دانیال گروهی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به بحران کم آبی در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت از ۲ محل رودخانه سیاهرود (در مجاورت مرکز) و سدهای منجیل و سنگر آب مورد نیاز خود را تامین میکند.
وی عنوان کرد: این درحالی است که طبق گزارشهای دریافتی از آب منطقهای و هواشناسی میزان بارندگیها و آب ذخیره شده در پشت سد منجیل به کمترین میزان ممکن نسبت به سال گذشته رسیده است.
وی گفت: رودخانه سیاهرود نیز در سالهای اخیر دبی مورد نیاز را نداشته و در بالادست با شیرابه زباله ها و پسماندهای خانگی و صنعتی آلوده شده است؛ این امر موجب شده این رودخانه قابلیت انتقال آب به این مرکز را از دست بدهد و به کانالی که آب مورد نیاز مصارف کشاورزان را از مخازن سد منجیل و سنگر تامین میکند، متکی باشد.
وی اضافه کرد: طبق تجارب سال گذشته آب کشاورزی در نیمه دوم اردبیشهت ماه رها سازی می شود حال آنکه فصل تکثیر و مهاجرت ماهیان رود کوچ با تاکید بر ماهی سفید (بخش قابل توجهی از آمار و تعهدات این مرکز را تکثیر ماهی سفید است) از نیمه اسفند ماه آغاز می شود و اوج فعالیت تکثیر ماهیان در پایان فرودین ماه خواهد بود.
وی گفت : از اینرو اگر آب منطقهای در نیمه دوم اردبیهشت ماه آب را رها کند این مرکز در عمل به تعهدات سازمانی در سال ۱۴۰۳ با دغدغه و چالش بسیار بزرگی مواجه خواهد شد و احتمال آنکه نتواند در سال پیش رو عملیات اجرایی موفقی داشته باشد دور از ذهن نیست.
رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت تصریح کرد: هم اکنون با توجه به مدت زمان باقی مانده تا وقت بازسازی و تکثیر ماهیان استخوانی انجام هرگونه عملیات ساختاری امکانپذیر نخواهد بود اما چند نکته را می توان برای سال آتی مد نظر قرار داد.
وی تشریح کرد: اگر سال آینده نیز مانند امسال با کاهش بارندگی و خشکسالی مواجه شویم می توان از این طریق احداث چاه بخشی از آب مورد نیاز (چهار یا پنج اینچ) استخر رزرو یا مادر را تامین کرد.
وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم در این بخش توجه به سیستم برگشت آب است و با توجه به بحرانی که با آن مواجهیم باید آب مزارع پرورش ماهی را مدیریت کرده و نهایت استفاده و بهره برداری لازم را از آن داشته باشیم.
گروهی در ادامه با اشاره به رهاسازی ۹۱ میلیون انواع بچه ماهیان استخوانی در سال ۱۴۰۲ از سوی این مرکز در منابع آبی استان، گفت: براساس آمار ارائه شده تا پایان شهریور ماه امسال در بخش رهاسازی بیش از ۶۲ میلیون بچه ماهی سفید، ۱۳.۵ میلیون بچه ماهی سیم با تاکید بر تالاب انزلی در منابع آبی استان رهاسازی شد.
وی اظهار کرد: در بخش ماهی سفید فرم پاییزه ۲۷۳ هزار بچه ماهی با میانگین وزن ۷۵۰ میلیگرم و نزدیک ۱۱۰ هزار بچه ماهی کولی متشکل از سیاهکولی و شاهکولی نیز رهاسازی شد که در مقایسه با سال گذشته به دلیل عدم تامین مولدین مورد نیاز برای مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی این روند کاهشی بوده است.
رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت یکی از اقدامات بزرگ و مهم این مرکز را رها سازی ۱۴ میلیون بچه ماهی کپور تالابی در حوزه آبی منتهی به تالاب انزلی عنوان کرد و گفت: در حوزه لای ماهی (از گونه های نادر) نیز ۱۳۸ هزار بچه ماهی از این گونه رهاسازی شد.
نظر شما