نماینده ویژه رییس جمهوری: تعهدات ارزی بر محصولات کشاورزی حذف می‌شود

کرمان - ایرنا - رییس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رییس جمهوری گفت: تعهدات ارزی بر محصولات کشاورزی از سال آینده با اجرای برنامه هفتم توسعه حذف می‌شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حسن درویشیان شامگاه یکشنبه در نشست با صنعتگران و کشاورزان رفسنجان افزود: نحوه برداشت پسته اقتصادی نیست و باید اصلاح شود و در شرایط فعلی پسته توان رقابت با پسته برخی کشورها را ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش تولید یکی از زمینه های جهش اقتصادی و سیاست های اصلی نظام بوده و تلاش ما برای رفع موانع این حوزه است.

رییس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رییس جمهور گفت: دولت از هیچ تلاشی برای شناسایی و رفع موانع تولید دریغ نمی کند در این زمینه بیش از هفت هزار واحد تولیدی در دولت سیزدهم احیا شده و دولت در این حوزه ۱۵۰ همت هزینه کرده و اشتغالزایی در این حوزه نشان از عزم جدی دولت برای رفع مشکلات تولید ندارد.

وی ادامه داد: راهی غیر از توجه به بخش تولید برای برون رفت از مشکلات اقتصادی نداریم اما گاهی برخی مشکلات از اختیار دولت خارج بوده و مثلا قانون است.

حجت الاسلام درویشیان بیان کرد: مواردی که نیاز به اصلاح قانون دارد را دولت در لایحه هفتم توسعه دیده است و در این زمینه می توان به حذف تعهدات ارزی اشاره کرد.

وی یادآور شد: دولت همچنین تعرفه برخی کالاهای صادراتی را کاهش داده که در این زمینه تعرفه پیاز از ۱۰۰ به ۱۰ درصد رسیده و این موضوع به رونقی برای تولیدکنندگان پیاز تبدیل شده است.

وی افزود: دولت به‌طور حتم مشکلات تولید را پیگیری می کند و در خصوص موارد بین بخشی، از اختیارات خود استفاده و آنها را حل می کند اما برخی موانع و مشکلات در جلسات سران قوا تصویب و رفع می شود.

حجت الاسلام درویشیان عنوان کرد: تعلیق کارت های بازرگانی به علت ایفا نکردن تعهدات ارزی بوده و فسادی را در این حوزه شاهد هستیم زیرا برخی صادرکنندگان از کارت های اجاره ای و حتی اتباع بیگانه استفاده می کنند که ناشی از تبعات و فسادهای ناشی از تعهدات ارزی است که امیدوارم در برنامه هفتم حذف این تعهدات نهایی شود.

وی در خصوص اینکه گردش مالی در شهرستان رفسنجان ضعیف است گفت: شرکت های فعال در استان کرمان الزام قانونی دارند که حساب های خود را به استان بیاورند.

انتقال صندوق بازرگانی خیانت به کرمان بود

استاندار کرمان نیز در این نشست با اشاره به برخی مشکلات کشاورزان گفت: تعهدات ارزی در برنامه هفتم برای محصولات کشاورزی از سال آینده حذف می شود.

محمدمهدی فداکار افزود: مالیات در اختیار استان حل می شود و مازاد درآمد مالیاتی داریم سخت گیری نمی شود و موارد خاص را باید پیگیری کنیم.

وی بیان کرد: اگر بانک ها با تقسیم بدهی مالیاتی همکاری نکنند و همچنین با افرادی که با مصوبات رفع موانع تولید همکاری نکنند، برخورد می کنیم.

استاندار کرمان ابراز داشت: شرکت‌های مس و گل گهر براساس مصوبه شورای تامین استان کرمان مکلف شدند که اگر محصولی در استان تولید می شود باید از درون استان خریداری کنند.

وی ادامه داد: شرکت های بزرگ را برای خریداری برخی محصولات از داخل استان کرمان حتی تا ۸۰ درصد از مصرف آنها، مکلف کردیم و جلوی مناقصه های بزرگ را گرفتیم.

فداکار تصریح کرد: حتی نمایشگاه‌هایی گذاشتیم تا واحدهای استان کرمان قطعاتی را که می توانند، تولید کنند، به این شرکت ها عرضه شود.

وی اظهار داشت: سالانه یک میلیارد مترمکعب اضافه برداشت آب در استان داریم و در دوره ای مصوبه کردند ۲۵ درصد کاهش مصرف شود.

استاندار کرمان بیان کرد: بانک ملت ۲ برابر سقف مجاز وام پرداخت می کند و همکاری خوبی با دولت دارد اما موارد خاص در خصوص پرداخت نشدن تسهیلات را پیگیری می کنیم.

وی اضافه کرد: صندوق بازرگانی که در کرمان مستقر بود را سال گذشته از استان بردند که این موضوع خیانتی به استان بود.

فرماندار رفسنجان هم در این نشست گفت: مشکلات آب، بهره وری حوزه کشاورزی را پایین آورده و محدودیت مصرف توامان آب و برق محدودیت ایجاد کرده است.

حسین رضایی با اشاره به اهمیت صنعت و کشاورزی رفسنجان افزود: رکوردهایی در تولید پسته زدیم اما ایستگاه هواشناسی نداریم؛ پسته و مس ارزآوری خوبی به کشور داشته است.

نماینده کشاورزان نیز در این نشست گفت: پس از ۲ سال تولید پسته را داشتیم اما تعهدات ارزی باعث شد که بیش از نیمی از محصول ما در انبارها بماند و کارت های بازرگانی تعلیق و صادرکنندگان به نام ما را از گردنه خارج کرد.

برخی کشاورزان و صنعتگران نیز با اشاره به مشکلات مالیات و بیمه اعلام کردند: برای توسعه به گردش وجوه نقد نیاز داریم در حالی که منابع شرکت مس از رفسنجان خارج شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha