به گزارش خبرنگار ایرنا، کتاب «آقا سیدمحمد» رمانی کوتاه برساخته از شرح زندگی آیت الله شاهچراغی نماینده پیشین ولی فقیه در استان و نماینده کنونی مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری، به قلم اسماعیل حاجیعلیان است.
آیتالله شاهچراغی روز چهارشنبه در این آیین با قدردانی از محبت دستاندرکاران این نشست و تهیهکنندگان کتاب، گفت: تا نفس دارم در خدمت مردم استان سمنان هستم.
وی با اشاره به تمجید شخصیتهای مختلف از وی در این آیین، تاکید کرد: کاره ای نیستم و این صفات بزرگی که گفته میشود مرتبط با خود گویندگان است.
آیت الله شاهچراغی با اشاره به زادگاهش در روستای حسن آباد دامغان در استان سمنان و آغاز آموزشهای دینی از همانجا، بیان کرد: من فقط همان سیدمحمد روضهخوان حسنآباد هستم.
آیت الله شاهچراغی، عالِمی دست به قلم
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز در این آیین با اشاره به اینکه آیتالله شاهچراغی بیش از نیم قرن در استان برکات زیادی داشته است، افزود: هشت ساله بودم که آیتالله شاهچراغی به مسجد عابدینیه شهر سمنان آمد و به تدریس پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی افزود: آیتالله شاهچراغی عالمی دستبهقلم و اهل کتاب و مطالعه بود و سالها به تدریس و تربیت اهل علم مشغولیت داشته است.
وی تاکید کرد: درباره آموزهها و زندگی سیاسی آیت الله شاهچراغی از قبل از انقلاب در قم و سمنان کتابهایی چاپ شده است و نیاز بود بیشتر به زندگی این چهره دینی و مردمی پرداخته میشد.
وی با بیان اینکه دین اسلام به نوشتن و نویسندگی تاکید دارد و آن را باارزش دانسته زیرا علم را برای آیندگان محفوظ میدارد، ادامه داد: از سختی های زندگی تا دوران طلبگی و مبارزات آیتالله شاهچراغی در این کتاب بازگویی شده است.
امام جمعه سمنان با اشاره به اینکه حضور معنوی این شخصیت باعث شده بسیاری از مشکلات در استان وجود نداشته باشد و عامل وحدت هستند، خاطرنشان کرد: کتاب «آقا سیدمحمد» رمانی است که متن شیوایی دارد و بازهم جا دارد به بخشهای بیشتری از زندگی آیتالله شاهچراغی پرداخته شود و اهالی مسجد و همرزمان انقلابی میتوانند در این زمینه مشارکت داشته باشند.
آیت الله شاهچراغی، محور وحدت
استاندار سمنان نیز آیت الله شاهچراغی را پدر معنوی و چراغ راه در استان عنوان و بیان کرد: سمنان از بین ۱۲۰ شهر کشور به عنوان پایتخت کتاب تعیین شد که حضور چهره های عالمی مانند آیتالله شاهچراغی از گذشتهها در این دیار در رونق فرهنگ استان بیتاثیر نبوده است.
سیدمحمدرضا هاشمی افزود: در استان سمنان جهاد تبیین برای بیان دستاوردها به خوبی محقق شده است و باید برآورد همه تلاشها در انتخابات اسفند متجلی شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان درباره کتاب «آقا سیدمحمد» گفت که کتاب فقط بیان خاطره نیست و در قالب رمان نگارش شده است. از مسایل بومی و مکانهای شهر و استان نام آورده شده و روانی متن و شیوایی بیان از ویژگی های کتاب است.
محمد طاهریان به بازگویی سختیهای دوران تحصیل آیت الله شاهچراغی در دوران طلبگی در این کتاب اشاره و اضافه کرد: به مبارزات علما در دوران ستمشاهی، بخشی از تاریخ شفاهی انقلاب در سمنان در این کتاب اشاره شده و حضور شخصیتهای مختلف حقیقی در رمان که به قلم نویسنده ملی و بومی استان نوشته شده، از دیگر ویژگیهای آن است.
وی یادآور شد: کتاب به صورت رمان متن شیوایی دارد و بازهم جا دارد که به بخشهای بیشتری از زندگی آیتالله شاهچراغی پرداخته شود.
وی برگزاری آیین های رونمایی از کتاب را بخشی از ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: آیتالله شاهچراغی از علاقهمندان به کتاب هستند و همیشه از رونق کتاب و کتابخانهها میپرسند.
تمرکز رمان «آقاسید محمد» بر ۲ بخش از زندگی آیت الله شاهچراغی
نویسنده کتاب با اشاره به اینکه هجرت و جابهجایی برای کسب علم و ترویج دین در زندگی آیتالله شاهچراغی زیاد بوده و در روایت کتاب هم وجود دارد، افزود: ۲ مسیر برای کتاب درنظرگرفته شده بود که دوران کودکی و فعالیتهای انقلابی در شهر سمنان را شامل می شد.
اسماعیل حاجی علیان، تاکید بر نقش پدر در تربیت فرزندان، توسل به ائمه در پیشبرد امور در زندگی آیتالله شاهچراغی، و نقش خانواده، مادر و برادرها را از بخشهایی دانست که رمان بر آن تمرکز دارد.
وی ادامه داد: هدف رمان این بود که فعالیتهای آیتالله قبل از انقلاب که کمتر بازگوشده، منعکس شود.
در این آیین از کتاب «آقاسیدمحمد» و پوستر «سمنان پایتخت کتاب ایران» رونمایی شد.
آیت الله شاهچراغی سال ۱۳۱۳ در روستای حسن آباد دامغان متولد شد. وی از دی سال ۱۳۸۰ تا ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان بود و نماینده دوره چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری از استان سمنان است. وی همچنین دارای سوابقی مانند امام جماعت مسجد عابدینیه سمنان، حاکم شرع دادگاه انقلاب، امام جمعه مهدیشهر و مدیر کلی بنیاد شهید استان سمنان بوده است.
نظر شما