رییس پژوهشگاه میراث: کاوش در محوطه های بزرگ باستان شناسی آغاز می‌شود

جیرفت- ایرنا- رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: کاوش در بسیاری از محوطه های باستانی بزرگ کشور همچون شهر سوخته، جیرفت و شوش عملا متوقف است که سال آینده با جذب اعتبارات پژوهشی فعالیت های باستان شناسی، حفاظت و مرمت در این محوطه ها را دوباره آغاز می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، مصطفی ده‌پهلوان شامگاه شنبه در جریان سفر به جیرفت و در جمع اهالی رسانه در موزه جیرفت اظهار کرد: اعتبارات پژوهشی حوزه میراث فرهنگی و گردشگری بیشتر در خود استان ها متمرکز است اما برای سال آینده در مکاتباتی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم تلاش می کنیم بتوانیم اعتبار قابل توجهی را برای کاوش محوطه های کلان کشور جذب کنیم.

وی یادآور شد: ۲ ماه پیش سیدمنصور سیدسجادی باستان شناس برجسته کشور با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به منطقه اعزام شد که فعالیت های باستان شناسی کنار صندل را پس از وقفه ای ۱۶ ساله از سر بگیرند.

ده پهلوان اضافه کرد: امیدواریم حامی معنوی، حقوقی و در سال آینده مالی کاوش ها و ساماندهی های کنار صندل باشیم.

وی ادامه داد: موضوعات و مشکلاتی که احصا شد بخشی به تصویب رساندن عرصه و حریم محوطه های مهم شهر قدیم جیرفت است که مسائل حقوقی و اداری آن را بشود مورد پیگیری قرار داد.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: در تصویب عرصه و حریم مجموعه کنار صندل سعی می کنیم که زیست مردم هم در نظر گرفته شود که کمترین چالش های اجتماعی را در منطقه داشته باشیم و میراث گرانسنگی که در این خطه از ایران وجود دارد برای نسل آینده حفظ کنیم.

ماکت نقش برجسته کنار صندل رونمایی شد

ماکت نقش برجسته محوطه باستانی کنار صندل جیرفت که بعد از ۱۳۹۶ تخریب شده بود بازسازی شد و با حضور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور معاون استاندار کرمان و برخی دیگر از مدیران استانی و شهرستانی رونمایی شد.

مسوول کاوش های باستان شناسی محوطه کنارصندل در مورد این نقش برجسته، گفت: در دوره هخامنشیان و ساسانیان نقوش زیادی داریم اما در دوران آغاز شهرنشینی این نخستین بار است که نقش یک شخصیت ناشناس در یکی از شهرها پیدا می شود.

سید منصور سیدسجادی افزود: نقش برجسته در زمان حفاری در جبهه غربی کنار صندل جنوبی پیدا شد که قسمت بالای نیم تنه در زمان های قدیم از بین رفته بود اما خود نیم تنه هم در سال۱۳۹۶ پابرجا بوده است اما این نقش برجسته به دلیل کم کاری و دخالت های طبیعت از بین رفت که با کمک تصاویر اسناد و مدارک در دست آن را مجددا احیا کردیم.

وی اضافه کرد: عینا همان نقش برجسته را ساختیم و حتی بخش هایی که گل آلود بوده را بازسازی کردیم.

سیدسجادی ادامه داد: این نقش برجسته یک شخصیت مهم یا روحانی را نشان می داده است که قدمت آن به نیمه دوم هزاره سوم پیش از میلاد یعنی چهار هزار و ۳۰۰ سال پیش برمی گردد که چنین نقوشی را در ایران نداشتیم.

کتاب باستان شناسی جنوب شرقی فلات ایران رونمایی شد

در این آیین که در موزه جیرفت جریان داشت همچنین کتاب باستان شناسی جنوب شرقی فلات ایران در دوران مفرغ نوشته سیدمنصور سیدسجادی رونمایی شد.

سیدسجادی در مورد این کتاب گفت: این کتاب گزارشی در رابطه با آثار باستانی جنوب شرق ایران است که در باستان شناسی ایران کمتر شناخته شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه غرب ایران و خوزستان برای باستان شناسان کاملا شناخته شده است با هدف اینکه دانشجویان و جوانان با جنوب شرق کشور آشنا شوند این کتاب نوشته شد.

این باستان شناس برجسته کشور با بیان اینکه کتاب به ۶ فصل تقسیم شده است، ادامه داد: سیستان و بلوچستان هر کدام یک فصل را به خود اختصاص داده و چهار فصل کتاب هم مربوط به کرمان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha