایجان‌غربی به ۲۲۵ هزار قطعه می‌رسد + فیلم

ارومیه- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ظرفیت تولید سالانه استان در زمینه جوجه بومی بین ۱۲۵ تا ۲۲۵ هزار قطعه است که بنا برنیاز بازار و میزان متقاضی، تولید شده و در بازار توزیع می شود.

پرویز بستانچی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به علت شیوع کرونا و کمبود اعتبار تولید، جوجه ریزی کاهش یافته بود که امسال به دلیل استقبال خوب شهروندان از فروردین ماه، تولید دوباره به صورت جدی و انبوه انجام می شود.

وی ادامه داد: نژادهای موجود از روستاهای استان در راستای افزایش ذخایر ژنتیکی جمع آوری شده است و بعد از اصلاحات لازم هم اکنون در چرخه تولید قرار دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی این استان تنها مرکز تولید کننده مرغ بومی آذربایجان غربی بوده که سالانه در صورت مساعد بودن بازار تقاضا، بیش از ۲۰۰ هزار قطعه جوجه بومی تولید می کند.

وی ادامه داد: در سایه اصلاح نژادی انجام گرفته وزن طیور بومی در ۱۲ هفته از ۱.۲ کیلوگرم به ۱.۷ کیلوگرم افزایش یافته است.

بستانچی اضافه کرد: فعالیت متخصصان معاونت تولیدات دامی در زمینه اصلاح نژاد مرغ بومی در ایستگاه مرغ بومی و برنامه های بلند مدت برای اختصاص سهم بیشتری از بازار به این نژاد داخلی در راستای تامین امنیت غذایی است.

وی افزود: در حال حاضر ۲۷ نسل از این مرغ ها در این ایستگاه پرورش و نگهداری می شود و اگر روزی جمعیت دام و طیوربومی استان دچار مشکل شود، ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی نقش بسزایی در پرورش دام‌های جدید و تامین نیاز داخلی خواهد داشت.

وی بیان کرد: حمایت جدی و بیشتر دستگاه های مرتبط از گونه های نژادهای اصیل بومی منطقه از جمله گوسفند قزل و ماکویی، مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری، نژاد گاومیش، مرغ بومی و سایر ذخایر ژنتیک دام و طیور و آبزیان در استان لازم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: در کنار افزایش تعداد دام‌های اصیل و آمیخته و نژاد طیور با صرفه اقتصادی نباید از حفظ اندوخته‌های ژنتیکی دام و طیور بومی هم غافل شد، چون دام‌ و طیور بومی با وضعیت آب و هوایی، شرایط اقلیمی سازگار هستند و در مقابل بیماری‌ها مقاومت زیادی دارند.

بستانچی اضافه کرد: مصرف جیره در این نژادهای بومی، در مقایسه با میزان مصرف متوسط جیره در نژادهای دیگر، کمتر است و پرورش این مرغ‌ها هزینه‌های اولیه کمتری در مقایسه با نژادهای توسعه یافته، طلب می‌کند.

به گزارش ایرنا آذربایجان غربی با دارا بودن ۷۵۰ واحد مرغداری و هفت زنجیره یکی از تولید کنندگان اصلی گوشت مرغ در کشور است تولیدات این واحد ها علاوه بر تامین مصرف داخل استان به استانهای همجوار نیز حمل می شود.

مرغ و جوجه بومی اغلب در خانه های روستایی و برای تامین نیاز روزمره روستاییان به گوشت مرغ نگهداری می شود بسیاری از روستاییان این نژادها را با جوجه ریزی در ایام سال در مزارع خود تولید و تکثیر و پرورش می دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha