به گزارش ایرنا، مهتاب نفیسی کارگردان نمایش مغازه شماره ۱۳ که در بخش فراگیر چهلودومین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، درباره داستان و ایده شکلگیری این نمایش توضیح داد: داستان برگرفتهشده از رمان «مغازه خودکشی» نوشته ژان تولی است که آن را بازنویسی و با حال و هوا و فضای ایران نزدیک کردیم تا برای خود و مخاطب قابل لمس باشد.
وی گفت: داستان درباره سه خواهر است که صاحب مغازهای هستند که در آن وسایل خودکشی فروخته میشود و مراجعهکنندگانی را که خواهان خودکشی هستند نیز ترغیب به این کار میکنند؛ اما در ادامه دختری وارد مغازه میشود که فضا و نظر خواهران را تغییر میدهد. به نظرم این داستان بسیار شبیه به شرایط امروز جامعه ما است. از آنجایی که در جامعه امروز به امید بسیار نیاز است، فکر میکنم این داستان هم متناسب با این حال و هواست.
این کارگردان جوان که در بخش فراگیر جشنواره حضور دارد، درباره گروه بازیگران خود افزود: این نمایش هفت بازیگر دارد و ما چیزی در حدود یک سال تمرین کردیم. بازیگران نمایش اغلب سالمند هستند و تنها یک بازیگر معلول داریم. این افراد بهخصوص توانیابان در جامعه چندان دیده نمیشوند و این فرصتی که در جشنواره تئاتر فجر فراهم شد، به نظرم بسیار فرصت خوبی است تا سالمندان و معلولان بتوانند کنار افراد دیگر جامعه توانمندیهای خود را بروز دهند و به نمایش بگذارند. از سوی دیگر تلاش ما را بیشتر میکند تا حرفهایتر عمل کنیم و بتوانیم همانند یک فرد عادی در این فضا کار و فعالیت داشته باشیم.
نفیسی افزود: امیدوارم این اتفاقی که با همکاری سازمان بهزیستی افتاده است، درهایی را باز کند تا ما بیشتر در جامعه دیده شویم و راهها برای افراد توانیاب و کمتوان و سالمند باز شوند. ما به عنوان هنرمندان معلول و سالمند برایمان خیلی سخت است که بتوانیم سالن بگیریم، در حالی که کارمان در سطح منطقه پذیرفته شده و جوایزی را از آن خود کرده است. خود من در شهر اصفهان در نهایت مجبور شدم سالن خصوصی بگیرم تا اجرای عمومی داشته باشم. از مسئولان می خواهم کاری را که در جشنواره دیده میشود و جایزه دریافت میکند، ببینند و حمایت کنند و اجازه دهند ما هم آثارمان را در سطح شهر به نمایش بگذاریم تا مخاطب با توانمندیهای ما نیز آشنا شود.
چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.
نظر شما