هدفگذاری سهم ۵ میلیارد دلاری صادرات محصولات دانش‌بنیان/بانک‌ها پای کار بیایند 

تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این ظرفیت در شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان وجود دارد که میزان صادرات محصولات خود را تا پنج سال آینده به رقم پنج میلیارد دلار برسانند. تحقق این مهم نیازمند تامین مالی است و حمایت بانک‌ها می‌تواند زمینه صادرات و ارزآوری را برای کشور فراهم کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدصادق خیاطیان، در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان این صندوق و بانک توسعه صادرات ایران اظهار داشت: بسته ویژه‌ای را برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته‌ایم تا به تولید و صادرات این شرکت‌ها و همینطور بحث تولید فراسرزمینی آنها کمک کنیم. در قالب تولید فراسرزمینی، شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کوچکی از تولیدات خود را به خارج منتقل می‌کنند، درحالی‌که اصل و ریشه تولید آنها در داخل کشور است. امیدواریم با همکاری بانک توسعه صادرات در زمینه این بسته صادراتی، اتفاقات مهم و خوبی را رقم بزنیم.

وی افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی، خانه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان تأمین مالی کشور است. در حال حاضر حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم. این شرکت‌ها هم به حوزه حل مسائل کشور در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، آب، امنیت غذایی و صنایع مختلف ورود کرده‌اند و هم در بُعد توسعه فناوری در کشور ایفای نقش می‌کنند.

خیاطیان تصریح کرد: از بُعد اقتصادی نیز برآورد می‌شود که سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) است. بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری و طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، این سهم باید به هفت درصد از GDP کشور برسد. یکی از عناصر تأثیرگذار برای رسیدن به این سهم هفت درصدی نیز، نظام تأمین مالی است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در یک سو با شرکت‌های دانش‌بنیانی روبرو هستیم که از ظرفیت و توانمندی بالایی برخوردار هستند و در سوی دیگر، نمی‌توان نقش نخبگان در این شرکت‌ها را نادیده گرفت. بدون شک، شرکت‌های دانش‌بنیان بهترین گزینه برای حفظ و نگه‌داشت نخبگان و استفاده از ظرفیت آنها محسوب می‌شوند. بحث شرکت‌های دانش‌بنیان برای کشور و مسئولان نظام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تلاش شده از روش‌های مختلف از جمله تصویب قوانینی مانند قانون مترقی جهش تولید دانش‌بنیان، زمینه توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از پیش فراهم شود.

شبکه بانکی، مهمترین منبع پاسخگویی به نیازهای دانش‌بنیان‌ها

خیاطیان، رسالت و وظیفه اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی را تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: طی چند ماه گذشته و با توجه به اهتمام ویژه رییس جمهور به حوزه دانش‌بنیان‌ها، سرمایه صندوق نوآوری به ۱۰ همت افزایش پیدا کرده است تا زمینه برای گسترش حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود؛ با این حال تکیه صرف بر منابع دولتی، نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان باشد که به سرعت درحال رشد هستند. در این حوزه باید به سمت منابع دیگری برویم که مهمترین آن، شبکه بانکی کشور است.

وی با اشاره به اینکه امروز همکاری خوبی بین دانش‌بنیان‌ها و شبکه بانکی کشور با تسهیل‌گری صندوق نوآوری و شکوفایی شکل گرفته است، یادآور شد: در حوزه تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه‌ شاهد اتفاقات بسیار خوبی هستیم و اعتماد کافی بین شبکه بانکی کشور و دانش‌بنیان‌ها ایجاد شده است و این شرکت‌ها جزو خوش‌حساب‌ترین مشتریان بانک‌ها محسوب می‌شوند.

هدفگذاری سهم ۵ میلیارد دلاری صادرات محصولات دانش‌بنیان/بانک‌ها پای کار بیایند 

نقش‌آفرینی بانک توسعه صادرات ایران در حوزه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اینکه این صندوق زمینه لازم را برای دسترسی آسان‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار فراهم کرده است، تصریح کرد: بسته کاملی را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اعم از نوپا و کوچک تا شرکت‌های بزرگ تدارک دیده‌ایم تا به انواع تسهیلات و خدمات صندوق دسترسی داشته باشند.

به گفته خیاطیان، صندوق نوآوری و شکوفایی از بدو تأسیس تاکنون بالغ بر ۵۰ همت انواع خدمات مالی را به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرده است که این موضوع به برکت همکاری خوب صندوق نوآوری و شبکه بانکی کشور محقق شده است. از بانک توسعه صادرات ایران نیز انتظار داریم گام مهمی در جهت تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان برداشته و در این حوزه، نقش‌آفرینی کند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: بحث سرمایه‌گذاری بانک‌ها در حوزه دانش‌بنیان، موضوع دیگری است که زمینه آن فراهم شده است. قانون جهش تولید دانش‌بنیان به بانک‌ها اجازه داده است که به حوزه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان‌ها ورود پیدا کنند. بانک مرکزی نیز به تازگی بخش‌نامه آن را ابلاغ کرده است. در بحث صکوک نیز می‌توانیم با موضوع صادرات، شرکت‌های دانش‌بنیان را در این زمینه توانمند کنیم. همچنین امیدواریم بتوانیم در حوزه تأمین مالی جمعی، همکاری خوبی با صندوق تأمین سرمایه تمدن داشته باشیم.

امین خانی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران نیز در این مراسم ضمن تقدیر از فعالیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور گفت: بانک توسعه صادرات ایران از دو بُعد رسالت اجتماعی و همچنین رسالتی که در نظام پولی و بانکی کشور دارد، وظیفه خود می‌داند که از شرکت‌های پیشرو و دانش‌بنیان کشور حمایت کند.

وی تصریح کرد: بانک توسعه صادرات ایران مانند بانک‌های تجاری، سپرده‌پذیر نیست، اما اعلام آمادگی می‌کنیم که درصورت تأمین منابع، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه دهیم. ما برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان همواره به دنبال توزیع استانی امکانات بوده‌ایم و تلاش کرده‌ایم که این توزیع در سراسر کشور باشد، زیرا پتانسیل‌ها در حوزه‌های مختلف، متفاوت است.

تفاهم‌نامه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک توسعه صادرات ایران با هدف حمایت از فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و تحرک اقتصادی در حوزه‌های مختلف فناوری و نوآوری، طی مراسمی در صندوق نوآوری منعقد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha