به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی رمضانی مدیرعامل موسسه کتاب و ادبیات ایران روز دوشنبه - نهم بهمن ۱۴۰۲- در نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اظهار داشت: آنچه شعر را بین ایرانیها برجسته کرده زبان مشترک است و جشنواره بین المللی شعر فجر برای پاسداشت این حوزه مهم هنری برگزار می شود.
وی افزود: یکی از برنامههای ارزشمند هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر از دوره گذشته تجلیل از یکی از پیشکسوتان حوزه شعر است که در سال گذشته از قادر طهماسبی تجلیل شد و در این دوره تجلیل از زکریا اخلاقی را در برنامه اختتامیه داریم.
رمضامی تاکیدکرد: اتفاق دیگر در این دو سال عیادت اعضای هیات علمی و داوران جشنواره در ایام داوریها از پیشکسوتان حوزه شعر و ادبیات از جمله استاد شیرینعلی گلمرادی و غلامحسین ساعدی است و روز سه شنبه ۱۰ بهمن ماه هم دیدار با خانم سیمیندخت وحیدی از پیشکسوتان شعر برنامه ریزی شده است.
رمضانی مهمترین اتفاق جشنواره شعر را آیین اختتامیه عنوان کرد و افزود: اختتامیه شعر فجر روز چهارشنبه -۱۱ بهمن ماه - از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود که امیدواریم در این روند رخدادهای خوبی رقم بخورد.
رقابت ۶۴ نفر در شعرخوانی تلویزیونی
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: جشنواره شعر فجر امسال در دو بخش برگزار می شود یک بخش بررسی کتابهای منتشر شده حوزه شعر و بخشی از جشنواره مربوط به محافل استانی که همچنان در حال برگزاری است؛ علاوه بر این امسال یک سلسله برنامههای تلویزیونی از دل جشنواره تدارک دیده شده که طی ۳۰ شب در ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش خواهد شد.
علیرضا قزوه دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر نیز در این نشست گفت: هویت ملی ما ایرانی ها شعر است، خیابانهای شهرهای ما زینت یافته به نام شعر است و این سرمایه ملی ماست. جشنواره شعر فجر در دوران وزارت صفارهرندی آغاز شد و رفته رفته تا امروز رشد داشته است.
وی به نقطه متمایز جشنواره امسال اشاره کرد و ادامه داد: ۶۴ نفر در ۸ گروه انتخاب شده اند که قرار است طی ۱۰ شب شعرخوانی آنها در تلویزیون پخش شود تا مردم شاهد رقابت شرکت کنندگان فجر امسال باشند.
قزوه گفت: در هجدهمین دوره شعر فجر تلاش کردهایم شعر را به خانه مردم ببریم و مردم را در معرض قضاوت و شعر را در سبد مصرف مردم قرار دهیم.
وی افزود: حدود ۵۰ نفر از ۶۴ شاعر حاضر در جشنواره در رقابت تلویزیونی شهرستانی هستند، در نهایت هم ۸ نفر از این تعداد باقی میمانند که از بین آنها نفرات برتر انتخاب خواهند شد.
سینمایی ها سیمرغ شاعران را ربودند
قزوه تاکیدکرد: ما شاعران، سیمرغ را آفریدیم، عطار سیمرغ را آفرید اما سینماییها آن را ربودند، اما از آنجایی که ما شاعران که آدمهای صبوری هستیم به عنوان نماد صبر و آزادگی سرو را انتخاب کردیم و امسال تلاش میکنیم به نماد سرو برگردیم و یاد میکنیم از کسانی که رفتند و خدمت صادقانه به روزگار شعر کردند.
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر گفت: تعداد کتابهای شعر که امسال به این رویداد رسید از دوهزار کتاب فراتر بود و حدود ۲۶۰۰ کتاب در بخش شعر نو و نیمایی، کلاسیک، نقد و کودک به دبیرخانه رسید که پس از داوری آثار ، برگزیدگان انتخاب شدند. تلاش داریم شعر بیشتر دیده شود تا در سال آینده شاهد رشد بیشتر آثار جشنواره باشیم.
قزوه خاطرنشان کرد: برنامه رقابت تلویزیونی شاعران هم مختص پایتخت نیست و در ۳ شهر و ۳۰ مرکز استان هم این رقابت صورت خواهد گرفت که از شبکههای تلویزیونی استانی پخش خواهد شد.
قزوه تصریح کرد: تمام ایران را درگیر کردیم با مجموع استان ها و حضور دوهزار نفر در زمینه شعرخوانی تلاش کرده ایم تنور ادبیات و شعر را داغ نگه داریم.
وی با بیان اینکه وضعیت فعلی ادبیات ما از جهت توان ادبی ما بسیار پایینتر است، گفت: توان ادبی و استعداد شعر ما بالاست، اما سهم شاعران بویژه نوظهور، از معرفی داده نشده و هنوز خوب معرفی نشده اند که برخی البته خودشان نمیخواهند، اما ما از در آشتی این جشنواره ها را برگزار می کنیم تا هر کس با هر دیدگاهی وارد رقابت جشنواره شود.
۲هزار و ۶۲۶ عنوان کتاب به جشنواره رسید
دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره شعر فجر نیز در این نشست تعداد کتاب های رسیده به جشنواره را حدود ۲۶۲۶ عنوان کتاب اعلام کرد و گفت: در بخش «درباره شعر» ۲۸۹ عنوان کتاب، در بخش «شعر بزرگسال» ۱۹۱۳ عنوان کتاب برای داوری ارسال شد و در بخش «شعر نو» ۸۶۶ عنوان کتاب و در «شعر محاوره» ۵۰ عنوان کتاب به بخش داوری راه یافتند.
حامد محقق افزود: آثار ۸۴۶ ناشر در این دوره به دبیرخانه رسید که ۲۳ کتاب از ۱۸ ناشر از این تعداد به مرحله نهایی راه یافتند.
به گفته وی از این تعداد ۷ بانو و ۱۳ غیرتهرانی به بخش نهایی راه یافتند و میانگین سنی شرکت کنندگان از ۳۰ تا ۷۹ سال را در بر می گیرد.
نظر شما