به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز چهارشنبه در هفدهمین کنفرانس ملی و سیزدهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری ایران رویکرد این معاونت در کاشت درختان فناوری و نوآوری برای ثمردهی به مدت طولانی و حمایت از طرحهای با رویکرد آیندهنگرانه را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران در دو دهه توانست گامهای اثرگذاری را در عرصه زیستبوم فناوری و نوآوری بردارد، افزود: این انجمن که هرروز بالندهتر و پویاتر میشود، مرهون فعالانی است که سالها تلاش کردند و زحمت کشیدند تا عرصه مدیریت فناوری در مسیر توسعه گام برد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوربا تأکید بر ضرورت کاشتن با نگاه به آینده و ایجاد زمینه تحول در درازمدت، اظهار داشت: برای کاشت در یک زمین زراعی، دو رویکرد وجود دارد، میتوانیم محصولاتی را بکاریم که در کوتاه زمان بازدهی داشته باشند و با برداشت آن، باردهی تمام شود یا بذرهایی که برای مدتهای طولانی ثمرده باشند.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، رسالت اصلی خود را کاشت درختانی با ثمردهی طولانیمدت و زمینهساز ثمردهی در آینده میداند، همچنان که از برنامهها و پروژههای توسعه فناوری نیز حمایت می کند.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژه های فناورانه و حمایت هایی که از تولید یک محصول انجام میدهیم، از جنس کاشتن سبزی و صیفیجاتی است که آنها را می کاریم، مدتی بعد برداشت می کنیم و تمام میشود؛ دستگاههای دیگری هم هستند که از این دست پروژهها حمایت میکنند، مثلاً اگر از تولید دارو و تجهیزات پزشکی حمایت میکنیم، دستگاهی مانند وزارت بهداشت هم وجود دارد که از این حوزه حمایت کند یا وقتی از تولید ماشین آلات و مواد پیشرفته حمایت میکنیم، دستگاه دیگری همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت هست که پیگیر این کار باشد. بنابراین معاونت علمی، رویکرد و رسالت اصلی خود را کاشتن برای برداشت در طولانی مدت میداند.
رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: اصل ماموریت معاونت علمی این است که درختانی را در زیستبوم فناوری، نوآوری و اقتصاد کشور بکارد که سالیان سال ثمربخش باشند و میوههای این درختان پربار، عرصه های مختلف کشور را تغذیه کند. وقتی از برنامه سیاستی حرف می زنیم، یعنی یک مدل اجرایی بر مبنای قوانین و فرصتهای کشور که میتواند تا سالهای طولانی بستر تولید محصولات نوآورانه و رشد اشتغال، ارزش افزوده و صادرات برای کشور باشد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: مدیر هوشمند کسی است که در دوران محدود مدیریت خود به جای کاشت محصولات با بازدهی کوتاه مدت به کاشت درختانی فکر کند که سه ویژگی مهم داشته باشند. نخست آنکه کاشت آن درختان، دلایل منطقی و عملی داشته باشد، وقتی درختانی را بکاریم که پشتوانه منطقی و عقلانی دارند، آیندگان نیز از این اقدام حمایت میکنند.
وی ادامه داد: دوم آنکه درختانی را بکاریم که در طول دوران مدیریت محدود، دست کم دو، سه میوه حاصل کند از این جهت که دیگران با میوه این درخت آشنا شوند و سوم اینکه درختی بکاریم که کاشت و نگهداری آن، برای یک ذینفع خارجی نیز مهم باشد و در دوران نبود مدیریت ما برای حفظ آن انگیزه داشته باشند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور تصریح کرد: در نسل چهارم فعالیت این معاونت سعی داریم طعم ثمره شیرین اقتصاد دانش بنیان را به مردم و دستگاه ها بچشانیم که امیدوارم حوزه سیاست گذاری فناوری و نقش آفرینان عرصه مدیریت فناوری بتوانند در این مسیر، همچون گذشته همراه، تاثیرگذار و تحول آفرین باشند.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، هفدهمین کنفرانس ملی و سیزدهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری ایران امروز با حضور دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور و جمعی از فعالان عرصه فناوری و نوآوری برگزار شد.
نظر شما