به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمد شیخ حسینی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: بانک توسعه تعاون در واقع بانک توسعه ای و تخصصی بخش تعاون و بخش واقعی اقتصاد به خصوص SME ها، بنگاه های کوچک و متوسط اقتصاد کشور است.
وی افزود: افتخارمان این است که تمرکز ما و تمامی منابع، امکانات و ابزارهای تامین مالی بانکمان ۱۰۰ درصد در بخش واقعی اقتصاد به جامعه هدف که تعاونیها، بنگاههای کوچک و متوسط و کسب و کارهای خرد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است.
بیش از ۶۰ درصد تسهیلات در دولت سیزدهم پرداخت شد
مدیر عامل بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم این بانک، دستاوردهای بسیار خوب، ارزنده، موثر وقابل توجه و بعضا بزرگی را داشته ایم، اضافه کرد: از سال ۱۳۸۸ یعنی زمان تشکیل بانک توسعه تعاون که به واسطه سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری بر اساس بند ب سیاست ها که سیاست های توسعه بخش تعاونی بوده تشکیل شده تا امروز بیش از ۶۰ درصد تسهیلات پرداختی در دولت سیزدهم بوده که عدد قابل توجهی است.
افزایش ۶۲ هزار میلیاردی سرمایه بانک توسعه تعاون در دولت سیزدهم
وی بیان داشت: سرمایه بانک توسعه تعاون در ابتدای دولت سیزدهم ۲۸ هزار میلیارد ریال بوده که اکنون رقم به ۶۲ هزار میلیارد ریال رسیده است. افزایش سرمایه بانک حدود ۱۲۴ درصد رشد داشته است. نسبت کفایت سرمایه بانک از شاخص های کلان بسیار مهم بانک به شمار می رود در ابتدای دولت منفی ۲۴ صدم درصد بوده و با افزایش سرمایه ای که در بانک انجام شد و علاوه بر آن سایر شاخص ها از جمله سوددهی بانک، کیفیت و ترکیب دارایی های بانک، کاهش نسبت MPL مطالبات غیر جاری بانک و این منجر شده تا نسبت کفایت سرمایه رشد قابل توجهی داشته و بر اساس صورت های مالی که ۱۴۰۱ ارائه شده به ۶ و ۶ دهم درصد رسیده است.
بانک توسعه تعاون درسال ۱۴۰۲ در ریل سوددهی قرار گرفت
شیخ حسینی اذعان داشت: بانک توسعه تعاون از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ هر ساله زیان به همراه داشته اما پس از ۱۰ سال در پایان سال ۱۴۰۱ به سودهی رسیدیم که این سوددهی در سال ۱۴۰۲ هم تداوم داشت.
ناترازی بانکی به صفر رسید
وی ادامه داد: بانک توسعه تعاون درسال ۱۴۰۲ در ریل سوددهی قرار گرفت که این موضوع نشان دهنده عملکرد موثر و مطلوب بانک و حرکت به سمت، صفر رساندن ناترازی بانک بوده است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون به دستاوردهای دیگر در این حوزه اشاره کرد و گفت: ناترازی نقدینگی بانک را با توجه به تحقق شعار سال که موضوع کنترل تورم و رشد تولید بوده، به صفر رساندیم و همزمان با تکالیف سنگینی که در حوزه انجام تعهدات تعیین شده در حوزه تسهیلات تکلیفی بانک که از سوی بانک مرکزی مشخص و تعیین شده بود از جمله تسهیلات تبصره ۱۶، تسهیلات تبصره ۱۸، فرزندآوری، مشاغل خانگی، تسهیلات نهادهای حمایتی و قرض الحسنه ازدواج اقدامات انجام گرفت.
وی یادآور شد: در راستای حمایت از تولید، بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط کارهایی انجام شد و به نحو احسن این بانک تکالیف خود را انجام داد.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه خوشبختانه هیچ گونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشتیم گفت، ناترازی نقدینگی صفر بوده و در بیشتر سال در بازار بین بانکی هم به عنوان بانک تسهیلات دهنده محسوب می شدیم. بر همین اساس تراز نقدیگی ما در حال حاضر مثبت است.
وی تصریح کرد: عامل اصلی تورم رشد نقدینگی بوده و یکی از عوامل رشد نقدینگی هم اضافه برداشت ها و اضافه پرداخت هایی است که بانک ها به علت ناترازی های نقدینیگی و ناترازی بین منابع و مصارف استقراض می کنند و باعث تزریق پول پرقدرت بانک مرکزی به شبکه بانکی می شود.
شیخ حسینی خاطر نشان کرد: در حوزه پرداخت تسهیلات قریب به ۴۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ پرداخت انجام شد و این تسهیلات خالص تسهیلات پرداختی محسوب می شود.
وی در ادامه مطلب فوق افزود: این تسهیلات در بخش تعاون، بنگاه های کوچک و متوسط و کسب و کارهای خرد بوده، پرداخت شد و این اقدام در راستای تحقق شعار سال حمایت از تولید است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون عنوان کرد: بانک توسعه تعاون فاقد بنگاه اقتصادی است تا بتواند از این تسهیلات استفاده کند. ۶ شرکت وجود دارند که از شرکت های ابزاری بانک از جمله صرافی، لیزینگ، پشتیبانی هایتی، شرکت خدمات و پشتیبانی توسعه تعاون، گروه مالی و کارگزاری پوشش بیمه محسوب می شوند.
بیش از ۹۰ درصد تسهیلات اعتبارات تخصیصی پرداخت شد
وی بیان داشت: در حوزه تسهیلات تکلیفی به طور میانگین به بیش از ۹۰ درصد تعهدات خودمان تا پایان سال عمل کردیم و بیش از ۹۰ درصد تسهیلات اعتبارات تخصیصی پرداخت شد.
این مقام ارشد بانکی یادآور شد: تسهیلات تکلیفی در حوزه صنعت و معدن، کشاورزی، میراث فرهنگی، تعاون و خدمات بوده و به طور میانگین به بیش از ۹۰ درصد تعهدات خود عملکردیم.
۱۰۰ درصد تسهیلات تکلیفی ازدواج پرداخت شد
شیخ حسینی اذعان داشت: ۱۰۰ درصد تسهیلات ازدواج، ۹۳ درصد تسهیلات حمایتی سازمان بهزیستی، ۸۵ درصد تسهیلات فرزندآوری را پرداخت کردیم؛ به خصوص در زمینه نهادهای حمایتی و مسئولیت اجتماعی و پرداخت تسهیلات به تکلیف خود عمل کردیم.
وی ادامه داد: نسبت مطالبات جاری بانک MPL به زیر چهار درصد (۸/۳ دهم درصد) رساندیم و این یکی از شاخص های سلامت بانک و وصول مطالبات بانکی به شمار می رود که در این زمینه از میانگین شبکه بانکی هم پایین تر هستیم.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون اظهار داشت: در حوزه استفاده از سایر ابزارهای تامین مالی مانند اوراق گام، صدور اعتبارات اسنادی یا LC و صدور ضمانت نامه، استفاده از اورق بدهی با همکاری بازار سرمایه و بورس مثل اوراق مرابحه، اوراق صکوک، اوراق اجاره و تامین مالی خرد جمعی، دستاوردهای ارزنده و خوبی را به همراه داشتیم.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه تامین مالی از ابزارهای نوین بیش ازصد در صد برنامه خودمان را محقق کردیم که این ابزارها برای تامین مشتریان هستند. بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی با استفاده از این ابزارها شده است.
وی عنوان کرد: سند تحول استراتژی بانک در دست اجرا است که این سند مبتنی بر سند تحول دولت مردمی است. محور و بستر تحول بانک دیجیتال است. این چشم انداز ترسیم شده تا در سال ۱۴۰۴ به عنوان بانک پیشرو در حوزه ارائه خدمات مالی و اعتباری به تعاونی ها و بنگاه های کوچک و متوسط در بستر دیجیتال باشیم.
شیخ حسینی اذعان داشت: باید سامانه و اپلیکیشن و برنامه دیجیتال را در بانک فراهم کنیم. سامانه تی تی پلاس یا بانک واره یکی از به روزترین و کامل ترین برنامه های افتتاح حساب و پرداخت تسهیلات خرد غیر حضوری است که در بانک عملیاتی شده و افتتاح حساب غیر حضوری و پرداخت تسهیلات غیر حضوری را با استفاده از این سامانه تی تی پلاس انجام می دهیم.
وی ادامه داد: در زمینه صدور سفته های الکترونیک جزو معدود بانک هایی هستیم که این کار را عملیاتی کردیم. این موضوع عملیاتی و رونمایی شده است.
رونمایی و عرضه از امضای دیجیتال در دهه فجر
مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت: در دهه فجر امضای دیجیتال برای تسهیل در کار مشتریان بانکی عرضه و رونمایی می شود و این اقدام عملیاتی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تعداد قابل توجهی از طرح ها در دولت سیزدهم تامین مالی شدند، اظهار داشت: در ایام دهه فجر ۷۲ طرح به مبلغ سرمایه گذاری ۲۱ هزار میلیارد ریال از سوی بانک توسعه تعاون به بهره برداری می رسند که از این مقدار هشت هزار و ۲۲۸ میلیارد ریال از تسهیلات بانک توسعه تعاون استفاده می شود و با اشتغالزایی هزار و ۸۴۶ نفر به بهره برداری می رسد.
جذب بیش از ۶۰ درصد منابع سپرده طی دو سال گذشته
این مقام ارشد بانکی عنوان کرد: از کل منابعی که از ابتدای تشکیل بانک توسعه تعاون منابع سپرده ای تا امروز جذب شده، بیش از ۶۰ آن در طی این دوسال جذب شده است.
وی اظهار داشت: ۹۸ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ که مربوط به سال گذشته و امسال بود پرداخت شد که رقم مربوط به سال قبل بیش از چهار هزار میلیارد تومان بود که اشتغالزایی حدود چهار هزار نفر است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت: از محل تسهیلات تکلیفی تبصره ۱۶ نهادهای حمایتی که در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد. تسهیلات پرداختی سال گذشته مربوط به کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران تقریبا ۴۵ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی کسب و کارهای خرد، هفت هزار نفر بوده است.
وی اضافه کرد: از اعتبار سال ۱۴۰۱، در حوزه تسهیلات طرح جهش مسکن سال گذشته صد در صد به تعهدات خود عمل کردیم و تسهیلات به تعاونی های مسکن پرداخت شد.
شیخ حسینی اذعان داشت: در سال ۱۴۰۲ تسهیلات ازدواج ۲۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شد. تسهیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) سه هزار میلیارد ریال بوده که ۸۰ درصد آن پرداخت شد. بهزیستی ۲ هزار میلیارد ریال بود که ۹۴ درصد آن پرداخت شده است.
وی ادامه داد: سهمیه بانک توسعه تعاون در صندوق حساب پیشرفت و عدالت، ۶ هزار میلیارد ریال بود که اخیرا ابلاغ و فرایند آن آغاز شده که حدود پنج درصد آن پرداخت شده و علت تاخیر هم، ارسال دیر هنگام معرفی اسامی متقاضیان بوده است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت: در خصوص تسهیلات مشاغل خانگی، سهمیه بانک پنج هزار میلیارد ریال بوده که ۸۰ درصد آن پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه تعاونی ها هم یک خط اعتباری ۲۰ هزار میلیاردی برای سال گذشته و ۳۰ هزار میلیارد ریالی هم برای سال ۱۴۰۲ اختصاص یافته که ۲۰ هزار میلیارد ریالی تماما به نهاد طرف قرارداد پرداخت شده و بیش از ۵۰ درصد تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد ریالی مصوب و انعقاد قرارداد و پرداخت شده است.
شیخ حسینی اذعان داشت: تاکنون مجموع ۶۸ درصد تسهیلات پرداختی را به تعاونی ها و اعضای تعاونی ها ارائه شده است.
طرح مائده در بانک توسعه تعاون اجرایی می شود
وی بیان داشت: طرح مائده در راستای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقیقی با بازپرداخت ۶۰ ماهه و ۷۵۰ میلیون تومان برای اشخاص حقوقی با بازپرداخت ۶۰ ماهه در شعب اجرایی شده است و از روز چهارشنبه یازدهم بهمن به بانک توسعه تعاون ابلاغ و از سوی این بانک اجرایی می شود.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت:صدور و عرضه گواهی سپرده خاص با مجوز بانک مرکزی توسط بانک توسعه تعاون با نرخ سود ۳۰ درصد برای مشتریان و مردم یکی از مهمترین اقداماتی که امروز از سوی بانک مرکزی ابلاغ می شود.
وی افزود: نرخ جذاب قابل توجهی بوده و برای تامین در گردش پروژه ها است. تعاونی ها و بنگاه های اقتصادی بسیاری وجود دارند که نوبت دریافت تسهیلات هستند اما به علت محدودیت هایی که برای کنترل تراز نامه بانک ها است نمی توان به همه نیازها پاسخ داد این مورد کمک می کند تا جذب منابع شود.
نظر شما