واگذاری هفت معدن سنگ‌آهن در خواف آغاز شد

مشهد-ایرنا- معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هفت معدن سنگ آهن «پلاسری» (تجمع مواد معدنی با ارزش) واقع در منطقه سنگان شهرستان خواف از طریق مزایده به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واگذار می‌شود.

محمد توکلی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: واگذاری معادن در قالب مزایده بر اساس بسته های سرمایه گذاری است که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه تولید و جلب مشارکت بخش خصوصی از طریق مزایده به سرمایه گذاران واگذار می نماید.

وی اظهار کرد: ارزش این معادن بیش از ۸۲۰ میلیارد ریال است که متقاضیان می توانند از ۱۷ بهمن ماه با مراجعه به سایت «ستاد ایران» و سایت اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تقاضای خود را در این مزایده ثبت کنند.

معاون اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برگزاری مزایده پس از ثبت نام متقاضیان در سایتهای مزبور انجام می گیرد.

توکلی ادامه داد: نخستین مزایده واگذاری معادن برای ۳۵۸ محدوده معدنی غیرفعال آزادسازی شده در سال ۱۴۰۰ برگزار شده بود.

به گزارش ایرنا، ۴۶ نوع ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد که عمده مواد شناخته شده در کشور را شامل می‌شود. مواد فلزی شامل سنگ آهن، منگنز، طلا، کرومیت و مس و مواد غیرفلزی شامل خاک صنعتی، سلیس، کائولن، زغال سنگ، مصالح ساختمانی و سنگ‌های تزیینی عمده معادن خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند.

معادن خراسان رضوی ۲.۹ درصد از کل گستره استان را تشکیل می دهند که شاخص ترین معادن استان، سنگ آهن خواف است که جزو ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن ایران است.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌ آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش‌ دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

مرکز شهرستان ۱۶۰هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha