اُفق پیش‌روی شهرک‌های خورشیدی فارس؛مکان‌یابی و سرمایه‌گذاری

شیراز-ایرنا-ساخت سه شهرک صنعتی انرژی خورشیدی به عنوان مصوبه دور دوم سفر رییس جمهور در اولویت متولیان در استان فارس قرار گرفته و مراحل بررسی و امکان‌سنجی اراضی در شهرستان‌های شمالی به منظور احداث این شهرک‌ها و فراهم شدن زمینه سرمایه‌گذاری در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است و نیاز به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر دارد، به عنوان یکی از موثرترین و پایدارترین راه‌حل‌ها در برابر چالش‌های انرژی جهانی ظهور کرده‌ است.

در استان فارس هم که به لحاظ موقعیت جغرافیایی از پتانسیل بالایی برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی برخوردار است، ساخت این نیروگاه‌ها در دستورکار قرار گرفته است.

چشم‌انداز فارس در تولید انرژی خورشیدی

۲۹مهرماه سال جاری بود که با هدف اجرای طرح حمایت از اقشار کم برخوردار جامعه از طریق توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک پنج کیلوواتی و همچنین اهمیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، برنامه‌ریزی برای اجرا و بهره‌برداری از چهار هزار و ۵۰۰سامانه پنج کیلو واتی حمایتی انجام شد.

اول آذرماه نیز استاندار فارس بر ضرورت احداث سه شهرک صنعتی انرژی خورشیدی در این استان تأکید کرد و گفت: یکی از مصوبات سفر هیات دولت به فارس، احداث سه شهرک صنعتی انرژی خورشیدی در شهرستان‌های ایزدخواست، سورمق و بوانات است که هر کدام از این شهرک‌ها با ظرفیت ۵٠٠مگاوات، فعالیت خواهد کرد.

هنوز مدت زمان زیادی از انتشار این خبر نگذشته بود که شماری از سرمایه‌گذاران برای اجرایی شدن این پروژه و سرمایه‌گذاری در این عرصه اعلام آمادگی کردند.

واگذاری زمین به متقاضیان

با اشتیاقی که برای سرمایه‌گذاری و تحقق اهداف تعریف شده در این بخش شکل گرفت، سیاست‌گذاری‌ها و پیشنهادات مختلفی هم از سوی دستگاه‌های متولی مطرح شد.

بر همین اساس مدیر کل راه و شهرسازی فارس اعلام کرد که به متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی در این استان زمین واگذار می‌شود.

بدین‌ترتیب مقرر شد اراضی واقع در حریم شهر یصورت اجاره‌ای در اختیار متقاضیان این طرح قرار گیرد و متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی برای دریافت زمین به اداره کل راه و شهرسازی استان- معاونت املاک و حقوقی مراجعه کنند.

برنامه‌ریزی برای احداث سه شهرک تخصصی انرژی خورشیدی

اخیراً هم مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس برنامه‌ریزی برای احداث سه شهرک تخصصی انرژی خورشیدی در استان فارس را یک اولویت مهم دانست و گفت: ایجاد این شهرک‌های تخصصی با هدف فراهم شدن زمینه لازم برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر انجام می‌شود.

سید مسعود عظیمی افزود: ایجاد این شهرک‌های تخصصی به عنوان مصوبه دور دوم سفر رییس جمهور

در برنامه این شرکت قرارگرفته و در این زمینه، مراحل بررسی و امکان‌سنجی اراضی در شهرستان‌های شمال استان در حال انجام است.

به گفته او با توجه به موضوع ناترازی در تأمین برق برای واحدهای صنعتی و تولیدی موضوع ایجاد شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به عنوان یک اولویت مورد توجه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است که استان فارس هم به دلیل موقعیت جغرافیایی و زاویه مناسب تابش نور خورشید یکی از بهترین نقاط برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی محسوب می‌شود.

اُفق پیش‌روی شهرک‌های خورشیدی فارس؛مکان‌یابی و سرمایه‌گذاری

بررسی زیرساخت‌ها در جلسه‌ای مشترک با برق منطقه‌ای

عظیمی یکی از شروط اصلی تولید برق توسط واحدهای صنعتی و سرمایه‌گذاران در شهرک‌ها و نواحی صنعتی را فراهم بودن زیرساخت‌های اتصال به شبکه برق دانست و گفت: در این زمینه بزودی در جلسه‌ای مشترک با شرکت برق منطقه‌ای فارس زیرساخت‌های موجود نظیر ظرفیت شبکه انتقال و پست های توزیع بررسی می‌شود و در هماهنگی کامل با آن مجموعه نسبت به انتخاب مناسب‌ترین اراضی برای ایجاد شهرک‌های تخصصی انرژی اقدام خواهیم کرد.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس ادامه داد: افزون بر راه‌اندازی شهرک‌های تخصصی انرژی، در شهرک‌های صنعتی اقلید۲، انرژی بر لامرد، سروستان۲ و مهر که مستعد تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله ساخت نیروگاه خورشیدی هستند نیز زون‌هایی به مساحت ۴۶هکتار برای جذب و استقرار طرح‌های سرمایه‌گذاری در این بخش، در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره تفاهم‌نامه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با ساتبا و وزارت نیرو برای اتصال برق تولیدی شهرک‌های تخصصی انرژی و نیز نیروگاه‌های خورشیدی موجود در شهرک‌های صنعتی به شبکه گفت: با هدف حمایت از سرمایه‌گذاران در این بخش تلاش خود را برای به حداقل رساندن بهای تمام شده زیرساخت‌های صنعتی در شهرک‌های تخصصی انجام خواهیم داد.

احداث پنج شهرک تخصصی خورشیدی در هر استان

بر اساس سیاست‌های دولت سیزدهم احداث پنج شهرک تخصصی خورشیدی در هر استان در دستورکار است.

این در حالیست که راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی و استفاده از برق و انرژی خورشیدی هزینه‌های بخش انرژی را به صورت چشمگیری کاهش می‌دهد و این اقدام می‌تواند گامی مثبت در افزایش ظرفیت انرژی استان باشد اما باید منتظر ماند و دید که استان فارس تا چه اندازه می‌تواند به این سیاست مهم جامه عمل بپوشاند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha