سرهنگ "رسول جلیلیان" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامکهای جعلی تحت عناوین از جمله دریافت سود سهام عدالت، سعی در ترغیب افراد به کلیک نمودن روی لینک ارسالی کرده و سپس هدایت به درگاه بانکی جعلی می کنند.
وی اضافه کرد: کاربران بدون آگاهی وارد لینک های آلوده شده درحالی که یک بدافزار بوده و کلاهبرداران با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت برده و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها میکنند.
جلیلیان در ادامه از دستگیری کلاهبردار ۱۵ ساله ای که از طریق ارسال پیامک با عنوان واریز سود سهام عدالت اقدام به فیشینگ و برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی شهروندان می کرد در استان البرز خبرداد.
وی افزود: متهم با ارسال لینک های با محتوای مشاهده سهام عدالت به فردمالباخته ، کاربر را به صفحه فیشینگ هدایت و پس از اخذ اطلاعات بانکی ، برداشت های متعددی از حساب شاکی کرد. همچنین با نصب بد افزار بر روی گوشی شاکی به اطلاعات حساب های بانکی ، هویتی و گوشی همراه شاکی نیز دسترسی پیدا کرده بود.
جلیلیان گفت: کلاهبرداران سایبری با توجه به فراخور نیازهای جامعه علاوه بر ترفندهای مختلف، اقدام به تبلیغات و ارسال پیام با مضمون ثبت نام و سود سهام عدالت کرده و از کاربران کلاهبرداری می کنند.
رییس پلیس فتا البرز افزود: ثبت نام سهام عدالت فقط از طریق سایت رسمی بوده و هرگونه تماس، پیامک و لینک ارسالی به کاربر کلاهبرداری است .
به گفته وی، سهل انگاری و ناآگاهی کاربران سبب شده کلاهبرداران از این فرصت سوء استفاده کرده برداشت غیرمجاز هرروز رو به افزایش است.
وی یاداورشد : پیامک های سازمانی و رسمی از سرشماره های معتبر ارسال می شود و کاربران به هیچ عنوان به لینک هایی که از طریق سرشماره های ناشناس و شخصی ارسال شده مراجعه نکنند.
رییس پلیس فتا البرز یادآورشد: سایت پلیس فتا را مرجع کامل آخرین اطلاعات و تهدیدات سایبری معرفی کرد و از خانواده ها و عموم مردم خواست که برای پیشگیری و مقابله با هرگونه جرایم سایبری به مطالعه توصیه های این سایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.
نظر شما