ضرغامی: ۴۲۶ پروژه میراث فرهنگی در دهه فجر افتتاح می‌شود

تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افتتاح ۴۲۶ پروژه سه حوزه ماموریتی این وزارتخانه در ایام دهه فجر خبر دادو گفت: با این پروژه‌ها ۵ هزار و ۱۸۲ مورد اشتغال ایجاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سید عزت‌الله ضرغامی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران گفت: در ایام مبارک فجر پروژه‌های مرتبط با حوزه‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در سقف ۴۲۶ پروژه و به ارزش اعتباری ۹.۱ همت در سراسر کشور افتتاح می‌شود و ۵ هزار و ۱۸۲ مورد اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی افزود: دو هتل ۵ ستاره در مشهد و فارس تا پروژه‌های کوچکتر صنایع دستی و میراث فرهنگی در دهه فجر افتتاح خواهد شد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: البته بخشی از پروژه‌های دیگر ما که اعتبار خوبی هم برای آنها وجود دارد در اسفندماه افتتاح خواهد شد و تلاش کرده‌ایم که افتتاح این پروژه‌ها در دهه فجر تراکم پیدا نکند که تا حدی حق آن ادا شود.

ضرغامی تصریح کرد: با افتتاح این پروژه ها در حوزه گردشکری ۵ هزار و ۶۱۱ تخت به مجموعه اقامتی افزوده خواهد شد.

دبیرکل(UNWTO) مهمان ویژه نمایشگاه گردشگری تهران است

وی درباره تمایل اسپانیا مبنی بر گسترش روابط و همکاری‌های گردشگری با ایران اظهار کرد: آقای زوراب پولولیکاشویلی دبیرکل سازمان جهانگردی ملل متحد UNTOURISM مهمان ویژه من در نمایشگاه گردشگری امسال است انشاالله این نمایشگاه به مراتب گسترده‌تر از سال‌های آینده از ۲۳ بهمن به مدت ۴ روز آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد با طراحی‌هایی که ما انجام داده‌ایم بسیار جذاب‌تر و شیرین‌تر خواهد بود.

وی گفت: به ما می‌گویند لیونل مسی یک ویدئوی گردشگری پر کرده است، ببینید چه کار خوبی  است. چرا شما این کار را نمی‌کنید؟ اول اینکه لیونل مسی به خاطر نامش چند ۱۰ میلیون دلار برای توزیع ویدئو در فضای مجازی می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: اما من شنیدم که آقای صادق بوقی گیلان رفته یک ویدئو پر کرده و مردم دعوت کرده که به غرفه گیلان بیایند و حتما تاثیرات این ویدئو در استان گیلان از ویدئوی مسی بیشتر است ما جلوی او را نمی‌گیریم خیلی هم خوب است و از او قدردانی هم می‌کنیم از این قبیل چیزها خیلی تولید می‌شود.

ضرغامی با اشاره به حضور زوراب در نمایشگاه گردشگری بیان کرد: اکنون نمایشگاه فیتور برگزار می‌شود  که یک نمایشگاه معتبر و مهم گردشگری است، جمهوری اسلامی و وزارت گردشگری در سطح بسیار خوب در این نمایشگاه شرکت کرده و جزو غرفه‌های برتر است.

وی تصریح کرد: جذابیت غرفه جمهوری اسلامی در نمایشگاه فیتور مورد اعتراف همه کسانی است که به آن نمایشگاه می‌روند و تصاویری که از آن غرفه منتشر می‌شود حاکی از استقبال بسیار زیاد گردشگران دنیا است.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: با ارائه‌ای که در آن نمایشگاه انجام می‌گیرد به اعتقاد من علیرغم همه تلاش‌هایی که برای ایران‌هراسی انجام می‌شود اما همین یک نمایشگاه ما در فیتور نشاندهنده توان جمهوری اسلامی ایران است.

ضرغامی اظهار کرد:  اینکه در نمایشگاه شکوه باستان در چین شرکت کردیم و بیش از ۲۰۰ قطعه تاریخی خودمان را بردیم استقبالی که از نمایشگاه ویژه‌ ایران انجام شد از هیچ کشوری انجام نگرفت.

وی افزود: چینی‌ها تا دو هفته بلیت‌های بازدید از نمایشگاه ایران را پیش‌فروش کردند هزینه خیلی خوبی هم کردند و میهمان بسیاری از ما دعوت کردند و دوره‌های آموزشی نیز برگزار کردند و من به بچه‌ها گفتم که در این دوره‌های آموزشی شرکت کنند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: چین که اینقدر دقیق در کارهای مختلفش هزینه می‌کند، هزینه جدی برای برپایی نمایشگاه و دعوت از کشورهای دیگر انجام داده است حتی هزینه تعداد زیادی از همکاران ما را خود چینی‌ها تقبل کردند. 

ضرغامی درخصوص تمهیدات لازم برای جذب گردشگران اتباع خارجی گفت: میز گردشگری ما در حوزه زیارت بسیار جدی است ما حداقل سه حوزه مهم زیارتی داریم که سعی می‌کنیم با متولیان آن استان هماهنگی‌های لازم را داشته باشیم. شوراهایی را هم تشکیل داده‌ایم مسائل آنجا را ویژه می‌بینیم خوشبختانه زیارت به شکلی است که چه در گردشگری خارجی و چه در گردشگری داخلی یک زمینه معنوی میان مردم وجود دارد.

وی افزود: ما در مورد مشهد، قم و شیراز برنامه‌ریزی ویژه‌ کرده‌ایم، جلسات مستقلی با این سه حوزه داریم متولیان استان، تولیت‌ها و استانداران حضور می‌یابند و برخی از جلسات در سطح بالا و حتی در خدمت رئیس جمهور و یا معاون اول تشکیل می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: اما من معتقدم کسانی که خیلی علاقه‌مند هستند گردشگری زیارتی را جدا کنند حتی سخت‌شان است که بگویند «گردشگری» و تاکید می‌کنند که بگویید زائر، این را قبول ندارم. حضرت آقا چند وقت قبل که به اسفراین تشریف برده بودند و از ارگ مشهور دوره ساسانی بازدید کردند، جمله بسیار مهمی در آنجا بیان کردند و آن جمله این بود که چرا شما تبلیغ نمی‌کنید که مردم و گردشگران بیایند و از این بنای قابل افتخار تمدنی ما بازدید کنند.

ضرغامی ادامه داد: ایشان در ادامه فرمودند که مثلا از این مسیر ۲۰ میلیون زائر عبور می‌کند که به مشهد برود، می‌توانید برنامه‌ریزی کنید که همه به اینجا بیاید -البته از اینجا به بعد جملات خودم است – و در اینجا توقف داشته باشند و بازدید کنند.

وی خاطرنشان کرد: آمار ما نشان می‌دهد همین الان هم کسانی که به زیارت می‌روند در طول روز که وقتشان را تقسیم می‌کنند یک وقت محدودی برای زیارت در نظر می‌گیرند بقیه وقتشان را می‌خواهند به سیاحت و تفریح از مناطق ترقبه، چناران در کنار مشهد گرفته تا نقاط دیدنی مشهد بروند.

ضرغامی گفت: ما زمانی که کودک بودیم و می‌خواستم به زیارت شاه عبدالعظیم برویم از داخل بازار رد می‌شدیم و تا وقتی که مادرمان برای ما یک بستنی نمی‌خرید برای زیارت حال درستی برای زیارت حضرت عبدالعظیم نداشتیم. مردم در محیط‌های زیارتی، زندگی می‌کنند.

وی تصریح کرد: برخی‌ها نگاه مکانیکی دارند و دائما دنبال این هستند که بگویند زیارت غیر از گردش است حتی در مجلس شورایی را تحت این عنوان پیشنهاد کرده بودند که ما در مجمع تشخیص مصلحت حضور پیدا کردیم، توضیح دادیم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی افزود: مهمترین استدلال من در مجمع تشخیص این بود که آیا شما می‌خواهید یک گردشگری دینی و یک گردشگری سکولار داشته باشید. حتما نظام جمهوری اسلامی قائل به این تفکیک نیست. سیاحت ما با زیارت ما آمیخته است و نباید این دو را از هم جدا کند.

ضرغامی خاطرنشان کرد: بسیاری از موارد مربوط به میراث ناملموس است که ما ثبت کردیم گاهی اوقات به شکل مشترک مطرح می‌شود به عنوان مثال ما امسال که جشن سده را ثبت جهانی کردیم و تاکید داشتیم که امسال جشن سده بهتر و باشکوه‌تر برگزار شود.

وی گفت: البته در شهر کرمان به دلیل مقطعی که مردم این شهر عزادار هستند این جشن را برگزار نکردیم اما در یزد و جاهای دیگر حتی در تهران و هر جای دیگری که می‌توانستیم این کار را انجام بدهیم گفتیم که این اقدام انجام شود اما با تاجیکستان مشترک بودیم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: تاجیک‌ها جشن را خیلی خوب برگزار کردند. اتفاقا حرف این است که چیزی که خاستگاه آن مانند یلدا، جشن سده در ایران و مشترک است، افتخار ما است که کشورهای دیگر هم می‌خواهند خود را با یک فرهنگ ایرانی سهیم بدانند و این مثبت است.

ضرغامی ادامه داد: حوزه مفاخر، حوزه دیگری است، ولیکن ما از باب میراث فرهنگی در حوزه مفاخر هم ورود داریم و با نهادی که مرتبط به مفاخر فرهنگی است همکاری لازم را داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha