حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص حمله اخیر صورت گرفته به پایگاه نظامی آمریکا در اردن که منجر به کشته شدن تعدادی از سربازان آمریکایی شد، اظهارداشت: حمله به پایگاه آمریکا در مرز مشترک اردن و سوریه برآیند شرایط منطقه و بحران غزه محسوب میشود.
وی گفت: طبیعی است که نیروهای مقاومت عراق در واکنش به اقدامات اسرائیل در غزه، به صورت مستقل و بر اساس گزارشاتی که در اختیار دارند علیه اسرائیل و آمریکا به عنوان شریک جنایت اسرائیل حملاتی را نسبت به پایگاه های آمریکا سازماندهی کردند.
این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: بر اساس این گزارشات، «آمریکاییها طی بیش از ۱۰۰ روز گذشته انواع سلاحهای کشتار جمعی» را به پایگاه عین الاسد در عراق منتقل و پس از آن این سلاحها را به سمت پایگاه خود در مرز مشترک سوریه و اردن منتقل و آن را در اختیار اسرائیلیها قرار میدادند.
هانی زاده افزود: اخیرا رژیم صهیونیستی پس از ۱۱۷ روز درگیری در غزه دچار فرسایش شده و نخست وزیر آن رژیم از رئیس جمهور آمریکا درخواست کمک فوری تسلیحاتی داشته و آقای بایدن هم دستور ارسال سلاحهای کشتار جمعی را صادر کرده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که «پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق به عنوان یک پایگاه مهم توزیع سلاح به اسرائیل تبدیل شده» و از سوی دیگر پایگاهی که در مرز مشترک اردن و سوریه وجود دارد مرکز آموزش نیروهای داعشی بوده که هدف از آن بازپروری این گروه تروریستی است؛ گروههای مقاومت عراق برای ارسال پیام به آمریکا این پایگاه نظامی را هدف قرار دهند، البته هدف این پیام نیروهای آمریکایی نیستند بلکه نیروهای داعشی هستند که در این پایگاه مستقرند.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه به نظر میرسد آمریکاییها در تقابل با جریانات مقاومت در منطقه چه در یمن، در عراق و سوریه و در دیگر نقاط عاجز ماندهاند، عنوان کرد: گروههای مقاومت با انجام اقداماتی علیه منافع و پایگاههای آمریکا در منطقه در حال «تقویت توان بازدارندگی خود به منظور کاهش فشارها بر مردم غزه» هستند.
هانیزاده گفت: اینطور که از شرایط بر میآید «آمریکاییها نمیتوانند به طور مستقیم با جنبشهای مقاومت در منطقه مقابله کنند»، به همین دلیل ایران را متهم به دخالت داشتن در این موضوعات میدانند در حالی که هدف از این فضاسازیها علیه جمهوری اسلامی ایران انزوای ایران در منطقه و عرصه بین الملل است.
وی با بیان اینکه تحلیل آمریکاییها این است که جبهه مقاومت در منطقه تحت نظارت و مدیریت ایران قرار دارد، افزود: گروههای مقاومت در منطقه بر اساس دادهها و گزارشات موجود منطقهای چه در بُعد سیاسی و چه در بُعد میدانی عمل میکنند.
این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد: مطمئناً طرف اسرائیلی پشت سر این موضوع هست تا بتوانند جو بایدن را مجاب به انجام اقدامی به صورت شتابزده علیه ایران کنند، اما اگر چنین اتفاقی بیافتد طبیعتاً منطقه شاهد بحران نفسگیر و طولانی مدت خواهد بود که هم آمریکا و هم اسرائیل بیشترین ضرر را در این ارتباط خواهند کرد.
نظر شما