به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، بورل با بیان این ادعا که روسیه قصد دارد اوکراین را ویران و تجزیه کند، تاکید کرد: ما میتوانیم و باید اقدامات بیشتری برای حمایت از اوکراین انجام دهیم.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جنگ روسیه علیه اوکراین را بزرگترین تهدید برای امنیت اروپا خواند و تصریح کرد: اگر امروز برای کمک به اوکراین اقدامی انجام ندهیم، در آینده بهای بیشتری را خواهیم پرداخت.
بورل با بیان اینکه قصد دارد رهبران اتحادیه اروپا را از وضعیت میدان نبرد در اوکراین آگاه کند، افزود: قصد دارم به رهبران اروپا پیشنهاد کنم که از طریق ایجاد یک صندوق کمک به اوکراین در قالب «تسهیلات صلح اروپا» (EPF)، راه را برای افزایش کمکهای نظامی به این کشور هموار کنند.
وی با تاکید بر اهمیت مقوله «زمان» در ارسال کمکهای نظامی به اوکراین، خاطرنشان کرد: باید ایجاد این صندوق را در اسرع وقت به تصویب برسانیم زیرا دیگر فرصتی باقی نمانده است و ما باید حمایت نظامی خود از اوکراین را طی ماه آینده افزایش دهیم.
وی با اذعان به اینکه از ارسال آخرین بسته کمکهای نظامی به اوکراین شامل تسلیحات و مهمات زمان زیادی نگذشته است، خاطرنشان کرد: این هنوز کافی نیست، باید کارهای بیشتری در زمینه کمک نظامی به اوکراین انجام شود و این کمکها باید در اسرع وقت ارسال شود؛ باز هم تکرار میکنم که تا هر زمانی که لازم باشد ما در کنار اوکراین ایستادهایم و از این کشور حمایت خواهیم کرد اما این حمایت باید فوری باشد.
بورل همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت مجارستان، رهبران اتحادیه اروپا چگونه میتوانند در مورد کمک به اوکراین به اجماع برسند، خاطرنشان کرد: مجارستان از ایجاد صندوق کمک به اوکراین حمایت نمیکند اما با ایجاد آن نیز مخالفت نخواهد کرد.
وی در ادامه سخنان خود، افزود: همه اعضای اتحادیه اروپا از پیشنهاد ایجاد صندوق کمک به اوکراین حمایت خواهند کرد ولی مجارستان میگوید که نمیخواهد در این طرح مشارکت داشته باشد اما در عین حال مانع از تصمیمگیری دیگران درباره آن نخواهد شد بنابراین «شرکت نکردن» با «مخالفت کردن» تفاوت دارد و در حال حاضر هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا مخالف ایجاد این صندوق نیستند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما