به گزارش ایرنا، مهدی بقایی روز چهارشنبه در مراسم بهرهبرداری از این تصفیهخانه که در قالب بیست و هفتمین ویژه برنامه تحت عنوان«به احترام مردم اصفهان» برگزار شد، افزود: این پروژه با فناوری دانش بنیان و ظرفیت تصفیه ۵۰ لیتر بر ثانیه پساب، در مدت سه ماه احداث شده است.
وی ادامه داد: نخستین تصفیهخانه «نانو اُزون» کشور با اعتبار بالغ بر۵۰۰ میلیارد ریال در میدان «المپیک» واقع در منطقه هفت شهرداری به بهرهبرداری رسید.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ سال پیش تصفیهخانه گَندزُدایی باه روش استفاده از کُلُر در سپاهانشهر اصفهان بهرهبرداری شده بود اما آن روش، هزینهبر و در نهایت برای خاک آسیبزاست.
وی افزود: بر همین اساس شهرداری بدنبال یافتن روشی نو برای تصفیه پساب بدون استفاده از کُلر بود تا آسیبی به خاک نیز وارد نشود ویژهاینکه در زمان اعمال تحریمها شرکت سازنده میتوانست امکانات خود را برای ادامه کار محدود یا قطع کند.
بقایی گفت: بر همین اساس شهرداری اصفهان سیستمی بومی با روش نانو اُزون را سال گذشته بصورت آزمایشی راهاندازی کرد با این پیش شرط که در روش گَندزُدایی از شرکتهای داخلی استفاده کند که این کار امروز بطور رسمی به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: مراحل انجام تصفیه در این روش به ترتیب شامل ورود پساب و فاضلاب خام، تصفیه، گَندزُدایی، تصفیه مولکولی و در نهایت خروج آب استاندارد مورد تأیید محیط زیست برای استفاده در فضای عمومی و فضای سبز است.
معاون شهردار اصفهان بیان کرد: از محاسن این تصفیهخانه ارائه آب با کیفیت، مقرون به صرفه بودن، بدون بو بودن آب، تأمین پایدار ۱.۵ میلیون مترمکعبی آب، بهرهگیری از «آب خاکستری» و جلوگیری از حفر بیش از ۱۵ چاه آب عمیق است.
وی تاکید کرد: با این روش تزریق پساب میتوان آب موردنیاز مادیها و جویهای سطح شهر اصفهان را نیز تامین کرد.
بقایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ متر بر ثانیه در تصفیهخانه شمال اصفهان پساب تصفیه میشود و در آینده نیز تصفیهخانهای با ظرفیت ۲۴۰ متر بر ثانیه در جنوب این کلانشهر پس از برگزاری مُناقصه، آغاز به کار میکند.
قابلیت اجرای سیستم پایش تصفیهخانه بصورت یکپارچه
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان نیز در این آیین گفت: اصفهان دچار پیامدهای فرونشست زمین و کمآبی است و باید از روشهای جایگزین برای تامین آبیاری فضای شهری استفاده کرد تا آسیبی به فضای سبز این دیار در اثر کمبود آب وارد نشود.
سیدمهدی حسینی افزود: نیاز آبی فضای سبز شهری اصفهان۶۰ میلیون مترمکعب در سال است، اما اکنون با ۳۰ میلیون مترمکعب آب، فضای سبز شهری نگهداری میشود.
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به طرح ساخت تصفیهخانه با روش نوین در «قرارگاه آب» استان گفت: در حال حاضر نخستین تصفیهخانه نانو اُزون کشور و اصفهان در چهار بخش پمپهای میکرونانو حُبابساز، اُوزنساز، اکسیژنساز و درام فیلتر طراحی شده است که پساب را با فناوری محوری نانو حباب و نانو اُزون تصفیه میکند.
وی بیان کرد: از مهمترین مزایای استفاده از این روش بکارگیری فناوری نانو اُزون در مقیاس «کامال صنعتی برای نخستین بار»، «ارتقاء کیفیت پساب خروجی به سطح استاندارد بدون تزریق کُلر» «طراحی و ساخت سیستم یکپارچه نانو اُزون بصورت مدوالر و قابل توسعه» و «اجرای سیستم پایش و کنترل تصفیهخانه بصورت یکپارچه» است.
حسینی گفت: طرحهایتوسعه زیرساخت آب پاک در شهرداری اصفهان شامل توسعه تصفیه تکمیلی میدان المپیک، تصفیه تکمیلی میدان «قوچانی» و تصفیه تکمیلی محله «فیزادان» است.
به گزارش ایرنا، تصفیهخانه «نانو اُزون» یکی از پیشرفتهترین تصفیهخانههای تکمیلی است که پساب را از ورودی گرفته و در خروجی، آب استاندارد و مورد تأیید محیط زیست را برای استفاده در فضای عمومی و فضای سبز تحویل میدهد.
تصفیهخانه «نانو اُزون» نخستین و تنها تصفیهخانه از این نوع در کشور است که با همکاری شهرداری و شرکتهای دانشبنیان اصفهان ساخته شده است.
بخشی از دغدغه مدیریت شهری اصفهان برای آبیاری فضای سبز با این روش مولکولی برطرف و سال آینده نیز تصفیهخانههای دیگری با همین روش در این کلانشهر راهاندازی میشود.
نظر شما