به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا از تارنمای الیوم السابع، محمد اشتیه در دیدار با سیگرید کاگ هماهنگ کننده امداد بشردوستانه سازمان ملل متحد، گفت: (رژیم) اسرائیل در حال انجام ویرانگری همه جانبه در کرانه باختری است.
وی در این دیدار خواستار باز شدن تمامی مبادی ورودی غزه برای کمکهای بشردوستانه و تلاش بین المللی در چارچوب سیاسی برای بازسازی غزه پس از جنگ شده است.
نخست وزیر فلسطین همچنین، گفت: (رژیم) اسرائیل علاوه بر نسلکشی که در غزه انجام میدهد، فراتر از اشغال مجدد کرانه باختری، اقدام به تخریب همه جانبه اردوگاهها و همه مناطق از طریق حملات روزانه، کشتار صدها نفر، ایجاد شهرکها، تصرف اراضی، تخریب تاسیسات و تشدید حضور ایستهای بازرسی نظامی میکند که سیاستهایی است که در خدمت هدف اولیه بنیامین نتانیاهو برای جلوگیری از امکان تشکیل کشور فلسطین است.
اشتیه افزود: روز بعد از جنگ باید شامل تمامی اراضی فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری از جمله قدس باشد تا افق سیاسی و گامهای عملی برای اجرای راه حل دو کشوری در میدان و به رسمیت شناختن کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ در پی داشته باشد.
وی اضافه کرد: همچنین روز بعد از جنگ باید چالشهای زیادی را به همراه داشته باشد که مهمترین آن مقابله با وضعیت فاجعهبار انسانی و ویرانیهای عظیم است که نیازمند تلاش بینالمللی در چارچوب سیاسی برای تکمیل روند بازسازی و اطمینان از عدم تکرار تجاوز نظامی است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما